fazantefilets met cranberries

 

Benodigdheden

* 4 fazantenfilets
* 6 el. cranberriecompote
* 2 el. bosbessenjam
* 1 1/2 dl. slagroom of garderoom
* 40 gr. boter of margarine
* 1 tl. kaneel
* zout en peper

TIP:

Vervang cranberries door veenbessen en gebruik grote blauwe bosbessen voor de garnering. 

 

       Bereiding 

Bestrooi de filets met zout en peper. 
Verwarm 30 gr. boter in een koekepan en schroei hierin de fazantefilets aan beide zijden dicht. 
Neem de filets uit de pan en houd ze warm (bijv. bord op een pan waarin groente wordt gekookt). 
Verwarm de compote, de jam en de kaneel in een andere pan. Voeg de room (van het vuur af) al roerende toe. 
Verwarm de bakboter opnieuw en voeg de overige boter toe. Bak hierin de fazantenfilets aan beide zijden bruin (ca. 4 minuten per zijde). 
Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met het cranberriemengsel en serveer dit als saus.