wilde duif met rieslingsaus

 

Benodigdheden

* 4 wilde duiven
* 4 dl Riesling wijn
* 3 el. rode bessengelei
* 2 dl. room
* 2 tl. laurierpoeder
* 2 tl. tijm
* 100 gr. boter of margarine
* zout en peper

Tip:

Vervang room door creme fraiche

 

       Bereiding 

Bestrooi de binnenkant van de duiven met de laurier, tijm, zout en peper. 
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. 
Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 30 minuten.
Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.
Neem de duiven uit de pan en houdt ze warm. 
Blus de braadboter met de wijn en roer de aanbaksels los.
Zeef het vocht, breng dit opnieuw aan de kook en kook het geheel in tot 2 dl., 
Voeg al roerende de bessengelei en de room toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de duiven op een verwarmde schaal en schenk een gedeelte van de saus eroverheen