Quiche met zalm en aardappelen.

Ingrediënten:
vorm met een doorsnee van ca. 24 cm
VOOR HET DEEG:
200 gram bloem
125 gram boter
zout
1 eierdooier
VOOR DE VULLING:
500 gram geschilde aardappelen
4 bosuitjes
400 gram gefileerde zalm
sap van 1/2 citroen
250 gram crème fraiche
3 eieren
2 theelepels mosterd
1 eetlepel fijngehakte dragon (vers of diepvries)

Voorbereiden:
Vorm een kruimelig deeg van de bloem, de in blokjes verdeelde koude boter en wat zout. Kneed met de eierdooier en zonodig een scheutje koud water tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de ingevette vorm. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in ca. 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de zalm in blokjes, bedruppel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper. Doe de crème fraiche, de eieren, de mosterd, de dragon en wat zout en peper in een kom en klop met een garde los.

                                      Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel de blokjes zalm en de blokjes aardappel over de deegbodem. Giet er de eierroom over. Laat de quiche in ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin bakken. Serveer lauwwarm