Normandische Ham


IngrediŽnten:

4 schijven gekookte ham - 2 appels - 100 gram gepelde walnoten - 1/2 dl slagroom - 1 struik
andijvie - 2 eieren - 1 stengel selderij - 1 citroen - mosterd - peper, zout 

Bereiding:

Kook de eieren in tien minuten hard. Hak de noten fijn. Was de selderij en hak een stuk hiervan
fijn. Pers de citroen uit. Was de andijvie en snij het hart in fijne juliŽnne. Schil de appels, verwijder
de klokhuizen en snij de appels in kleine brunoise. Schenk er wat citroensap over. Pel de eieren.
Hak het wit van de eieren fijn. Stamp de dooiers met de mosterd fijn, voeg de slagroom bij
beetjes toe. Ga te werk als bij een mayonaise. Voeg er de rest van het citroensap bij en zout en
peper. De saus moet zalfachtig zijn. Meng in een kom, noten, selderij, appel, gehakt ei en de
andijvie. Bind de compositie met de saus. Leg een portie op een plak ham, rol deze op als een
dikke sigaar en serveer koud. Geef er geroosterd brood en boter bij.