wilde konijnebouten met abrikozen en rozijnen

 

Benodigdheden

4 wilde konijnbouten
* 16 gedroogde abrikozen
* 50 gr. rozijnen
* 3 dl. droge witte wijn
* 3 el. suiker
* 1 tl. gedroogde tijm
* 75 gr. boter of margarine
* 2 el. ma´zena
* zout en peper

TIP:

Bereid de konijnbouten in een voorverwarmde over (175 graden), en reken 60-90 minuten per kg. konijnvlees. 

       Bereiding 

Week de abrikozen een nacht van tevoren in de wijn. 
Breng dit vervolgens met de suiker aan de kook en laat dit enige uren op een zacht vuur trekken. 
Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe. 
Zeef het geheel en bewaar het vocht. Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper. 
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. 
Voeg de abrikozen met het vocht toe, verwarm het geheel en sluit de pan. Stoof dit gedurende ca. 60 minuten. 
Bind het stoofvocht met de aangemengde ma´zena, voeg de rozijnen toe en maak het gerecht op smaak af met zout 
en peper.