Oranjezalm
6 personen

Ingrediënten:
6 stukken gefileerde zalm van ca. 120 gram per stuk
sap van 1 citroen
60 gram boter
zout en versgemalen peper
VOOR DE GROENTEN:
1 bos worteltjes
1 grote oranje paprika
2 sinaasappelen
1 stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm
1 schepje suiker

Voorbereiden:
Bedruppel de zalm met het citroensap en laat een kwartiertje op kamertemperatuur intrekken. Snijd voor de groenten de geschrapte worteltjes in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes. Pers één van de sinaasappelen uit en schil de andere tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes los en vang het uitlopende sap op. Snipper de geschilde gemberwortel.

Bereiden:
Verhit de helft van de boter in een pan en laat de gemberwortel kort bakken. Doe er de wortelplakjes, de suiker en het sinaasappelsap bij. Laat met het deksel op de pan ca. 8 minuten stoven en schep in die tijd een paar keer om. Laat de paprika 2 minuten meestoven en schep er de sinaasappelpartjes door. Laat kort doorwarmen en breng verder op smaak met wat zout en peper. Verhit intussen de resterende boter in een koekenpan en laat de zalmmoten op middelhoog vuur ca. 3 minuten per kant bakken tot ze net gaar zijn. Bestrooi met wat zout en peper. De juiste baktijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis. Verdeel de groenten over de borden en schep er de vis op. Lekker met aardappelpuree.