reebout met rode wijnsaus

 

Benodigdheden

* 1 reebout
* 3 dl. rode wijn
* 3 dl. bouillon
* 4 jeneverbessen
* 1 tl. rozemarijn
* 2 uien
* 0,5 l. blik champignons
* maizena
* 150 gr. boter of margarine
* zout en peper

TIP:

Voeg Worcestershiresauce en een scheutje slagroom toe aan de saus en maak op smaak af met grofgemalen peper. 

       Bereiding 

Bestrooi de reebout met zout en peper. 
Leg de bout in een braadslede met de boter en plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden), 
gedurende ca. 10 minuten. 
Verwarm de bouillon met de jeneverbessen, de rozemarijn en de gehakte uien en voeg dit toe aan de braadslede. 
Zet de over op 180 graden, en braad de reebout nog gedurende ca. 60 minuten. 
Neem de braadslede uit de oven. 
Leg de bout apart en houd hem warm. 
Voeg de wijn toe aan het braadvocht. 
Laat dit tot de helft inkoken. 
Zeef de saus en bind deze eventueel bij met aangemengde maizena. 
Voeg de uitgelekte champignons toe, verwarm het geheel en breng dit op smaak met zout en peper. 
Serveer de bout met de saus, sperziebonen, sla en rijst.