Zalmforel met groentespaghetti en tapenade
6 personen

IngrediŽnten:
6 zalmforelfilets van ca. 150 gram per stuk
2 eetlepels citroensap
zout en versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
plakjes citroen om te garneren
VOOR DE GROENTESPAGHETTI:
1 courgette
1 lange smalle aubergine
1 winterwortel
1 steel prei
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel citroensap
VOOR DE TAPENADE:
150 gram zwarte olijven
2 eetlepels kappertjes
1 blikje ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
2 theelepels mosterd
2 eetlepels olijfolie

Voorbereiden:
Maak eerst de tapenade. Doe de olijven, de kappertjes, de ansjovis, de knoflook, de mosterd, de olie en wat peper in de foodprocessor en laat draaien tot het een grof samenhangend mengsel is. Snijd voor de groentespaghetti de courgette en de aubergine in de lengte in vieren en snijd het vruchtvlees uit de schil zodat de schil ca. 0,5 cm dik is. Snijd de schil in de lengte in dunne repen (het vruchtvlees wordt voor dit recept niet gebruikt). Snijd de winterwortel eerst in lange plakken en daarna in repen. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dunne repen. Snijd de visfilets schuin in twee stukken.

Bereiden:
Bedruppel de visfilets met citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit de olie voor de groenten in een braadpan. Roerbak eerst de wortel kort, voeg de courgette en de aubergine toe en als laatste de prei. Laat de geperste knoflook en de tijm kort meebakken en breng op smaak met citroensap en wat zout en peper. Laat de groenten met het deksel op de pan een paar minuten stoven. Bak intussen de visfilets op hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar in weinig olie. Verdeel de groentespaghetti over de borden. Leg er de gebakken vis op en garneer met een lepel tapenade en een partje citroen