Rijst
met gerookte zalm en ei
1 persoon
Ingrediënten:
75 gram rijst
ca. 150 gram broccoli
1 ei
1 kleine ui
75 gram gerookte zalmsnippers
1 eetlepel olie
1 theelepel kerrie
2 eetlepels koksroom of koffieroom
zout en versgemalen peper
Voorbereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in
roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in water met zout
beetgaar, giet af en laat uitlekken. Kook het ei in ca. 8 minuten bijna hard.
Snipper de ui. Snijd de zalm in reepjes.
Bereiden:
Fruit de ui in de olie glazig. Laat de kerrie kort meebakken. Schep er de
losgemaakte rijst door. Voeg de broccoli en de zalmreepjes toe. Voeg de room toe
en laat omscheppend goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de
rijst op een bord en garneer met plakjes of partjes hardgekookt ei.