Zalmfilet op courgette en tomaten


IngrediŽnten: 4 Zalmfilets (a 150 gr.), sap van een halve citroen, zout en peper, 2 eetl. plantaardige olie.

Voor de groente: 350 gr. courgettes, 1 klein knoflookteentje, 300 gr. vleestomaten, 1 theel. verse tijm.

Bereiding: De zalmfilets afspoelen en droogdeppen. Eventuele graten verwijderen. Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten. De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden. De knoflook schoonmaken. kokend water over de (ingekerfde) tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. Het vrucht in stukjes snijden. De helft van de olie in een koekepan verhitten. De courgette kort bakken. De knoflook erboven uitpersen en de vlam lager zetten. De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 minuten laten smoren. Ondertussen de rest van de olie in een koekepan met ant-aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten. Aan beide kanten ongeveer 4 minuten bakken. Voorzichtig omdraaien. De groente nogmaals op smaak brengen en op een voorverwarmde borden leggen en serveren met aardappels met peterselie.