Zalmbuideltjes
12 stuks

Ingredienten:
1 blikje rode zalm (circa 350 gram)
2 eetlepels fijngehakte dille, vers of uit de diepvries
3 eetlepels creme fraiche
zout en versgemalen peper
100 gram boter
6 vellen filodeeg

Voorbereiden:
Maak de zalm schoon door de vellen en graatjes te verwijderen. Verkruimel de zalm in een kom en roer er de dille, de creme fraiche en wat zout en peper door. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Maak een vel filodeeg los, leg het op het werkvlak en verdeel het in vier rechthoeken van circa 15 x 15 cm. (Dek de overige vellen af met een vochtig gemaakte theedoek, om te voorkomen dat ze uitdrogen). Bestrijk de deegplakjes met gesmolten boter en leg ze twee aan twee op elkaar. Draai daarbij de tweede plak een kwart slag voor die op de eerst wordt gelegd, zodat iedere plak acht hoeken krijgt. Schep in het midden een lepeltje zalmmengsel. Vouw de deegpunten naar boven, druk ze boven de vulling bij elkaar en draai een kwart slag, zodat er een buideltje ontstaat. Maak de overige buideltjes op dezelfde manier en zet ze op een schaal in de koelkast, om de boter op te laten stijven.

Afwerken:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zet de pakketjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Serveer ze warm.