Wijting in cider met champignons

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

De vis inwrijven met mosterd en bestrooien met de viskruiden.
In een pan de cider aan de kook brengen, de vis erin leggen en de vis in ± 10 minuten gaar pocheren.
De boter verhitten en de champignons ± 3 minuten zachtjes bakken tot het vocht verdampt is. De vis in een grote platte ovenschaal scheppen en warmhouden. Boven een maatbeker het pocheervocht zeven en aanvullen met water tot 2 dl.
De champignons over de vis verdelen. De bloem door het bakvet roeren.
Al roerende, scheutje voor scheutje, het pocheervocht toevoegen en blijven roeren tot een gebonden saus, ± 5 minuten zachtjes koken.
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eierdooier met de slagroom loskloppen en van het vuur af door de saus roeren. De saus op smaak brengen met zout en peper en dan over de vis schenken.
In het midden van de grill de vis in ± 5 minuten lichtbruin laten kleuren en het gerecht garneren met peterselie.