Tonijnburgers met sinaasappel - tomatensaus


IngrediŽnten: 1 Blikje tonijn naturel, 1 grote gekookte aardappel, 2 eetl. yoghurt, Ĺ theel. korianderpoeder, Ĺ theel. gemberpoeder, zout, peper, 2 bosuitjes, 1 grote rauwe aardappel, 2 eetl. bloem, 1 ei, olie, citroen.

Voor de saus: 1 Ui, 1 teen knoflook, 1 eetl. olie, 1 theel. sambal oelek, sap van 1 sinaasappel, 1 theel. honing, 2 theel. azijn, 4 eetl. ketchup, 1 vleestomaat.

Bereiding: Meng de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de fijngeprakte gekookte aardappel, de yoghurt, het korianderpoeder, het gemberpoeder en wat zout en peper door elkaar. Snijd de bosuitjes in ringen en meng ze door het tonijnmengsel. Maak er twee afgeplatte ballen van en zet die tot ze worden gebakken in de koelkast. Snipper de ui en de knoflook voor de saus en laat ze in de olie glazig fruiten. Roer er de sambal, het sinaasappelsap, de honing, de azijn, de ketchup en wat zout en peper door en laat de saus kort koken. Snijd het vruchtvlees van de ontvelde vleestomaat in blokjes en roer ze van het vuur af door de saus. Laat de saus afkoelen. Rasp de rauwe aardappel grof en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Schep de bloem op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Haal de tonijnburgers eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de geraspte aardappel. Let op dat ze rondom met een aardappellaagje zijn bedekt en druk goed aan. Verhit een scheutje olie in de koekepan en bak de burgers in ca: 4 minuten per kant goudbruin. Serveer met de saus. Lekker met brood of friet.

(dit recept is voor 2 personen)