Belgie

Home      Intresses    Gastenboek    Favoriete Links   

 

       

Bestemmingen
Belgie
Duitsland

Frankrijk

Italie

Luxemburg

Nederland

Oostenrijk
Spanje
ZwitserlandTe Koop

 

 

 

 

 


 


  

             Belgie

Oost Vlaanderen - Limburg  - Vlaams Brabant - Antwerpen - Walonie

 

West - Vlaanderen  en  De Kust -
 
Nieuwpoort        *   Camperplaats langs de baan van Nieuwpoort naar Gistel  - volg bord De Zwerver - St.Joris-Nieuwpoort Nr 33 aan de bloemen en plantenzaak van DHr & Mvr Dekeyzer- voor +/- 28 tal  Motorhomes- Prijs :0,60 € cent per uur stroom en verzorging inbegrepen.

Oostende                 *  Parkings  3 stuks,degene die wij bezochten is die achter de kazerne naast het park en de voormalige velodroom , er zijn een zestal plaatsen  die echter niet al te groot zijn , het bekende schoolschip Mercator is te bezoeken en is vlakbij afgemeerd,ook het centrum is op loop afstand , op de parking zijn er geen voorzieningen,ook aan de vuurtoren in de nabijheid van de vorige parking op +/- 1km is een motorhomeplaats echter zonder voorzieningen.

Navraag van James Buys aan de Toerisme Dienst van Oostende

Hallo , Gaarne had ik wat informatie over het overnachten met een mobielhome op een parkeerplaats in Oostende.
  We zijn reeds eerder in Oostende geweest en hebben ons uitstekend geamuseerd en heerlijk gegeten.Het was voor herhaling vatbaar dus willen we het komende week-end gaan. We hebben toen op de grote parkeerplaats bij de Zinnialaan overnacht.Bij de Zinnialaan was er toen ook een mobilehome parkeerplaats. Nu heb ik gehoord dat ook op de Churchil parking betaald parkeren is voor mobilehomes.Mijn vraag is of deze mobilehome parkeerplaatsen allemaal nog steeds beschikbaar zijn en voor welke parkings betaling geld.Ik vraag dit omdat er geruchten zijn die beweren dat b.v.de Churchil parking verboten zou worden voor mobilehomes. Het zou jammer zijn.

Hopend op een spoedig bericht Uwerzijds dank ik U reeds voor de door U te nemen moeite
Met vriendelijke groeten,
 
Jim Buys (E-mail : jimmar@hetnet.nl
 

In Oostende zijn er inderdaad op de randparking aan het Maria Hendrikapark (Zinnialaan) gratis parkeerplaatsen voorzien voor mobilhomes. Op de Churchillparking aan het station kan u betalend parkeren met uw mobilhome.

Let wel, het gaat hier om parkeerplaatsen, geen overnachtingsplaatsen! U mag daar dus niet slapen.
Wij willen u hierbij verwittigen dat u een boete riskeert indien u dit wel doet.
Langs de Belgische kust zijn er momenteel geen officiële kampeerautoterreinen. Overnachten kan  enkel op een camping. De dichtsbijzijnde campings vindt u in Bredene (www.bredene.be) en Middelkerke (www.middelkerke), respectievelijk op 4 en op 9 km van Oostende gelegen.

Volgende zomer opent er in Westende wel een eerste officiëel kampeerautoterrein dat zal voldoen aan de wettelijke normen en ook over diverse faciliteiten (zoals wateraftappunt) zal beschikken.


Voor meer info over Oostende kan u steeds terecht op www.toerisme-oostende.be
 
Met vriendelijke groeten,
 
Onthaal en reservaties
Toerisme Oostende vzw
tel 0032/59.70.11.99


Blankenberge         *  Parking mogelijkheid aan" Hotel Floreal"(betalend in het weekend)  ook aan of op de parking tegenover het aquarium Sealife aan de Koning Albertlaan (N34)even voorbij het stads centrum richting Zeebrugge , een 20 tal ? plaatsen dicht bij het strand en de duinen en het zwembad "De Noordzee","Sealife"

Zeebrugge             *   Parking plaats is te vinden  aan de Baron de Maerelaan in Zeebruggebad  , intussen is de plaats heraangelegd en bied plaats voor 'n 10 tal motorhome's en bevindt zich op een 300 tal meters van de zeedijk , ook wordt overnachten oogluikend toegestaan langs de Rederskaai en op de parking van 't Seafront aan de oude vissershaven, (Tijdokstraat-Vismijnstraat) 

Brugge             *  Parking voor  een 20 tal motorhome's langs de Barge weg, recht  over de parking van de bussen (toerisme) komende van de autostrade richting centrum even voorbij het station schuin rechts de Barge weg indraaien, er zijn geen voorzieningen enkel afval bakken en glas container ook is er wat geluids hinder van de vlakbij gelegen ringweg

Zicht op motorhomeplaats                      De enige echte en oudste  
aan de Barge weg                               Brug(geling)


Middelkerke
 
            *    Voorlopig geen informatie 

Bredene         * Parking aan het gemeentelijk Sport centrum in Bredene dorp 2,50 € p/nacht men mag maximum 24 u staan info aan de kassa van het zwembad,er staan weg wijzers naar het sportcentrum,4 plaatsen

Gistel          *Parking aan het gemeentelijk zwembad in de Sportstraat,er zijn maar 2 plaatsen,men vindt de plaats langs de E 40 uitrit 5

Meetkerke     * Parking aan het sport centrum langs de N9 

Poperinge          * Parking aan het Oudstrijdersplein op het einde van de weg Ieper -Poperinge links de ring volgentot aan de afslag Abele,dan rechts naar het centrum via de Boeschepeweg naar het Oudstrijdersplein.

Veurne            *     Motorhome plaats (kasseien) aan de "Kaaiplaats" (rechts) dat is  bij de jachthaven voorlopig zijn er nog geen voorzieningen,(is in aanbouw) ,ligt op een boogscheut van het centrum
Het marktplein van Veurne is een van de mooiste van West Vlaanderen 

Harelbeke            parkeerplaatsen aan de Sporthal "De Dageraad" deze plaatsen zijn dicht bij het centrum en zeer dicht bij het Provinciaal Domein "De Gavers" men kan drinkwater,wc en water lozen in de sporthal tijdens de openings uren van de sportdienst tussen 8:00 uur en 20:00 uur dit alles Gratis           De officiele opening was op Zaterdag 20 April 2002. 
info van de Hr.Schouttetens Albert .

Koksijde          

Het is een gratis parking,zonder voorzieningen
Bevindt zich in KOKSIJDE aan de kerk van sint  idesbald
300 meter van de kust.(Op het KERKPLEIN)
Grote parkeer mogelijkheid.(Rustig overnachten
Info van Fam. Jozef en Maria Geuens

 jpeg2  
jpeg


naar boven

0ost - Vlaanderen

Aalst de parking is gelegen aan de toepasselijke straat " Zwembadlaan."
In
fo van: Yvan de Smet

Aalter               * Er zijn in Aalter meerdere parking plaatsen maar de juiste info ontbreekt, Aalter ligt langs de E 40 uitrit 11.

Gent            * 2 parkingplaatsen op de parking van de Sporthal " Driebeek " in Gentbrugge vlak aan de uitrit 10 van de E17 ,de parking heeft voorzieningen voor het legen van chemisch toilet en afval water,is ook te bereiken via de N9 Brussel-Aalst -Gent.

Geraardsbergen  * Parking ter hoogte van de jeugdherberg " 'T Schipken" Kampstraat 59 ,men kan mits een kleine vergoeding gebruik maken van het sanitair ,is te bereiken vanuit de richting Gent N42 tot Ophasselt daar de bordjes Gavers volgen tot in Schendelbeke waar de jeugdherberg is aan geduid.

Buggenhout        * Parking (48 u) aan de Sporthal "Vier Huizen",2 plaatsen ,op wandel afstand van het centrum ,sanitair in de sporthal en mits afspraak met de beheerder van de sporthal kan men drinkwater tanken alsook gebruik maken van de instalaties van de sporthal oa. petanque en de klimmuur,er zijn in de omgeving ook verscheidene wandel en fietsroutes naar oa. Dendermonde,St Amands,Weert en Bornem.

Lokeren         * Parking aan de kerk en het Politie bureau.

Temse          * Parking aan de Wilfordkaai en bij Alpha campers aan de rijksbaan

Ninove            * Parking aan het Politie bureau.

Ronse
Nieuwe Camperplaats

Ronse, voorlopige gratis camperplaats vlakbij het Stedelijk Zwembad en het parkje L.Spiers aan de
Engelsenlaan 70 te 9600 Ronse.
Ingang naast het zwembad.
Parking voor 3 à 4 mobilhomes.Op wandelafstand van het centrum
Info :
Anita Dhondt
Toerisme Ronse
Hoge Mote, De Biesestraat 2
9600 Ronse
T 055/23 28 17
F 055/23 28 19
adhondt@ronse.be

Ronse

naar boven

Antwerpen

Braschaat          * Parking aan het Sport en Recreatiecentrum langs de Elshoutbaan ,info op het gemeentehuis : Bredabaan 182 .

Brecht    * Parking met 3 plaatsen aan het Gemeente park  in de Mudeusstraat, langs de E19  uitrit 3  Antwerpen - Breda


Boom * een goede mh plaats in het Antwerpse, nl. in Boom aan het provinciaal domein "de schorre"(zeker een uitstap waard), is een gedeelte van de parking van de schorre met sanistation en eventueel met(betalend) elektriciteit.
met dank aan : Van Den Broeck Gerrit


Herentals           * Parking aan het "Nete Park"  met uitgebreid recreatie domein oa. zwemmen en sporten..

Koningshooik - Lier     * Parking bij Motorhomes Konings  Sander De Vosstraat 141 aanmelden tijdens de kantoor uren en ook op de parking van "Het Fort" Donderheide 3  

Lier                   * Parking langs de baan Diest - Aarschot op de parking van de van Feestzaal " De Mol" met sani station.

Willebroek           * Parking met 3 plaatsen Stadionlaan aan het rond punt waar de A12 Antwerpen - Boom - Brussel en N16 St Niklaas - Temse - Wilebroek elkaar kruisen dan richting centrum en dan 1ste straat links .

Grobbendonk

overnachtings plaats in grobbendonk  aan de branweer
gratis nog geen nuts voorzienigheden dicht bij het dorp

Groetjes sus verhaegen

naar boven


Vlaams - Brabant

www.ronse.be

 


Diest             * Parking aan het stedelijk Zembad ,er zijn 4 plaatsen,is te bereiken via E313 uitrit 24.

Grimbergen      * Parking aan de sporthal in de P.Wautersstraat erzijn 3 plaatsen, deze parking is te bereiken via ring rond Brussel,uitrit 7.

naar boven


Limburg


Bilzen              * Parking rechtover de Brandweer er zijn 15 plaatsen,men moet zich aanmelden op het VVV kantoor in het stadshuis op de markt dit is te bereiken via E313 uitrit 31.

Bocholt           * Parking ( 24 u) aan de Passantenhaven aan de Zuid-Willemsvaart langs de weg N76 Bree-Hamont Campers mogen de faciliteiten van jachthaven gratis gebruiken ,oa. ledigen toilet en afval water er staan wegwijzers ,men kan vanuit Bocholt bezoeken brengen aan de Kempen of de Maasvallei .

Bolderberg       * Parking op het domein van Bovy nabij Zolder.

Bree-Opitter    * Parking in de Pastoor Naeyenstraat voor 5 Motorhomes langs de baan N73 Leopoldsburg-Peer-Bree.

Genk              * Parking rechtover de rijkswacht kazerne !! in de Vennestraat langs de baan E313 uitrit 32

Heusden - Zolder    * Parking voor te overnachten aan de kerk in de St- Jobstraat te bereiken via E313 uitrit 28.

Hamont - Achel      * Parking op het St-Michielsplein en op het Kerkplein 

Lanaken              * Parking aan de sporthal 

Kortessem           * Parking aan de sporthal langs de weg N20 Hasselt - Tongeren

Leopoldsburg          * Parking gelegen in de wijk "Strooiendorp" de parking is achter de kerk op de speelplaats van de vroegere Jongensschool er is voorziening voor lozen van chemisch toilet afvalwater,barbeque,en animatie ruimte, is te vinden langs de baan Leopoldsburg-Lommel.

Maaseik                * Parkingplaatsen aan de sporthal te vinden langs de baan N76 

Meeuwen-Gruitrode  * Parkingplaatsen aan het Cultureel cetrum op een goede 100 m van Centrum men mag maar 24 u staan.is te vinden via de baan N730 Bilzen - Tongeren

Zonhoven            * Parkingplaatsen aan het cultureel centrum 

Neeroeteren      * Parkingplaatsen aan het Cultureel centrum

Tongeren          * Parking aan de "Motten" te vinden langs de E313 uitrit 32

Zonhoven           * Parking aan het Cultureel centrum.

naar boven

Walonie - Ardennen

Han sur Lesse       
*Parking ( asfalt) langs de baan N86 Rochefort-Wellin voor Campers een 15 tal  en voor andere voertuigen,daarom is de parking nogal druk, maar je kan er wandelen,fietsen,en natuurlijk de bekende grotten en het wildpark, beide de moeite waard voor een bezoek er zijn voorzieningen drinkwater,lozen wc maar er moet betaald worden voor deze en het parkeren ( met parkeer wachter in de dag).

recht zetting !!

hallo, omtrend de parking in han sur lesse is de kostprijs 2€ per 24u de parking ligt achter een garage van ford en daar staan nogal enkele autovrakken op en veel glasscherven van de wagens,dus opletten geblazen met kinderen.
ook is er tijdens de openings uren een wc terbeschikking tegen betaling uiteraard,ook zijn de parkeerplaatsen nogal klein eigenlijk geschikt voor gewone wagens en niet voor de gemiddelde motorhome.
groetjes,Dirk&Ann


 

Hamoir                  *Parking (asfalt) een 4 tal vlak aan de oever van de Ourthe (onder de bomen) , aan het sport centrum waren nog een paar plaatsen in aanbouw, men kan wandelen en fietsen in een typisch Waals stadje, voorzieningen en wc zijn er in een klein gebouw vlak aan de brug.

La Roche                * Parking (asfalt) voor Campers en andere voertuigen op de rand van het centrum aan het zwembad, vlak aan rivier de Ourthe,die langs de oevers een wandelpad heeft,in het zomer seizoen druk bezocht stadje  (kan gezellig zijn ? ) zijn Burcht ruine geeft een tamelijk beeld hoe het vroeger was,dwalende spoken incluis.Voor campers zijn er geen voor zieningen voor water en lozen  

Lac l'Eau d'Heure     *Parking (verhard +/- 30 tal ) afslag langs de baan   N 40 van Phillipville naar Beaumont nabij Erpion , gelegen aan de Barage van het meer, men kan er mooi staan   met zicht op het meer , water en wc lozen is voorzien,drinkwater zou volgens info van Dhr. Warlop Willy te nemen zijn aan een kraan die zich in een put bevindt bij het paviljoen van de hulpdiensten, wandelingen en fiets- en boot tochten rond en op  het meer zijn de moeite waard , dorp is niet vlakbij.

Malmedy                Gezamelijke Parking (verhard) met alle voorzieningen ook vast toilet, uitgezonderd electriciteits aansluiting,gelegen aan de Kathedraal naast de Bibliotheek en de cinema, Malmedy is een gezellig (winkel)stadje met overvolle terrasjes,en voor de echte fietser en wandelaar zijn er volop wandel mogelijkheden (bezocht op 20/05/01)

Parking aan de Bibliotheek 

Binche          * Parking op des Pastures buiten de vesten ,er is een sani zuil om toilet en afval tanks te ledigen en drinwater bij te vullen.

Blegny         * Parking in de Provincie Luik in een toeristiche mijnsite van Blegny-La-Mine,er zijn actracties,cafetaria,restaurant,ed.Blegny is te bereiken via de E42 - E40 richting Aken uitrit 36.

Bohan          * Parking in de buurt van Bouilon Provincie Namen aan de Franse grens,de plaatsen zijn aan het stuwmeer.

Bouilon         * Parking aan de muziekschool in de Provincie Luxemburg dicht bij de Semois.

Walcourt ( lez Boussu )   * Op de Parking van het onthaalcentrum vlak aan het meer van Plate Taile of beter gekend Lac 'L Eau d'Heure,Lozen van afval water en toilet ,drinkwater,karting,watersport,en wandelen en fietsen.

Eupen           *Parking aan het stuwmeer in de Provincie Luik en is te vinden langs de baan N67 Eupen - Monchau.

Dottignies      * Parking aan de Brandweer op de baan N450 naar Roubaix,drinkwater bij tanken en afval tanks ledigen is mogelijk,winkelcentrum is vlakbij,de parking bevindt zich langs de baan Kortrijk - Doornik.

Herbeumont     * Parking op het plein van het oude spoorweg station aan de Aveneu des Combattants,in de Provincie Luxemburg langs de baan N884 Bertrix - Florenville .

HUY / Hoei        * Parking aan het zembad en aan de Citadel,in de rue de la Paix aan de gemeentelijke parking is er gelegenheid om drinkwater te vullen en tanks te ledigen.( provincie Luik )

Lommersweiler   * Parking bij de Truck-Stop langs de baan A27 Verviers-Prüm in de Provincie Luik,drinkwater bij vullen en tanks ledigen is mogelijk alsook douches zijn aanwezig.
 

Lac de la Gileppe: * Vanuit Eupen richting Dolhain en Gulke (N629) markering Lac de la Gileppe.
Wij hebben daar overnacht.  Er zijn geen voorzieningen.
Ideaal om te wandelen en te fietsen.
Groetjes van Mirella en Pascal en de kinderen.  Wij rijden met een Robel Wohnmobil.
 


In Belgie zijn er voorlopig niet zoveel Gemeentes of Steden die de mogelijkheid of toelating bieden om met de Motorhome een weekendje of langer te verblijven,of zelfs te overnachten.            

In tegenstelling tot bv. Duitsland of Frankrijk waar de mogelijkheden en acomodaties veel uitgebreider zijn en dikwijls als onderdeel van de Dienst voor Toerisme op heel wat meer promotie kan rekenen dan bij ons,hopelijk komt er hierin snel verbetering !!
En degene die wij kennen staan hieronder vermeld en er zullen er nog bij komen.. laat ons hopen.       
Voor Nederland zou ik verwijzen naar de website van www.campersite.nlzie voor de url's bij mijn favorieten.
start pagina