Zalm en kabeljauw met citroensaus
6 personen

IngrediŽnten:
6 gelijke stukjes zalm van ca. 75 gram per stuk
6 gelijke stukjes kabeljauw van ca. 75 gram per stuk
boter voor de ovenschaal
6 laurierblaadjes
6 plakjes limoen of citroen
1 glas droge witte wijn
zout en versgemalen peper
VOOR DE SAUS:
sap van 1 limoen of 1/2 citroen
1 theelepel mosterd (eventueel dragonmosterd)
1 dl stoofvocht van de vis
150 gram boter
zout en versgemalen peper
limoen of citroen om te garneren

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200į C. Controleer de vis op graten. Bestrijk een passende ovenschaal of braadslee met boter. Leg er de stukjes vis naast elkaar in. Leg op ieder stukje kabeljauw een laurierblaadje en op elk stukje zalm een plakje limoen of citroen. Giet de wijn in de schaal en bestrooi de vis met wat zout en peper. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en schuif 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit voor de saus het limoen- of citroensap, de mosterd en het afgemeten stoofvocht van de vis in een steelpan. Klop er met een staafmixer of een garde de in klontjes verdeelde koude boter door tot het een licht gebonden saus is. De saus mag niet koken, om te voorkomen dat de boter schift. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep op ieder van de voorverwarmde borden een stukje zalm en een stukje kabeljauw. Schep er de saus naast. Garneer met partjes citroen of limoen. Geef er bijvoorbeeld gekookte krieltjes en als groenten worteltjes en peultjes bij.