Zalm in folie


Ingrediënten: 20 gr. (Knorr Liquide) visfond, 1 winterpeen, 1 prei, 20 suikerbonen, (Knorr Primerba) dille, 2 dl. slagroom, 200 gr. roomboter, 10 moten Noorse zalm à 150 gr, peper, zout.

Bereiding: Maak ½ L. visfond volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel in dunne plakjes, de prei in dunne ringen en de bonen in stukjes. Blancheer de groenten in de fond. Neem de fond van het vuur, breng hem op smaak met dille en roer de slagroom erdoor.Beboter 10 vierkante stukken aluminiumfolie van ca. 30 x 30 cm. Verdeel hierop de groenten en leg vervolgens de zalm moten erop. Bestrooi het geheel licht met peper en zout en schenk wat fond over de vis. Vouw de folie los om de vis en druk de randen goed dicht. Laat de pakketjes vis in een op 180 ºC voorverwarmde oven in ca: 18 min garen. Serveer de vis in de folie en geef er gekookte aardappels of puree en een salade bij