Zalmfilet op courgette en tomaten
4 personen

Ingredienten:
4 zalmfilets (a 150 gram)
sap van 1/2 citroen
zout en peper
2 eetlepels plantaardige olie
VOOR DE GROENTE:
350 gram kleine courgettes
1 klein knoflookteentje
300 gram vleestomaten
1 theelepel verse tijm

Bereiden:
De zalmfilets afspoelen en droogdeppen. Eventuele graten verwijderen. Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten. De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden. De knoflook schoonmaken. Kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De helft van de olie in een koekenpan verhitten. De courgette kort bakken. De knoflook erboven uitpersen en de vlam lager zetten. De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 minuten laten smoren. Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten. Aan beide kanten ca. 4 minuten bakken. Voorzichtig omdraaien! De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen. De zalmfilets erop leggen en serveren met aardappels met peterselie.