Kip met witte bonen uit de oven
4 personen

Ingrediënten:
4 kippenpoten
braadboter
250 gram champignons
1 flinke ui
1 teentje knoflook
1 theelepel gemengde Provençaalse kruiden
2 blikken gepelde tomaten (samen ca. 800 gram)
1 kippenbouillontablet
1 bekertje crème fraiche (125 gram)
zout en peper
1 groot blik witte bonen (ca. 800 gram)

Voorbereiden:
Dep de kippenpoten droog en braad ze rondom bruin in de boter. Snijd intussen de schoongeboende champignons in tweeën of vieren (afhankelijk van het formaat) en snipper de ui en de knoflook. Neem de kippenpoten uit de pan en laat de champignons in het braadvet bakken tot ze beginnen te kleuren. Laat de ui en de knoflook kort meefruiten. Roer er de kruiden, de gepelde tomaten en het verkruimelde bouillontablet door. Voeg de crème fraiche toe en maak de tomaten met een houten lepel stuk. Breng op smaak met wat zout en peper. Leg de kippenpoten in de saus en laat met het deksel op de pan ca. 30 minuten stoven. Leg de kippenpoten in een passende ovenschaal. Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Schep de bonen door de tomatensaus met de champignons en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep het bonenmengsel over de kippenpoten.

Afwerken:
Verwarm de oven voor op 180° C. Zet de afgedekte schaal minstens 45 minuten in de voorverwarmde oven. De juiste oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur waarop de schaal de oven in gaat. Geef er sla, stokbrood en desgewenst een glas rode wijn bij.