reebout met preiselbeeren

 

Benodigdheden

* 1 reebout
* 1 zak preisselbeeren of cranberries of 1 potje cranberriecompote
* 100 gr. vet spek in reepjes
* 1 bekertje creme fraiche of sour cream
* 2,5 dl. heet water of bouillon
* 125 gr. boter of margarine
* 2 el. bloem
* wildkruiden
* water en suiker (voor de bessen)
* peper

TIP:

Vervang bloem door aardappelmeel en maak de saus op smaak af met een scheutje bessenlikeur. 

       Bereiding 

Maak van de bessen, water en suiker compote. 
Pikeer het vlees van de reebout met spek (steek reepjes spek van ca. 5 cm. lengte en ca. 1 cm. breedte in de bout, 
tegen de draadrichting in) of vraag dit aan de poelier. 
Bestrooi de reebout met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de reebout rondom bruin. 
Voeg het hete water toe en plaats de slede in een voorverwarmde over (200 graden), gedurende ca. 10 minuten. 
Vervolgens op 180 graden, gedurende ca. 60 minuten. 
Neem de slede uit de oven en leg de reebout op een verwarmde schaal. 
Voeg de compote, de creme fraiche, de aangemengde bloem toe en laat de saus al roerende binden.