Peter De Pauw


"Mensen een aangename tijd bezorgen, dat is mijn hobby."

Vrouwen met Ballen

Een tragikomedie over vriendschap en bowling voor 4 dames en 1 heer.

Gerda en Sabine, twee spelers van het dames-trio "vrouwen met ballen" vieren hun tweede plaats in het seizoensafsluitend bowlingtoernooi. De sfeer in het café van uitbater Arnold is echter bedrukt. Christiane, het derde lid, weigert mee te vieren. Ze kan zich niet verzoenen met hun verlies en gunt de overwinning niet aan "de drie gaatjes", het concurrerende bowlingteam. Hun voorzitter is jaren geleden met haar ex-man gaan lopen.
Daarom beslist Christiane niet bij de pakken te blijven neerzitten en wil revanche. Maar of dat het goede plan is?
De bal gaat aan het rollen. Eén voor één worden de pins omgegooid. Wordt het een strike, een spare of kan Yoni, de dochter van Arnold de brokken nog lijmen?

lees hier de brochure

Relatie(f)

Een humoristische blik op relaties voor 3 tot 19 dames en 1 tot 11 heren.

In verschillende losstaande scènes wordt u een beeld geschetst over de menselijkheid van relaties, de kleine kantjes en het onvermogen om relaties aan te gaan. Je krijgt een antwoord op onder meer volgende vragen: Hoe ga je een werkrelatie aan met een zwerver? Hoeveel moeite wil je doen om op de patiëntenlijst van een huisarts te staan? Wat moet je doen als je verdwaald bent in Zwitserland of de lift van je appartement stuk is? Waarover praten tuinkaboutervrouwtjes als de nacht valt? Wat hebben jouw buurman, de Ikeagids, een nieuwe baas en op cruise gaan met elkaar gemeen?

lees hier de brochure

Bling Bling!

Een klassieke (deuren)komedie voor 3 dames en 4 heren waarin enkele koffers de hoofdrol spelen.

Karel Peters komt samen met zijn Nancy aan in het hotel van Harry, het afgeleefde "Diamond Inn" in Dubrovnik. Dit is voor hen het weekend van de laatste kans. Als het nu niet lukt, dan trekken ze beter een streep onder hun huwelijk.
Harry runt samen met zijn oude moeder het hotel en heeft het naar eigen zeggen "druk-druk-druk". Door de slechte service van het hotel, is hun koffer nog niet aangekomen van op het vliegveld. Karel wacht in de lobby terwijl Nancy al naar boven gaat.
Wat begint met het morsen van aangeboden koffie, eindigt in een doldwaze klucht van persoonsverwisselingen, een bezoekje van Interpol, de woede van twee bedrogen criminelen, verwarring over vier koffers en Karel die de keuze moet maken: zijn huwelijk redden of een nieuwe start nemen in de Dominicaanse Republiek.

lees hier de brochure


In de RATs

Een tragi-komedie over aanvaarding en bontmantels voor 3 dames en 4 heren.

Een achtergestelde buurt ergens in Antwerpen. Het huis van Marie wordt bewoond door een samenraapsel van personages, elk met hun kleine kantjes: Robert domineert de televisie en Marie bemoedert de zwakker begaafde Marleentje.
Als straatrat Pieter van Marie mag blijven logeren, wordt de veilige thuishaven een arena waarin de verhoudingen onderling aan het wankelen worden gebracht. Robert is wantrouwig en jaloers. Pieter moet zich bewijzen om aanvaard te worden in dit huishouden. Zeker als Robert hem voor een dief houdt. Om het nog moeilijker te maken komen de buren zich moeien.

lees hier de brochure

Boer, Dame, Heer

Een komedie over relatieproblemen en poker voor 3 dames en 4 heren.

Raymond heeft de hele nacht rondgedwaald in de stad. Hij heeft zijn vrouw slecht nieuws te melden. Linda was immers de inzet van een pokerspel en hij heeft verloren. Hij weet niet hoe hij dit het best kan aanpakken. Zijn goede vriend Bert moet het maar mee komen oplossen, maar diens vriendin maakt het moeilijker dan verwacht. Raymond zal het toch op eigen kracht moeten doen.

lees hier de brochure

Verkiezingskoorts

Een niet politiek blijspel over schijn en waarheid voor 1 dame en 3 heren.

Marcel is een oude politicus die van geen wijken wil weten. De strijd naar de komende verkiezingen wordt hem echter te veel. Zijn concurrent staat volgens de peilingen ver boven hem. Om deze afgang te ontwijken verzint hij een plan. Kan hij de schijn hoog houden of valt hij door de mand? Zwarte humor met een knipoog naar Molière en een poets-wederom-poets-moraal.

lees hier de brochure


Viva la Vida!

Een Sangria-overgoten tranche-de-vie voor 4 oudere dames en een poolboy.

Roza nodigt op haar oude dag drie vriendinnen uit in haar buitenverblijf in Spanje. Vier verschillende karakters, vier visies op het leven. Zowel de warme zonnestralen als de Sangria laten hen kennis maken met kanten van het leven die ze nog niet bij zichzelf ontdekt hadden. Ontroerende tranche-de-vie met een vleugje Edith Piaf.

lees hier de brochure

Il Ciccio

Een relatiekomedie over de gevolgen van internetdating voor 2 dames en 2 heren.

Frank en Lisa zijn een uitgeblust koppel. Op de vooravond van het feest van hun zevenentwintigjarig huwelijk wordt Frank door zijn vrouw betrapt tijdens het surfen naar erotische chatpagina's en het minste dat je er van kan zeggen is dat ze er niet mee kan lachen. Paul en Mia, hun close vrienden, moeten het koppel helpen om de relatie weer op het rechte spoor te krijgen. De mannen kunnen er nog om lachen, maar de vrouwen zullen vuur met vuur bestrijden.

lees hier de brochure

Broeders

Een heldenepos op rijm, speciaal voor de jeugd, met 14 rollen (speelbaar met 1 dame en 5 heren of alternatieve bezetting).

Hoe begint een oorlog eigenlijk, papa?
De opdracht die hun stervende vader de tweelingbroers gaf was nochtans eenvoudig: wie als eerste een drakenei kan uitbroeden, wordt de nieuwe koning. Het resultaat is een race tegen de tijd en tegen elkaar. Van een broederband is nauwelijks nog sprake...

brochure nog niet beschikbaar. Mail voor meer info
Wens je een speeltoelating te bekomen, volg dan onderstaande regeling:


Stap 1: Neem contact op met de auteur:


Peter De Pauw
Fortbaan 86
2160 Wommelgem
0473/701.389
regisseur@telenet.be

Stap 2: Bezorg het volledig ingevuld en ondertekend document van de gewenste voorstelling:


Speeltoelating Vrouwen met Ballen
Speeltoelating Relatie(f)
Speeltoelating Bling Bling!
Speeltoelating In de RATs
Speeltoelating Boer, Dame, Heer
Speeltoelating Verkiezingskoorts
Speeltoelating Viva la Vida!
Speeltoelating Il Ciccio

Stap 3: Na ontvangst van een getegentekende versie

hebben jullie alvast een kopiëer- en speeltoelating. Je kan met een gerust hart de repetities aanvatten.

Stap 4: Ruim voor de aanvang van de eerste publieke vertoning

licht je SABAM in om aan de auteursrechten te voldoen, via het indienen van de 'aanvraag tot toelating theater en dans'. Meer informatie hierover bij www.sabam.be (ga naar 'Wat voor werk wilt u gebruiken', kies 'theater en dans' en tenslotte 'doe een aangifte').

Zit je met een vraag
of wil je me iets laten weten,
stuur me gerust een E-mail:
regisseur@telenet.be
Ik bezorg je zo snel mogelijk een antwoord.