Nederland

Home      Intresses    Gastenboek    Favoriete Links   

 

       

Bestemmingen
Belgie
Duitsland

Frankrijk

Italie

Luxemburg

Nederland

Oostenrijk
Spanje
ZwitserlandTe Koop

 

 

 

 

 
                 
Nederland
 


Drenthe

*
Emmen     Aan de van Schaikweg ,Kerkhoflaan (mei 2000)  met enkel een vuilbak en plaats voor een 5 tal motorhome's

Gelderland

Aalten     Er zijn een 6 tal plaatsen in Aalten en Bredevoort er mogen maximaal 3 overnachtingen plaats vinden,en er moet voor 12,50fl bij de VVV een registratie bewijs gekocht worden de dag van aankomst indien dit is na 18.00 uur dan voor 10.00 uur de volgende morgen ,met dit bewijs mag men onafgebroken 72 uur staan
1)
Ahof        Polstraat 9 /11  Er is drinkwater en lozen van afval water en chemisch toilet  voorzien,vuilbak,
2)
De Hoven     in het centrum er zijn géén voorzieningen.
3)         "          Parkeer terrein aan de sport velden, A2 SUHaartsestraat 57 géén voorzieningen
4)         "          Pakeer terrein aan de sport velden complex AD 69 Bochholtseweg 67a ,er zijn géén                        voorzieningen.
Bredevoort
1) Bolwerkerweg plaats voor 3 motorhome's er zijn géén voorzieningen
2) Kruittorenstraat 10b parkeer terrein voor de voetbal club van Bredevoort ,er zijn géén          voorzieningen , voor 3 motorhome's
*  De Heurne     In het centrum tegenover de kerk,richting Dinxperlo en vervolgens borden
 "de heurne " volgen ,er is een vuilbak en er mag gratis
gestaan worden .
*  Dinxperlo      In de Europastraat aan  de sporthal"Eurohal" richting grens overgang de borden Eurohal volgen , gratis overnachten voor 3 motorhome's , vuilbak.
*  Lichtenvoorde    Parking bij het zwembad " 'T Meekenesch" Kerkhoflaan 5
*  Millingen        Parkeer terrein aan "Ons Genoegen pad" nabij het natuur info centrum Grenspost  Gelderse poort ,de plaats staat in het centrum aangegeven  voor een 10 motorhome's en vuilbak.

Noord Brabant

Heusden     Parking aan de Ravenlijn 159 afslag Heusden tot aan de versterkte vesting rijden (Juni 2000) voor 2 motorhome's  met vuilbak .
*   Gertruidenberg    
aan de Statenlaan 127 afslag Geertruidenberg tot aan de rotonde dan rechtsaf,1° rechtsaf voor 2 motorhome's ,met vuilbak.
*  Raamdonkveer   Afslag  Raamdonksveer op de A27 nemen en dan links onderaan de afrit zijn de plaatsen (november '97) voor 2 motorhome's
*  Woudrichten   Maaspunt  A27 afslag Woudrichem  nemen aan de vesting voorbij de kerk 3°straat rechtsachter het oude raadshuis (augustus '90) plaats voor 2 motorhome's ,vuilbak.


Overijsel

Almelo    Aan de Noorzijde van de haven volg de borden centrum , aanmelden bij de havenmeester is verplicht bij de pannekoeken boot,parkeer tarief is per meter en er is voorziening voor drinkwater en lozen van afvalwter en toilet ,stroom aansluiting en vuilbak.

*  Bathmen  Aan de sporthal , volg de borden sporthal "De uutlog "staanplaats voor 2 motorhome's

*  Goor      In de stationsstraat naast het  NS. station alle voorzieningen ook toiletten,voor 5 motorhome's

*  Wijhe   Loswal aan de Yssel richting Wijhe even voorbij de rotonde afrit naar de veerpont nemen (mei '2000) drink- en vuil water lozen,toilletten voor 3 motorhome's , 10 fl per nacht .

* Vollenhove    (de kop van Overijssel)   
Deze tip is van Jeannet Prins   
Op de Camping "
't Akkertien " bevindt  er een zelfbouw - Sanistation waar men tegen geringe vergoeding kan overnachten voor de poort van de Camping en dat is vlakbij W   En nog volgens Jeannet Prins zijn de Camperplaatsen in de Nederlandse Achterhoek allen Gratis en mag men er 72 uur staan.  (prima dus)

Utrecht

*  Vianen  Aan de kanaalweg en evenementen terrein (april '99)) voor 4 motorhome's gedurende 2 nachten , als er evenementen plaats grijpenmag uitgeweken worden naar het Hazelaar plein.

Zuid - Holland

*  Gorinchem   Bij de waterpoort A15 of A27 volg centrum en daarna richting voetveer Woudrichem,er zijn géén voorzieningen er moet 4fl /per nacht betaald worden voor 2 motorhome's
*  Gouda          Parkeerplaats Klein Amerika A12 Rotterdam - Gouda centum volg vanaf centrum borden Klein Amerika er zijn voorzieningen voor drinkwater lozen van vuilwater en toilet, wc en vuilbak ,voor 3 motorhome's 10 fl voor 72 uur max.
Moerdijk     Aan de haven (geen borden) er mag in de hele gemeenten van Moerdijk,Zevenbergen en Willemstad op alle parkeer plaats 1 nacht verbleven worden (april '98) vuilbak.
*  Schiedam   Aan de nieuwe haven , A15 door de Benelux tunnel afslag 11 richting centrum bij ANWB.kantoor rotonde nemen (sept.2000) (nog) géén voorzieningen ,voor 4 motorhome's gratis.
 

*Parking voor 3 Camper : 3 euro per nacht
4 km van de Keukenhof,6 km van de Badplaats Noordwijk
Route: via Rotterdam -den Haag naar de A44 richting Amsterdam
Afrit Noordwijkerhout -Sassenheim 3 Rotonde 2X rechts
Wim en Therese van Schie 


Tot  zover deze info van Nederlandse vrienden nl :  Fam. Jan en Ellie Mazajchik uit Heerlen  waarvoor onze dank !!

Graag tonen wij een door de Nederlandse Familie  Frits en Leny Hamers  toe gezonden reisverslag in 1999 van Nederland via Belgie,Frankrijk,Spanje naar Portugal

Een kleine overwintering in Spanje en Portugal, met als grootste pleisterplaats Faro

vrijdag 26 februari 1999
 

Route

Amsterdam -  Heerlen.

Op Bert zijn verjaardag zijn we om 23.00 uur vertrokken naar Heerlen. Jan en Elly wilden ook de zon eens zien en vooral voelen om deze redenen gingen ze met ons mee We arriveerden om 2 uur na middernacht. Ze waren zoals afgesproken gaan slapen en wij hebben voor hun huis in de camper geslapen.

zaterdag 27 februari 1999

Route:

Heerlen - Maastricht - grensovergang België

na 100 km overnacht op ruime parkeerplaats De volgende morgen om 10 uur werden wij wakker, we waren net het beddengoed aan het opruimen toen Jan met zijn hond een rondje ging maken. Na het ontbijt “lekkere broodjes “ zijn we om 12.00 uur een rondje langs de familie gaan doen. Om 16.00 uur hebben de reislustigen zich bij Annie en Piet getroffen en zijn om 17.00 uur aan de reis naar het zonnige zuiden vertrokken.

 
zondag 28 februari 1999

Route:
Vanaf parkeerplaats in België over de route nationaal naar Parijs.

Om 11.00 uur zijn we over N - wegen naar Parijs gereden Elly was er 15 jaar geleden en Jan  nog nooit in Parijs geweest. Om 17.00 uur arriveerde we op de camping Bois de Boulogne

Om 21.00 uur wilden we nog even met het openbaar vervoer naar het centrum gaan, maar dat feest ging niet door allen huisdieren die in een  tas meegenomen konden worden konden met het openbaar vervoer mee. Afgesproken werd dat we de volgende dag te voet naar het centrum van Parijs zouden wandelen.

maandag 1 maart1999

Route:

Wandelend naar de Arc de Triomfhe - Eiffeltoren - langs de Seine - terug naar de Champ de Elysees  - Places de Concorde - langs de Seine - langs de Eiffeltoren - dwars door het 16e district terug naar de camping.
Het had de hele nacht geregend, nadat we opgestaan waren en ontbeten hadden klaarde het weer op, met paraplu bewapend zijn we de stad ingewandeld, en zijn begonnen bij de Arc de Triomfe daarna de Eiffeltoren. Onder de Eiffeltoren bij een kraampje hebben we wat gegeten, stokbrood belegd met vis en sla, dat was lekker. We zijn toen ongeveer 2 km langs de Seine gewandeld en bij de pont Aelxandre III richting Champ de Elysees. Op het plein vlak bij de Champ de Elysees hebben we een lekkere kop cappuccino gedronken. Daarna zijn we richting Places de Concorde gewandeld. Op de Places de Concorde was het hard aan het regenen het was echt geur en vies weer. Vandaar uit zijn we terug naar de camping gewandeld. Dat was tegen de afspraak omdat we met de taxi terug wilden, maar de meisjes waren nog niet moe en wilden lopen, de jongens moesten zich tegen hun wil in hieraan aangepassen. Na een dikke 2,5 uur terug wandelen kwamen we helemaal kapot op de camping aan. Dat mag ook wel, we hadden alles bij elkaar zo’n 25 km gewandeld. Die avond had niemand meer veel noten op zijn zang.

dinsdag 2 maart 1999

Route:

Vanuit Parijs over de N10 tot 6 km voor Pottiers het Futuroscope Aviaton .
 

Op de N10 was wel veel verkeer, maar weinig vrachtverkeer we konden behoorlijk opschieten Om 18.00uur waren we in de buurt van Pottiers en tijdens de middag pauze hadden we afgesproken om omstreeks 18.00 uur een overnachtingsplaats op te zoeken. Toen we langs Futuroscope Avaton reden zag we op een grote parkeerplaats campers staan we zijn toen van de N10 afgegaan en na 5 minuten stonden we op de parkeerplaats daar bleek dat deze speciaal voor campers was. Na gegeten en gekaart te hebben zijn we zoals gewoonlijk om 24.00 uur gaan slapen.

woensdag 3 maart 

Route:

van Potties over de N10 tot 25 km voor Biarritz
Na een flinke dag reizen hebben we op een rustige parkeerplaats op 25 km voor Biarritz overnacht. Na eten en kaarten zijn we tegen 24.00 uur gaan slapen.

donderdag 4 maart 1999

Route:

Biarritz langs het uiterste puntje van de Franse westkust naar de westkust van Spanje,
nieuw plan N1 gevolgd naar Madrid.

Om 11.00 uur vertrokken we vanaf onze overnachtingsplaats naar Biarritz. Omdat we 2 dagen achter elkaar een groot stuk zo’n 450 km per dag hadden gereden zouden we het vandaag wat kalmer aan doen. Biarritz is een  prachtige badplaats maar het waaide er hard. Op de boulevard konden we gemakkelijk onze voertuigen  parkeren vandaar uit zijn we een mooie wandeling gaan maken. Eerst zijn we langs de boulevard gewandeld en daarna het stadje in. De dames Leny en Elly moesten nog inkopen doen. Om Biarritz te verlaten moesten we door een smalle, hoge tunnel een eenrichtingsweg. Achter de tunnel was een prachtige rotspartij te zien met op de rots het verst de zee in een groot Mariabeeld deze rots was via een 50 meter lange loopbrug te bereiken aan de andere kant was een geheel in oude stijl gerenoveerde burcht te zien. Nadat we Biarritz verlaten hebben zijn we 30 km langs de kust gereden, de zee was maximaal 100 meter van ons verwijderd. De wind was gaan toenemen, de wind was zo sterk dat Leny er angstig van werd, omdat de camper heen en weer schudden toen we aan het lunchen waren. We vernamen dat dit zware weer aan de kust aan bleef houden en  hebben besloten om de N1 te nemen naar Madrid na 150 km hebben we op een grote parkeerplaats 15 km voor Gurgos overnacht. De N1 is een schitterende weg, kronkelend door de dalen slingert  hij zich door de Sierra de Aralar en de Sierra de Urbasa hoogste punt de Puerto de Etxegarate 640 meter

vrijdag 5 maart 1999

Route:

Vanaf parkeerplaats 15 km voor Burgos over de N1 naar Madrid door Sierra de Cerrato, Sierra Pradales en de Somosierra, hoogste punt Puerto de Somosierra 1404 meter daarna afdalen naar Madrid deze stad ligt op 660 meter hoogte.
De N1 is een mooie weg om over te rijden veel afwisseling, in de Somosierra was het aan het sneeuwen alles was wit de weg was sneeuwvrij omdat om de 5 km een sneeuwschuiver  het wegdek in de gaten hield. In Madrid scheen eindelijk de zon deze hadden we praktisch vanaf Nederland nog niet gezien. De camping was snel gevonden er was plaats te over en konden zelf kiezen waar we wilden staan. Om 18.00 uur zijn we in de buurt, in een supermarkt inkopen gaan doen. Terug gewandeld, gegeten en het inmiddels traditioneel kaartspel gedaan zijn we om 24.00 uur gaan slapen om morgen Madrid te bekijken.


zaterdag 6 maart 1999

Route:

Taxi naar Palacio Real,(zie boek Capitool Reisgidsen) oud Madrid - Bourbon Madrid gelopen bij Plazade Cibelles taxi terug naar de camping
Over Madrid is veel te schrijven maar de sfeer van de stad kun je allen proeven door te voet te slenteren in deze mooie stad met schitterende gebouwen. Heel erg mooi is de Plaza Mayor.  In een bakkerswinkel hebben we voor weinig geld en heerlijk broodje on- gezond gekocht, en opgegeten in het zonnetje op de Plaza Mayor.

In bourbon Madrid hebben we in een koffiehuis niet een maar twee koppen koffie gedronken heerlijk, heerlijk was dat. In de  Calle de Alcala zijn een 20 tal banken gevestigd, ook de Banco de Espana  is er gevestigd in het mooiste gebouw in deze bankiers-straat. de andere zijn er echter niet minder om. Na de wandeling door Bourbon Madrid zijn we met de Taxi weer terug naar de camping gegaan.

zondag 7 maart 1999

Route:

Madrid N5 35 km voor Badajoz parkeerplaats.

Om 11.00 uur in de ochtend zijn we vanaf de camping vertrokken richting Lisboa het was zondag en alleen bij Madrid was het druk, van af de camping was het makkelijk om op de N5 te komen, we waren binnen een kwartier Madrid uit. Tijdens de rit was het zonnetje aan het schijnen, ons lunch hebben we op een parkeerplaats buiten in de zon genuttigd, het was de eerste keer dat we buiten konden zitten en eten. Na een lange pauze, zeker 2,5 uur  hebben we de weg vervolgd Na 18.00 uur tijdens het  tanken zijn we naar een overnachtingsplaats gaan zoeken. Na 3 parkeerplaatsen te hebben aangedaan hadden we om 19.00 uur een geschikte plek gevonden. Deze parkeerplaats was nieuw en lag een flink eind van de N5 vandaan. Ze was heel erg rustig het restaurant was bouwtechnisch klaar, maar nog niet ingericht. Aan het eind van het terrein stond een groot aggregaat dag en nacht te draaien om de hele parkeerplaats en het daar aangrenzend benzinestation van elektrische energie te voorzien. Met de definitieve aansluiting op het openbare net was men volop bezig.    

maandag 8 maart 1999

Parkeerplaats 35 km voor Badajoz over de Spaans-Portugese grens- Elavs- Isdro de Pegoes N10- Marateca tolweg Lisboa..

Na een half uur rijden zijn we de grens met Spanje - Portugal gepasseerd. Omdat we onze voorraden moesten aansterken en we praktisch geen Portugees geld hadden zijn we Elvas een historisch plaatsje ingereden. Aan de rand van het stadje lag een grote supermarkt van de Duitse supermarktketen Lidl, er was een grote parkeerplaats bij, conclusie stoppen en inkopen doen. Na de inkopen zijn we het stadje ingereden en hebben ervoor gezorgd dat we escudo’s kregen.  In een tuin achteraf bleek het een openbaar park te zijn, hebben Leny en Elly sinasappelen geplukt van de bomen. Jan heeft het geheel op film vastgelegd. We waren weliswaar pas 50 km onderweg maar de inkopen en de wandeling in het stadje had zoveel tijd gevraagd dat het lunchtijd was geworden.  Bij het gemeentelijk zwembad van Elvas hebben we geluncht. Jan en Elly buiten in de zon, Frits en Leny binnen in de camper. Na de pauze zijn we verder getrokken, bij Marateca zijn we de tolweg opgegaan, 5 km voor de nieuwe autobaanbrug van Lisboa zijn we op een parkeerplaats gestopt, omdat het al 17.30 uur was, in feite was het voor ons 18.30 uur, aan de Portugese grens hebben we de klok een uur terug moeten zetten. Na lekker gegeten en wat gedronken te hebben , daarna  nog wat gefoeteld zijn we om 11 uur gaan slapen.

dinsdag 9 maart 1999

Parkeerplaats 5 km voor Lisboa over de nieuwe brug naar de camping

Als men de weg precies weet, of men heeft een goede stadskaart rijd je er in een half uur naar de camping toe. Nu hebben we er 2 uur overgedaan maar we zijn er gekomen. Dwars door Lissabon heen bij het ziekenhuis Santa Maria hebben we ons vastgereden en weer terug de wijk Benfica in dan driemaal onder hetzelfde viaduct door, en ja hoor eindelijk zagen we warempel het bordje camping staan. Nu ging het snel en arriveerde gestretcht op de camping deze is ontzettend groot en mooi met hele luxe plaatsen met alles erop en eraan zoals elektriciteit water afvoer vaste tafel met banken, betonnen ondergrond en eigen vuilnisbak. Alles bij elkaar was er op de camping niets aan te merken, maar het weer in Lissabon was in een woord slecht storm, harde rukwinden met regen en nog eens regen. Niemand zei het hardop maar achteraf bleek dat de 3 reisgenoten het er hetzelfde over dachten als ikzelf, hebben we daarvoor 2500 km naar het zuiden gereden? Om droog de camper uit te stappen hebben we de luifel uitgezet. Deze diende nu niet als parasol maar als paraplu. We zijn die dag op de camping gebleven, ik ben aan het dagboek begonnen de anderen hebben TV gekeken. Na het dagelijks ritueel zijn we om 23.30 uur gaan slapen

woensdag 10 maart 1999

Route:

Camping Monsanta in Lisboa bus centrum, tram, tandradbaan metro bus en veel te voet door Lisboa
Jan had vandaag geen zin om naar Lisboa te gaan hij wilde liever met Desie op de camping blijven en de camper van binnen uitmesten, als hij daarmee klaar was, ging hij met zijn hond  wandelen in de omgeving van de camping. Omdat Jan thuis bleef hoefde we niet de taxi te nemen, maar konden we ons een dagkaart kopen, deze was 24 uur geldig vanaf het tijdstip dat men met het openbaarvervoer ging. Deze kaart kon men bij het informatiekantoor op de camping krijgen. Om 11.00uur zijn we met onze zwerftocht door de stad begonnen. We stonden nog geen 5 minuten op de bushalte te wachten, toen de bus kwam die ons naar het hoofdstation van Lissabon bracht. Op dit grote plein Cais do Sodre hebben we wat rondgekeken. We keken onze ogen uit naar de trams die in Lisboa door de straten reden. Hele oude trams uit 1950 waar maar 30 personen in konden en op dezelfde lijn hele nieuwe futuristische, hypermoderne trams De wandeling zijn we begonnen op het plein Parca da Figueira, de wandeling door Baixa hebben we gedaan met behulp van de Capitool reisgids Vlak bij de Het grote plein Rossio staat de Elevador de Santa Justa een prachtige lift, die het 32 meter hoge stadsdeel Bairro Alto verbind met Baxia. Al slenterend door de straten zijn we met de metro van station Rossio naar Socorro gereden we kwamen uit in een groot ondergronds winkelcentrum van 3 verdiepingen met de mooie naam Largo Martim Moniz. Vanuit het winkelcentrum waar Leny en mooi tasje heeft gekocht voor de draagbare telefoon  in de camper op te bergen, over een mooi plein naar de Parca da Figueira. Met de bus de heuvel op naar het Castelo de Sao Jorge, deze bustocht was opzich al een sensatie, vanaf dit kasteel heeft men een schitteren uitzicht naar alle vier de windrichtingen over de stad. Vandaar zijn we te voet de heuvel af via een ingewikkeld trappenstelsel en smalle steegjes door de wijk Alfama gewandeld, deze wandeliing was schitterend het was God zij Dank droog. Want de rest van de dag heeft het behoorlijk hard geregend. Van Alfama zijn we naar de Parca do Comercio waar de regerings gebouwen staan gewandeld. Vandaar terug naar het hoofdstation onderweg hebben we nog wat inkopen gedaan. Met lijn 43 zijn we  om 19.00 uur op de camping gearriveerd waar even op adem moesten komen van al het moois dat we gezien hebben. Na het eten en het inmiddels traditionele spelletje een drankje zijn we om half twaalf gaan slapen Voor we dat zijn gaan doen hebben we eerst naar Munchen gebeld om Kitty te feliciteren met zijn 40 verjaardag.

Resumé een hele mooie dag met heel veel regenbuien.


donderdag 11 maart 1999

Route Lisboa - E90 Ponte de 25 de Abril - Marateca N5- Alcacer do Sal E01, Ip1 - Valverde E1 - Faro- Praia de Faro         

Over dit traject valt weinig opwindend te schrijven het was een eentonige weg met goede en minder goede asfalt maar wel goed te berijden. Weinig bebouwing uitgestrekte bebossing met bomen voor het telen van kurk. Maar wel de hele weg regen en nog eens regen.
Om 17.00 uur waren we op de camping in Faro Het moment van aankomst was droog en tijdens het plaatsen van de campers was het droog 2850 km van huis een altijd maar regen dat is om bijna moedeloos te worden. Na bijna 14 dagen onderweg hebben we droge periodes gehad maar geen enkele dag zonder regen. Op de camping hebben we met verscheidene mensen gesproken en deze zeiden dat er vanaf december nog maar 2 regen dagen waren geweest. Ze zeiden dat het alleen de laatste vier dagen het slecht weer was, maar we konden het niet geloven. Volgens het weerbericht zou het vanaf zaterdag beter worden Daar houden we het maar op, en hopen op betere weer-tijden.


vrijdag 12 maart 1999  t/m woensdag 17 maart 1999

route camping- Faro, Faro- camping, camping - Monte Negro - Faro, Faro - camping

Vrijdag

Tijdens het afwassen wilde het vuile water niet meer in de afvaltank weglopen het leek op een verstopping. Achteraf bleek dat de rubberslang geknikt was en geen ware meer doorliet Met een klem van Jan was het euvel verholpen. Hierna hebben we een kleine strand wandeling van een uur gemaakt, in oostelijke richting tussen de buien door eerst over het strand daarna over de weg terug. Het was bewolkt maar wel aangenaam warm. Van vrijdag op zaterdagnacht heeft het gehoosd en geonweerd.

Zaterdag

Om 11.00  naar Faro gereden, en hebben we een  flinke stadswandeling gemaakt, pizza gegeten en daarna de oude stad bekeken. Ik moest nodig op het toilet en op een groot plein stond een hele nieuwe moderne WC, ik ging er naar, toe na de bediening gelezen te hebben,  heb ik 50 escudo’s er ingegooid, volgens de beschrijving ging  alles automatisch, de deur ging open, maar met geen mogelijkheid kreeg ik de deur dicht. Te lange letste hebben Leny en Jan al gierend van het lachen de deur vastgehouden. Ik kreeg het echt benauwd, omdat ik het bijna in mijn broek deed en hun maar brullen van het lachen. Het was opschieten geblazen, want na 5 minuten ging de deur op slot kon ik er niet meer af totdat er iemand van buitenaf weer 50 escudo’s ingegooid had. De temperatuur was aangenaam het was wel winderig maar overdag geen regen meer. Om 16.00 uur zijn we een wandeling gaan maken in westelijke richting. Eerst 3 km langs het strand en terug over een betonnen pad van 1 meter met aan weerszijde kleine stenen huisjes waar veel honden en armoedig geklede kinderen en mensen rondliepen, de huisjes die goed gebouwd waren en ook goed in elkaar zaten, lagen rondom bezaaid met krotten van schuurtjes. Waar men ook keek overal lag rotzooi en troep. Dit maakte de armoedige wijk nog troostelozer de mensen waren echter erg vriendelijk.

Zondag

In de morgenuren de eeste keer echt in de zon gezeten en buiten ontbeten.

In de middag een wandeling van ruim 3 uur gemaakt in oostelijke richting Het eiland waar de camping op ligt is 7 km lang en maximaal 200 meter breed, dit eiland is met een smalle brug van 3.5 meter breed en met een lengte van 200 meter met het vasteland verbonden. De camping ligt zowat op het midden van het eiland om naar het ene einde van het eiland te lopen moet men 4 km afleggen. Over het strand in het mulle zand is dat stevig flink aanpoten we zijn aan de niet zeezijde over het strand terug gewandeld. Op dit strand waren vissers gewapend met emmer en hark schelpdieren aan het zoeken. Om 18.00 uur waren we terug van de wandeling.

Maandag

Bij aankomst vorige week donderdag waren er geen 2 plaatsen naast elkaar vrij Jan stond op nr. 216 en ik stond op nr. 218 direct tegen de toiletten, dat was op zich helemaal niet zo’n probleem maar aan mijn plaats grensde een bemalingssysteem deze rook men absoluut niet, maar om het kwartier sloeg de bemalingspomp aan en liep dan 10 minuten dit geluid was vrij indringend, deze pomp liep alleen overdag. Tussen de camper van Jan en die van mij, stond een camper met engels-kenteken deze ging om 11.00 uur ergens anders staan bij zijn vriend die hier ook op de camping stond. Ik ben toen snel naar voren gelopen en heb gevraagd of ik plaats 218 kon ruilen voor plaats 217 dit mocht We hebben toen alles verkast. Om12.00 uur hebben we Monte Negro bezocht en Faro het dorpje Monte Negro stelde niks voor, we hebben dan ook niet gestopt en we zijn er alleen maar doorheen gereden. Langs de weg vlak voor Faro hebben we in een grote supermarkt inkopen gedaan, Elly, Leny en ik zouden gegrilde forel en Jan gegrild vlees eten. Nadat we de nodige voorbereidingen hadden getroffen, hebben buiten heerlijk zitten eten. Dit was een  mooie zonnige dag, echter het s’avonds bij 16 graden is het frisjes.  

Dinsdag

In principe zouden we deze dag, omdat de tempratuur om 10.00 uur al 20 graden was niets doen, alleen maar heerlijk  van de zon genieten, dat pakte echter anders uit.  Leny rook voor de zoveelste keer gas in de camper, ik had al voor de 2 keer alles met zeepsop gecontroleerd en niks kunnen vinden. Jan had bij zijn gas-gril een nieuwe gasslang van 3 meter daarmee hebben we alle flexibele leidingen van mijn camper vervangen maar het bleef naar gas ruiken. Na nog eens alles met zeepsop te hebben gecontroleerd, bleek dat een van de koperen verbindingen aan het hoofd-verdeelpunt lekte na dit tot drie maal toe vastgezet te hebben, heb ik het tonnetje vast op de koperbuis gesoldeerd, eindelijk lekte er geen gas meer.

nb..Een gastank die ik van Heinz gekregen heb lekte ook een beetje gas, deze hebben we met siliconenkit weer dicht gekregen. Deze klus heeft zowat de dag in beslag genomen. Een extra vermelding c.q. pluim voor zwager Jan die heel veel werk uit mijn handen heeft genomen en waarvan ik de gasslang gekregen heb.

Woensdag

In de ochtend en middag de helft van het reisverslag bijgewerkt om 12.00 uur een wandeling gemaakt, de bedoeling was dat het een wandeling zou worden van 3.00uur maar  het was erg heiig aan het strand,  hebben we de wandeling halverwege onderbroken en zijn weer terug naar de camping gegaan daar hebben we gegeten en ik heb de rest van het verslag bijgewerkt. 

Donderdag 18 maart 1999

Route:

Camping - Monte Negro - Olhao - Camping Praia do Faro

Deze ochtend was de afvoer van de vuilwatertank weer verstopt. Ik ben in eerste instantie over de camping en daar buiten gaan zoeken om iets geschikts te vinden om het euvel te kunnen verhelpen. De afvoerslang was op direct aan de onderzijde van de vloer geknikt. Tijden men speurtocht over de camping heb niets gevonden. We zijn dan ook naar Monte Negro het dichts bijzijnde dorp gegaan, om een bocht van 20 mm uitwendig te kopen. Ze hadden wel kunststof bochten, de kleinste bocht was 30 mm. De verkoopster stuurden ons naar Olhao daar was een grote winkel in scheepsonderdelen. Wat we ook zochten en keken de winkel en het bewuste onderdeel was niet te krijgen. Jan stelde voor om de boel radicaal aan te pakken, om de tank er onderuit te halen en nieuw een gat in de tank te maken zodat de slang zonder bochten rechtstreeks op de afvaltank aangesloten kon worden. Na 2 uurtjes was het karwei zonder verdere kosten geklaard. Omdat we tijdens de ochtend Olhao zo mooi vonden zijn we van 17.00 uur tot 20.00 uur naar Olhao  gegaan en hebben over de boulevard gewandeld en de daar aangrenzende winkels bekeken.

vrijdag 19 maart 1999

Route:

Camping -Albufeira - terug naar de camping.

Deze ochtend was het heerlijk warm weer en met z’n allen van het zonnetje genoten. Volgens onze papierengids was Albufeira een mooie toeristische plaats na wat geld uit de muur getrokken te hebben zijn we door het stadje en over de prachtige boulevard gewandeld.  Om 12..00 uur zijn we van de camping vertrokken naar Albifeira, bij een restaurant vlak aan zee hebben we een broodje gegeten.

zaterdag 20 maart 

  Route:

Camping -  Loule - Albufeira terug naar de camping.

We hadden vrijdagavond afgesproken om de volgende morgen vroeg op te staan en dan om 10.00 uur naar Loule te gaan daar was in de straat om de overdekte markt, de wekelijkse markt waar de boeren uit de omgeving van Loule hun eigen producten deden verkopen. De stalletjes waren prachig om te zien, alles dat het land opbracht hadden ze uigestald aan een stalletje, bloemen, eieren, groente, fruit, kippen, noem maar op. Nadat we de buiten en binnen markt hadden bezocht, zijn we door het pitoreske winkelstraatje gewandeld. In het park aan het eind van de winkelstraat heeft  Desie gedronken. Terug bij de auto zijn we verder naar Albufeira gereden, Loule ligt ongeveer 20 km land inwaarts en Albufeira is een badplaats dat 40 km westelijk van Faro ligt. Het stadje ligt op een rotsplateau  25 meter boven de Atlantische Oceaan Het oude centrum lag aan zee, langs trappen die twee meter breed waren met aan beide zijde oude huisjes konden we het centrum bereiken Het centrum was via een smalle weg met de auto te bereikenen en was alleen bedoeld voor de inwoners van het centrum Langs de trappen en in het centrum waren de oude vissershuisjes omgebouwd tot winkel of restaurant. Het stadje telde meer appartementen en hotelkamers dan inheemse bewoners. De zee en het strand was prachtig, het strand was ongeveer 100 meter breed en met uitzondering van 100 meter lag het dorp op het rotsplateau dat 25 meter boven de zee uitstak.

Het was inmiddels 14.00 uur geworden, en vanaf 10.00 uur hadden we gereden, of gewandeld we hadden honger gekregen, we wilden gaan zitten om uit te rusten. Het toeval wil dat we bij een restaurant gingen zitten waarvan de bedienster een Limburgse iemand uit Maastricht was.

Ze vertelde dat haar man hier chef kok was en ook van Nederlandse afkomst was, dat ze het fijn vond om hier te werken, maar haar kind van 2 jaar liever in Nederland wilde opvoeden.

De baquettes met vis en patat frieten waren lekker. Nadat we uitgerust en onze honger gestild hadden, zijn we langs het strand waar veel mensen lagen te zonnen  in de zee aan het zwemmen waren nogmaals alle winkeltjes langs gewandeld. Om 17.30 waren  en terug bij de kampeerauto. Na een goede uur rijden waren we terug op de camping, na een lekkere maaltijd hebben we nagenoten van de mooie dag.

zondag 21 maart 1999

Route:

Vandaag is een rustdag ”zondag” voor mens en voertuig, tevens krijgen we op  zaterdag en zondag geen gebak.
Aanvang van de lente, de wintertijd is ten einde, echter niet in Nederland en Duitsland met temperaturen  tussen de 5 tot 10 graden. In de ochtend was de temperatuur  17 graden bewolkt en er stond een frisse wind van zee. In de namiddag was de tempratuur weer over de 20 graden en scheen de zon weer zo als vanouds, daarvoor zijn we uiteindelijk gekomen. De dag heb ik doorgebracht achter de computer en Leny  achter de waslijn en voor de TV. Jan en Elly zijn gaan wandelen ”zeg liggen luieren op het strand, ze  hadden haast, de kont verbrand”. Nadat ze terug gekeerd waren van de wandeling vroegen ze of ik het koud had, omdat ik nog steeds mijn trainingspak aan had. Warm had ik het ook niet. Wel was het een hele mooie rustdag vandaag.

maandag 22 maart 1999

Route:

te voet camping - Lagune - langs kust Atlantische Oceaan - camping.
Grote wandeling over het schiereiland gemaakt We zijn begonnen direct achter de camping aan de lagune en over het strand door het zand terug Mooie maar zware wandeling.

dinsdag 23 maart 1999

Route:

Camping Faro wegnr. 2  Estoi - Sao Bras de Aportel - Barranco Velho wegnr. 124 Salir - Alte - Sao Bartolomeu de Messines

Om 11.00 uur waren we vertrek klaar. Afgesproken was dat we een tocht door de Algarve zouden maken Het stadje Alte heel mooi hebben we bezocht even buiten het stadje ontspringt een bron met geneeskrachtig water.   De weg die we volgde stond als groene route aangegeven en was heel mooi. Heuvelig, mooie bossen, en veel wilde bloemen, wild en vogels hebben we niet veel gezien. In Sao Bartolomeu de Messines hebben overnacht.

woensdag 23 maart 1999

Route:

Sao bartolomeu - Silves - Porto de Lagos wegnr. 266  Monchique wegnr 265 - Belem - Foia  - Nave - wegnr 267 Marmelete - Aljezur - Sagres - Cabo de Sao Vincente - Sagres.

De dag begon met mooi weer, het plan was dat we naar de hoogste berg in de Algarve zouden gaan deze is 902 meter hoog. Vandaaruit had men vogens de boeken een prachtig panorama en kon men de Atlantische Oceaan zien deze laag hemelsbreed 18 km van de top vandaan. De weg er naar toe was zeldzaam mooi, langs de weg stonden tientallen bloeiende mimosabomen naarmate we hoger kwamen werd het mistig dat was jammer, op de top was het zicht niet meer dan 50 meter. Na wat heen en weer gepraat hebben we op de parkeerplaats op top van de berg geluncht. Hierna trok de mist op en konden we toch nogg wat van de omgeving en van het panorama zien het was wel geur en koud. Na anderhalf uur op de berg te hebben vertoefd zijn we dezelfde weg terug gereden er was maar een weg naar boven naarmate dat we lager kwamen werd het weer beter en in Nave scheen de zon weer. We hebben in Nave de weg 267 genomen naar Aljezur en in Aljazur de weg 268 naar Zagres 37 km de bedoeling was dat we Cabo de Sao Vincente zouden aandoen dat is de uiterste zuidwestpunt van Europa.. Na bezichtiging van deze rots die 35 meter boven de zee uitsteekt waarop voor zeevaarders de bekenste vuurtoren staat, hebben we ook nog Ponta de Sagres bezocht, op deze rots staan de buiten muren van van een vesting gebouwd door Hendrik de Zeevaarder de kompasroos met een diameter van 43 meter gemaakt met kiezelstenen, de rosa dos Ventos dateert uit de 1420. Jan ontdekte vanaf deze winderige plaats een mooie plek om te overnachten. Het is de mooiste overnachtingsplaats van onze vakantie geworden. We stonden 30 meter boven zeeniveau op een beschutte parkeerplaats met uitzicht op de Atlantische Oceaan er stonden wel 10 campers op een rij. Er liep een weg naar het strand, het strand was wel 100 meter breed.

donderdag 24 maart

Route:

Sagres - wegnr.125  Lagos - Alcantarilha - Lagos - Valverde - wegnr E1 Tavira - Pocinho -   camping

Om 10.00 arriveerde we in Lagos van Sagres naar Lagos is 36 km vlak bij het centrum van de stad konden we de biede campers parkeren op een parkeerplaats. Hiena zijn we de stad ingewandeld sagres is een oude en mooie stad met een grote geschiedenis hier zijn de eerste slaven uit Afrika aan land gekomen (zwarte bladzijde) om 13 uur kregen we hoger en hebben buiten in de zon of schaduw gegeten. Het warme eten was lekker en betaalbaar. Tijdens het het zag Jan een kapsalon wij waren toch nog niet klaar met eten en hij wilde zijn haren laten knippen zo gezegd zo gedaan, maar het pakt anders uit dan verwacht,we moesten niet alleen wachten tot meneer klaar was maar bij een tankstation 45km verderop kwam hij tot de ontdekking dat hij de bril had laten liggen. Elly en Leny bleven achter in de camper Leny en Frits en jan en Frits gingen de bril in Lagos op halen. Om 19.00 uur waren we in Tavira toen we na wat zoeken de camping gevonden hadden, mochten we niet naar binnen omdat dit een particulieren camping van de politie was. Om 20.00 uur arriveerde we op de camping in Pocinho de zon was reeds onder gegaan.

vrijdag 25 maart 1999

Route:

Camping Poncinho - Aroeira -  autobaan E01 Monte Francisco grensovergang Portugal - Spanje -  wegnr 431 - Lepe - Cartaya - Gibraleon - La Alqueria y Valcasao autobaan E01 - Sevilla - autobaan A4 - Dos Hemanos - wegnr NIV - Jerez de la Frontera - El Puerto de Santa Maria.

Vanaf de camping naar de Spaanse grens was ongeveer 20 min rijden. In Spanje ging de autobaan over in een grote 2 baans weg. We waren op weg naar Sevilla we reden door Andalusië, in dit gedeelte van Andalusië is veel akkerbouw met in hoofdzaak aardbeien teelt. Het landschap viel tegen en was saai, niet meer de ruwe natuur van Portugal maar de gecultiveerde gronden van Spanje. We zijn om en door Sevilla greden om een camping te zoeken deze lag 20 km van de stad vandaan en stond ons helemaal niet aan. We zijn dan ook in zuidelijk richting naar El Puerto de Santa Maria gereden waar we op het strand bij Puerto de Jerez (lees Haven van Jerez) hebben overnacht. Dit strand werd druk bezocht door liefdespaartjes die hier tot diep in de nacht vertoefde

zaterdag 26 maart 1999

Route: El Puerto de Santa Maria - Cadiz - San Fernando - E05 - Vejer - Tarifa - Algeciras - Carboneras - camping.                                            

Cadiz bezocht mooi groot strand met boulevard centrum van de stad heeft vele historische gebouwen Deze stad is zeker nog eens de moeite waard om te bezoeken. Bij Tarifa gaat de Atlantische Oceaan over in de Middellandse Zee, van hieruit kan je het werelddeel Afrika zien liggen, het is Marokko waar je duidelijk het Atlasgebergte aan de overkant ziet liggen. We hebben in Tarifa rondgewandeld, omdat er aan de kust veel wind stond zijn we het stadje ingewandeld en weer terug naar de campers. In Algeciras kon je de rots van Gibraltar zien liggen deze rots steekt 423 meter boven de Middellandse Zee uit. Het was inmiddels al 19.00 uur geworden, en gingen op jacht naar een legerplaats voor de nacht. Maar in de omgeving was geen camping te vinden, We zijn dan ook weer de snelweg opgereden en na 20 km kwamen we en bord met camping tegen daar zijn we dan naar toe gereden. In Algeciras ontdekte we dat de brandstofpomp van mijn auto lekte, hij deed dat alleen  als hij stationair draaide. Na de juiste informatie ingewonnen te hebben, kon ik mijn vakantie gewoon voortzetten en eenmaal terug in Nederland het zo snel als mogelijk het laten repareren.

Zondag  27 maart / Maandag 28 maart

Route: Camping Caboneras - San Roque  wegnummer 3331 - Castellar de la Frontera - Jemina de la Frontera - wegnummer 341 Gaucin - Ronda camping.

Verjaardag van Fred en Jeanny, dus bellen en zingen. Ronda ligt midden in Andalusië in deze streek zijn alle stadjes en dorpen tegen of op een berg gebouwd en alle huizen zijn wit geschilderd, de deuren en ramen zijn getralied, om de bandieten die deze dorpen overvielen af te schrikken. Ze worden ook wel de witten steden van Andalusië genoemd een van de mooiste stadjes in deze streek is Ronda.  Deze weg  was de mooiste die we in Andalusië gereden hebben, bergje op en bergje af mooie vergezichten en alles in de bloei.  De camping lag 2 km voor Ronda we waren van plan de volgende dag te voet naar Ronda te gaan. De oude stad Ronda is gebouwd op een rots met een toegangsweg, aan de andere zijde van deze toegangsweg was de stad gescheiden van het achterland door een diepe kloof van 50 meter breed en 80 meter diep, in de  de 18 eeuw heeft men hier een brug overheen gebouwd waardoor de stad zich kon uitbreiden. In het nieuwe staddeel staat een van de oudste Plaza del Toros van Spanje. Iedere beroemde matador wil in Ronda vechten. De klassieke stijl van Ronda is strenger dan de school in Sevilla en is ontwikkeld door de in 1754 geboren Pedro Romero de vader van het moderne stierenvechten. Ronda heeft prachtige gebouwen en mooie vergezichten echt de moeite waard om nog eens te bezoeken. Om 17.00 uur waren we terug van onze stadswandeling, onder het genot van een lekker drankje hebben we in het zonnetje uitgerust van de pittige wandeling.

Dinsdag 29 maart

Route: Camping Ronda - wegnr. 341 - Campillos - Anrequera - snelweg A82 Granada  Alfacar - parkeerplaats.

De weg van Ronda naar Anrequera was mooi op de snelweg naar Granade was weinig te beleven. Na wat heen en weer gedraai en gezoek kwamen we in Granada aan we wilde het Alhambra bezoeken en origineel Moors paleis met tuinen. Alle Spanjaarden hadden vakantie in de goede week, de week voor Pasen. Er waren geen kaartjes meer te krijgen en de andere morgen moesten we er al om half negen zijn want er was maar en beperkt aantal entreebewijzen beschikbaar. Besloten werd dit maar eens op een ander tijdstip te bezoeken. Na een stadstoer met de campers door Granada, zijn we verder gereisd en zijn om 18.00 uur een 20 tal kilometers achter Granada op een nieuwe een rustige parkeerplaats gestopt. We konden in de verte de besneeuwde berghellingen van de Sierra Nevada zien liggen.  

Woensdag 30 maart / Donderdag 1 april

Route: parkeerplaats bij Alfacar - snelweg A92 - Baza snelweg 342 - Velez -  Puerto snelweg340, E15 -  Lorca - Totana - Murcia - Elx - Alicante - snelweg 332 - Benidorm - camping.

Vandaag was een echte snelweg-dag we hebben ongeveer 500 km gereden bij alles een 4 baans rijweg de gemiddelde snelheid was vrij hoog het laatste stuk weg van Alicante naar Benidorm was een tweebaansweg. Na wat heen en weer gereden te hebben vonden we een van de vele campings aan de rand van de stad. Ik persoonlijk vindt aan de stad niets bijzonders, alleen maar torenhoge gebouwen met appartementen de boulevard is erg mooi maar de snelweg 332 loopt op geen meter langs deze boulevard het is een herrie van je welste. Dat hier het iemand 3 maanden uithoud en zegt niet van een grote stad te houden is in tegenspraak met zich zelf. Winkels, eethuizen en souvenirs winkels zijn er te kus en te keur.

Het oude stadsdeel is leuk er zijn maar weinig historische gebouwen. De camping was bijzonder mooi met hele mooie plaatsen met alles erop en eraan, de prijs loog er ook niet om het was een van de duurste campings van deze reis. Wilde men langer op de camping blijven dan kon men een knipkaart kopen voor 32 overnachtingen. Deze kaart was bij nog 3 andere camping langs de Costa Blanca te gebruiken Op donderdag hebben we Benidorm bezocht en zijn met de taxi naar Calp geweest dit op kosten van een bedrijf die ons lid wilde laten worden, waardoor we tegen gereduceerde prijzen een aantal weken over de hele wereld een appartement konden huren. Wat de kosten waren wilden ze het niet over hebben maar deze zullen wel niet mis zijn ze zouden ons schriftelijk hierover informeren daar is nu het wachten op.  Leny heeft overigens een week gratis  vakantie voor 4 personen van hun tegoed. Ons volgend reisdoel was la Platja de Miami camping Marius.


Vrijdag   2 april
/Zaterdag 3 april / Zondag   4 april

Route:  Camping Benidorm - snelweg 332 Valencia - Sagunt - Villa-Real - Castello de la Plana - Benicarlo - Sant Carles - l’Hospitalet de l’Infant - la Platja de Miami Camping Marius

We hadden weinig oponthoud en konden goed opschieten, waarschijnlijk kwam dat omdat het goede vrijdag  was en er praktisch geen vrachtvervoer op de weg was, om 14.00 uur  waren we reeds op de camping. Jan was bekend op deze camping en de man op de receptie herkende de fam. Masajchik direct, deze vertelde dat er oude bekende van hun op de camping stonden. We hebben ons laten inschrijven en we zijn een plek gaan uitzoeken in de nabijheid van het strand en de Middellandse Zee vlak bij de Zwitsers de bekenden van Jan en Elly. Na het eten zijn we met de vriend van Jan naar een bodega gegaan waar Jan 60 liter zoete Spaanse Wijn heeft ingekocht. In l’Hospitalet had Jan nog een andere vriend wonen van Duitse afkomst, hij had daar een hele mooi huis gekocht. omdat de Zwitsers wist waar de Duitser woonde we ze bezocht en afgesproken dat we zaterdag met de vrouwen langs zouden komen. Het was de hele dag mooi weer en lekker warm Zaterdag op visite en s’avonds gaan uiteten. Zondags 1e Paasdag naar de markt, het zonnetje scheen en het was  aangenaam warm, we zijn aan de haven op een terrasje gaan zitten. Na het avondeten zijn we naar Cambrils en Villa-Salou gereden.We wilden daar op een terras ijs gaan eten, maar wat we ook keken en reden er was geen parkeerplaats meer vrij, of we moesten 5 km verderop de auto neerzetten en terug lopen, daar hadden we geen zien in en waren om 22.00 uur weer onverrichte zaken terug op de camping. Omdat we de volgende dag naar Andorra vertrokken zijn op tijd naar bed gegaan.

Maandag  5 april

Route:   Camping Marius - Villa Salou - Reus - wegnummer 240 - La Selva - Alcover - Picamoixons - Vilaverd - omgekeerd - la Riba - Picamoixons - Valls - El Pla de Santa Maria - Sarral -Cervera - Terrega - wegnummer 1313 - Altega de Serge - Ponts - Coll de Nargo - Organya - La Seu - Andorra - Andorra La Vella - camping.

Het was vandaag de tweede paasdag, alle Spanjaarden gingen weer huiswaarts omdat ze dinsdag wer moesten werken. Op de weg was het een gekkenhuis, we kwamen dan ook in een file terecht, na een uur schuiven en wachten waren we 5 km opgeschoten. Via de radioverbinding hebben we besloten om te keren als de gelegenheid zich zou voordoen. We zijn ongeveer 3,5 km teruggereden en hebben een andere route genomen via binnenwegen die helemaal niet ze druk meer waren. Het waren zeer smalle weggetjes met bergje op en bergje af behoorlijk steil, af en toe kreeg je het gevoel dat de weg in een wei of akker zou eindigen, een troost hadden we de weg stond op onze wegenkaart aangegeven. Bij Terrega zijn we weer op de geplande route gekomen en verder naar Andorra gereden. In Andorra La Vella zijn we op een camping gaan staan. Andorra veel tegen het is een smal dal met het ligt midden in de Pyreneeën, ingeklemd tussen hoge bergen, in de winter zal het wel anders uitzien. Persoonlijk veel AnCdorra mij tegen, ik had er me meer van voorgesteld.

Dinsdag 6 april   t/m  Zaterdag 10 april

Route: Andorra - La Seu - wegnummer 260 - Puigcerda - grensovergang Spanje-Frankrijk - wegnummer 216 - Prades - Perpignan- Strand Canet Plage

Strand Canet Plage - Perpignon - N9 - Narbonne - Beziers - Pezenas - N113 - Montpellier - Nimes - N86 - Bagnois - Bourg St. Andeo - parkeerplaats.

Parkeerplaats -  Le Teil - Montelimar - N7 - Valence - Tain-l’Hermitage - St Vallier - rondweg  Lyon - N6 - Villefrance - Macon - Callon S Saone  - Baume - parkeerplaats.

Parkeerplaats - Baume - N74 - Dijon - N7 - Sts Geosmes - Langres - Neufchâteau - Colombey -  D974 - Neuves-Maison - Nancy - E23 - Metz - Thionville - E25 - Luxemburg - Arlon - Nives - parkeerplaats.

Parkeerplaats - E25 - Luik - Maastricht - E79 - Heeren.

Dinsdag Vanaf de camping in Andorra vertrokken en over een mooie route naar Perpignan

Woensdag ,donderdag vrijdag vanaf de overnachtings plaats de secundaire weg gevolgd langs de tolweg tot Nancy. Van woensdag op donderdag overnacht op een rustige parkeerplaats en van donderdag op vrijdag op een parkeerplaats vlakbij de oprit van de tol, van vrijdag op zaterdag op de autobaan naar Luik in de buurt van Nives, aangrensend aan de paarkeerplaats lag een AC restaurant daar hadden ze lekkere patat en het s’morgens kekkere broodjes. Onze vakantiereis eindigde in Heerlen. In Kerkrade werden we welkom geheten door onze kinderen en kleinkinderen. Bij Jan en Elly hebben we op de oprit geslapen en zijn op zondag naar Amsterdam gereden en arriveerde in de C..Krusemanstraat om 15.00 uur De totale reis was 7500 km lang, veel steden aangedaan, veel gezien en genoten van het heerlijke weer.     

  Tot zover het reisverhaal van de Familie  hopelijk kan deze bijdrage helpen om andere motorhome reizigers een reisroute samen te stellen dankzij dit reisverslag .

Hiervoor onze dank