
Zalmbrood
(Pain de Saumon)
Ingrediënten:
250 gram moten zalm - 150 gram rijst - 1,5 dl mayonaise - 8 groene olijven - 8
zwarte olijven - peper, zout - 1 blikje rode paprika's - 3 eieren - peterselie
- tomatenpuree - sla
bereiding:
Bereid de zalm als in Mousse van Zalm. Kook de rijst gaar. Kook de eieren
in 10 minuten hard. Maak de mayonaise. Geef hier wat tomatenpuree bij zodat
hij mooi rose wordt. Haal de pitten uit de olijven. Laat de rijst en de eieren
afkoelen. Laat de paprika's uitlekken en snij ze in brunoise. Maal de zalm in
de mixer fijn. Doe hem in een kom, voeg er de rijst, de olijven, de paprika's,
de in kleine brunoise gesneden eieren en de mayonaise bij. Breng met zout en
peper op smaak. Neem een cakevorm, maak deze van binnen vochtig, geef er de
compositie in, druk ze goed aan en laat ze 2 uur in de koelkast. Was wat
blaadjes sla. Leg deze op een serveerschaal, stort hierop de zalmcompositie en
serveer.