Konijnenbouten met kersenbier en pruimen
4 personen

Ingredienten:
4 konijnenbouten
zout en peper
1 flesje Kriek Lambic (Bellevue)
150 gram gewelde pruimen zonder pit
schil van 1/2 citroen
1 eetlepel citroensap
2 kruidnagels
mespunt kaneelpoeder
40 gram boter of margarine
2 dl wildfond (pot a 380 ml)
2 eetlepels kersenjam of cranberrygelei
keukenpapier

Voorbereiden:
Konijnenbouten afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier. In schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Bier erover schenken. Pruimen, citroenschil, kruidnagels en kaneelpoeder toevoegen en konijnenbouten afgedekt ca. 8 uur in koelkast zetten.

Bereiden:
Konijnenbouten uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten en bouten rodom bruinbakken. Fond erbij schenken. Marinade door zeef erbij schenken. Bouten afgedekt in ca. 1 a 1,5 uur gaar stoven. Laatste ca. 15 minuten pruimen toevoegen en laten meewarmen. Kersenjam door saus roeren zodat lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappel-knolselderijpuree en rode kool of spruitjes.