wild konijn uit de marinade

 

Benodigdheden

* 1 wild konijn
* 0,5 l. rode wijn
* 2 uien
* 4 kruidnagelen of 1 tl. kruidnagelpoeder
* 1 tl. laurierpoeder
* peterselie
* 1 worteltje of schijf winterwortel
* 1 tl. tijm
* gekneusde peperkorrels
* 50 gr. boter of margarine

TIP:

Voeg een geperst teentje knoflook toe en bereid het konijn in de snelkookpan. 
Bak de delen in 50 gr. boter of margarine rondom bruin. 

       Bereiding 

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. 
Leg de konijndelen in een diepe koelkastdoos en voeg de wijn, de gehakte uien, 
de kruiden toe en laat dit gedurende een nacht (in de koelkast) intrekken. 
Neem de konijndelen uit de marinade, laat ze goed uitlekken en bewaar de marinade. 
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. 
Voeg de marinade toe en laat het geheel ca. 50 minuten stoven.