Krabkoekjes met mangosalsa


IngrediŽnten: 250 gr. Kabeljauw, vers of uit de diepvries, 1 teen knoflook, stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm, 250 gr. krad of krabfantasy, 2 bosuitjes, 2 eierdooiers, paar druppels tabasco, zout, olie, 4 bladeren van een krop ijsbergsla.

Voor de salsa: 1 Rijpe mango, 2 grote vleestomaten, 1 rode ui, paar druppels tabasco, Ĺ theel. korianderpoeder, 2 eetl. gembersiroop, sap van 1 limoen of Ĺ citroen, 2 eetl. olijfolie.

Bereiding: Snijd de kabeljauw in blokjes. Snipper de knoflook en de geschilde gemberwortel. Controleer de krab op harde stukjes en snijd het krabvlees of de krabfantasy fijn. Snijd de bosuitjes in smalle ringen. Doe de kabeljauw, de knoflook, de gemberwortel, de eierdooiers, de tabasco en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien. Meng er de krab en de bosui door. Maak met vochtige handen 12 afgeplatte balletjes van het mengsel en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango en de ontvelde tomaat in blokjes. Snipper de ui. Schep de mango, de tomaat, de ui, de tabasco, het korrianderpoeder, de gembersiroop, het limnoen- of citroensap en de olijfolie in een kom door elkaar en laat afgedekt op kamertemperatuur rusten. Schep af en toe om. Verhit een laagje olie in een grote koekepan. Bak de krabkoekjes in ca. 6 min. aan beide kanten goudbruin. Rol de bladeren ijsbergsla op en snijd de rolletjes in ragfijne ringetjes. Verdeel de sla over de borden. Schep er de krabkoekjes op en schep er wat salsa naast. Geef de rest van der salsa apart.