Start links+e-mails recreatie+logies Sint-Vedastuskerk geschiedenis verenigingen kalender kermisprogramma Dorpshuis Rookop lokaal nieuws


recreatie
logies :vakantiehuis" 't Onroerend goed "
logies : vakantiehuis" 't Kwakkelnest "
logies : Landgoed "Argilière"

recreatie

Bij de kerk starten 2 bewegwijzerde wandelpaden. Brochures van deze wandelroutes kosten € 0,50 en zijn te verkrijgen bij de Dienst Toerisme te Poperinge.

   

Het “Lindegoedpad” laat ons vanuit Reningelst kennismaken met een open landschap. We wandelen langs brede beekdalen met vruchtbare akkers, hoppevelden en meersen. Wandelend en kijkend wordt het wel bijna drie uur. Er zijn slechts lichte hellingen. Het pad loopt voor het grootste deel over asfaltwegen. Enkele korte stukken grintweg en graspad zijn minder geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

 

 

 

 

Deze 7 km lange wandeling loopt over glooiend terrein. Dit maakt de tocht nogal lastig, al zijn de wegen goed begaanbaar. Er komen twee stukjes aardeweg in de wandeling voor.

 

 

De "Schreveroute" start in de dorpskom van Reningelst. Aan de kerkhofmuur vind je onderstaand bord met de routebeschrijving. Fietsbrochures zijn te verkrijgen bij de Poperingse Toeristische Dienst.

Deze grensoverschrijdende fietsroute (46 km) verkent een uniek landschap aan beide zijden van de ""schreve" zoals hier de Frans-Belgische grens heet. Ooit was dit één Vlaanderen, tot de historische slag aan de Penebeek in 1677 het onder twee mogendheden verdeelde. Vertrekkend vanuit Reningelst, toegangspoort tot het Heuvelland, fietsen we doorheen een heuvellandschap richting Westouter. Hier dwarsen we de grens voor een verkenning van het Frans-Vlaamse Houtland : een glooiend landschap, afgezoomd met hagen, waar landelijke rust heerst in intimistische dorpjes die ooit de luister van het graafschap Vlaanderen uitmaakten. In Berthen, Boeschepe en Godewaersvelde leeft de Vlaamse oorsprong voort in opschriften aan herbergen en veldkapelletjes; op grafzerken staan typisch Vlaamse familienamen gebeiteld. Voorbij het kunst- en brouwersdorp Watou signaleren hopvelden de nabijheid van Poperinge, beslist een ommetje waard omwille van zijn rijk historisch erfgoed. Doorheen een rustgevend landschap, op en over de grens, bereiken we tenslotte opnieuw Reningelst.

 

(uit de brochure van de Schreveroute, uitgegeven door de West-Vlaamse Vereniging voor de Vrije Tijd v.z.w.)

 

andere fietsroutes : http://www.cycle.demon.nl/wstvla.htm

 

 

De "In Flanders Fields-route" komt voorbij in het dorp. Vanuit richting Westouter (Heuvellandseweg) gaat het linksweg richting Poperinge.

 

De In Flanders Fields-route is ongeveer 80 km en biedt je de ideale trip om in een dag kennis te maken met een aantal belangrijke sites uit Wereldoorlog I en met een aantal andere highlights uit de regio. De route die start vanuit Ieper verloopt objectgericht over secundaire wegen : belangrijke haltes zijn Essex Farm in Boezinge met de John McCrae bunker, het Langemark Studentenfriedhof en de Canadien in Langemark, het streekmuseum van Zonnebeke, de Franse begraafplaats Saint-Charles de Potyze, Mesen met het museum en de vredesbeiaard, Kemmel en Poperinge met het Talbot House en het Hoppemuseum.

(uit : http://www.ieper.be/nl/alfabet_toerisme/AUTOWANDELWEGEN.html )

 

 

De zuidelijke lus van de POP-route trekt door Reningelst. Dit bord staat op het marktplein, bij het Engels kerkhof.

 

De POP-route, met een noordelijke en een zuidelijke lus, laat je op markante haltes kennismaken met het dagelijks leven achter het front tijdens Wereldoorlog I. Aan elke halte staat een bord met informatie. De wegbeschrijving en heel wat meer info vind je in een handig boekje, te verkrijgen bij de Dienst Toerisme te Poperinge. 

 

 

naar boven

 

logies

Vakantiehuis " 't Onroerend Goed "

Zevekotestraat 6     8970 Reningelst

 

 

De geschiedenis van 't Onroerend Goed

't Onroerend Goed is een oud burgershuis. Het kreeg in 1998 zijn naam nadat binnen de familie Camerlynck-Decramer werd beslist het huis een nieuwe bestemming te geven, namelijk als vakantiewoning.

Het huis is reeds van in de 19de eeuw de vaste verblijfplaats van de familie Camerlynck. De schilderijen in de ronde eetzaal en de vele foto's die in het huis rondhangen zullen u zeker iets vertellen over het verleden van de familie en van de gemeente Reningelst.

In 1917 was H.M. Koningin Elisabeth er te gast. Tijdens W.O. I werd het huis gedeeltelijk verwoest, maar het werd na de oorlog heropgebouwd in zijn oorspronkelijke staat.

't Onroerend Goed ligt binnen het sinds 1997 "beschermd dorpsgezicht". Het huis dient langs de buitengevels zijn eigenheid te behouden. Binnenshuis werden in 1998 grote renovaties verricht.

 

 

't Onroerend Goed: een stuk geschiedenis, een stukje nostalgie, een stukje rust, een stukje ontspanning, een stukje vakantie...

Wij hopen dat dit huis de toekomst kan trotseren en dat voor iedere vakantiebewoner het verblijf een leuke herinnering mag zijn.

 

 

 

 

  Over 't Onroerend Goed

Het huis en de tuin zijn samen meer dan 2.000 vierkante meter groot en biedt plaats voor 16 tot 19 personen. Het leent zich uitstekend voor weekend- en vakantieverblijven voor één of meerdere gezinnen samen. Ook groepen en groepen voor kinderen/jongeren onder nauwe begeleiding zijn er welkom. De eetplaats is vrij ruim en loopt samen met een hobbyruimte. Van daaruit kan je naar de speelkamer. Tenslotte is er nog de ruime zit- en tv-kamer. Er is een nieuw ingerichte keuken waarbij tevens een vaatwas, wasmachine en droogkast is voorzien. Op de eerste verdieping zijn er 7 slaapkamers en een sanitair blok met één ligbad, twee douches en twee wastafels. Over het gehele huis is er centrale verwarming. Tenslotte biedt ook de tuin van 't Onroerend Goed voldoende rust, spel en recreatie voor zowel jong en oud.

 

 

Verdere inlichtingen zijn steeds verkrijgbaar bij :
 Camerlynck  Filip 
050/84.21.85  -  0474/31.79.61
onroerendgoed@belgacom.net

(tekst overgenomen uit de folder van 't Onroerend Goed)

 

naar boven

 

Vakantiehuis " 't Kwakkelnest "

Kemmelseweg 2a     8970 Reningelst

 

 

 

 


 

’t Kwakkelnest situeert zich ongeveer in het middelpunt van de toeristische zone Ieper-Poperinge-Heuvelland. Het ligt op enkele kilometers verwijderd van de Franse grens, waarachter u dromerig kunt rondtoeren in de idyllische dorpjes van Frans-Vlaanderen. Ook een dagje aan zee, ligt nog binnen de mogelijkheden. Op een dertig kilometer van de hoeve, kunt u het eerste Belgische stadje aan zee (De Panne) binnenrijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’t Kwakkelnest situeert zich op de landelijke buitenwijk "Ouderdom" in Reningelst, deelgemeente van Poperinge.

Het vroegere hoevetje werd omgebouwd tot een comfortabele woning met afgeschermd zonneterras en tuin. Het is erg geschikt voor gezinsgroepen en families en wielertoeristen tot 22 personen, die er in alle rust kunnen genieten van een uniek uitzicht op de ‘West-Vlaamse Bergen’.

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen kunnen zich uitleven in de speelweide of verbroederen met de geiten, schapen, paarden en eenden rond het erf.

Rolstoelen kunnen makkelijk in en uit. Aan de inkom parkeer je alle voertuigen . Het erf is veilig omheind
en het hele jaar beschikbaar voor weekend, midweek of week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdere inlichtingen zijn steeds verkrijgbaar bij :

Hans Deback
tel: 057/33 45 57 • mobile: 0477/72 89 21
fax: 057/33 28 15 • email: hans@kwakkelnest.be

www.kwakkelnest.be

 

 

naar boven

 

Landgoed " Argilière"

Ouderdomseweg 66     8970 Reningelst

 

 

Gastenverblijf "Argilière" heeft een bewogen geschiedenis die terugkeert tot in de 16de eeuw.Toen was het een landgoed een schapenfokkerij, die de naam droeg van schapstal. Het landgoed was gedeeltelijk vernield na de 1ste oorlog 1914-1918, en werd gerestaureerd in de oorspronkelijke staat.
In 1990 werden we genoodzaakt om het gedeeltelijk te slopen en er een nieuw deel bij te plaatsen.
Bij de renovatie van het gastenverblijf zochten we naar een nieuwe benaming, het werd Landgoed "Argilière", genoemd naar de aanplanting van de hoogstammige boomgaard.

Waarom kiezen voor b&b (bed en breakfast) Argilière?:
Het is centraal gelegen tussen Ieper, Poperinge, Heuvelland en Noord-Frankrijk. Je vindt er veel streekinformatie, alsook fiets- en wandelroutes.  De gasten verblijven er in een rustige omgeving. De kamers zijn karaktervolle ingericht met met aparte ingang en sanitair.  Iedere ochtend kan u genieten van een uitgebreid ontbijt.


Er wordt ernaar gestreefd om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, in een rustiek kader en omgeving die perfect de sfeer van de westhoek weergeeft. De gastenkamers hebben een eigen tuin vol bloeiende planten en bloemen waar geuren en kleuren bij ieder sezioen veranderen. De tuinstoelen zijn ter beschikking.
Kamer met ontbijt: 28 euro p.p. per nacht.
Momenteel zijn er twee kamers: Argilière en Joséphine.
De kamer "Argilière" is op het gelijkvloers:
- aparte ingang
- ruime kamer
- aparte badkamer en toilet
- bed- en badlinnen ter beschikking
- ruim aanbod aan streekinfo op de kamer

 


 

De kamer "Joséphine" bevindt zich op de eerste verdieping:
- op z'n bretoens afgewerkt in massief hout
- aparte ingang
- salon met mini bar- ruime keuze aan lectuur
- bed- en badlinnen ter beschikking
- badkamer met douche,lavabo,...
- apart toilet                                                      
                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdere inlichtingen zijn steeds verkrijgbaar bij :

Eric Coopman
Tel./Fax 057/33 87 78
email: argiliere@telenet.be

www.argiliere.be

 

terug