Renovatievakman helpt u op weg

U wilt graag uw woning renoveren en bent op zoek naar de geschikte partner(s) om de werken naar wens uit te voeren? Renovatievakman staat u bij in deze zoektocht naar kwaliteit.

Renoveren of renovatie is de dag van vandaag erg “IN”. In plaats van een nieuwe woning te bouwen, besluiten meer en meer mensen om een reeds bestaande woning aan te kopen en deze volledig op te knappen. Gesteund door tal van premies, belastingsverminderen en meer - kent deze markt dan ook een serieuze groei.

Maar wat valt er nu eigenlijk allemaal te renoveren aan een woning? En bij wie kan u best terecht voor deze ingrepen? Wij vertellen het u!

Verschillende (mogelijke) renovatieingrepen

Kelderisolatie

Het isoleren van de kelder. Zie ook vochtbestrijding en vochtwering.

Dakisolatie

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde (hellend dak) of buitenzijde van het dak (plat dak).

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van spouwmuren is relatief nieuw. Wat men doet is de leegte tussen de muren (de spouwmuur) opvullen met een isolerend materiaal. Dit zorgt voor minder warmte / energieverlies.

Gevelisolatie

Dit kan zijn: Spouwmuurisolatie, het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van de gevel, of de gevel bezetten met een isolerend materiaal.

Naisolatie

Het aanbrengen van extra isolatie waar nodig (spouwmuren, gevel, kelder, zolder, vloeren,...). Vooral van toepassing op woningen van voor 1990.

Gevelrenovatie

De gevels van vroeger zijn niet altijd meer zo trendy. Een volledige geveloverhaul is dan ook soms gewenst. Dit kan dan samen met het aanbrengen van extra isolatie; dit om de woning energiezuiniger te maken.

Vochtwering

Vocht is altijd nefast; zowel naar de structuur van de woning toe - als naar de gezondheid van de bewoners. Behoed uzelf en uw woning voor vocht door het aanbrengen van vochtwering.

Vochtbestrijding

Hebt u reeds last van vocht? Reken hier dan eerst mee af alvorens u overgaat tot het (laten) aanbrengen van vochtwering.

(Algemene) Dakwerken

Een slecht geïsoleerd dak is één van de grootste energieverliezers voor een woning. Schakel een dakwerkenfirma in voor de isolatie / reparatie van uw dak.

Plaatsing Zonnepanelen

Genereer uw eigen elektriciteit en bespaar op uw elektriciteitsfactuur.

Renovatiepartners

Reken op experts voor de isolatie en renovatie van je woning! Bekijk hieronder onze aanbevelingen

Antwerpen

Limburg

  • Wordt nog aangevuld!

Vlaams-Brabant

  • Wordt nog aangevuld!

Oost-Vlaanderen

  • Wordt nog aangevuld!

West-Vlaanderen

  • Wordt nog aangevuld!

EPC of Energieprestatiecertificaat

Is uw woning eindelijk gerenoveerd en bent u van plan deze te verhuren of verkopen? Dan is een EPC een verplichte must. Het EPC of Energieprestatiecertificaat geeft potentiële kopers en / of huurders een goed idee van de energiewaarde van de woning: Wat is goed, wat kan beter – waar zit het energieverlies? Een goed EPC kan door de hoge energieprijzen een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woonst. Goed renoveren & isoleren is dan ook de boodschap!

Nog geen EPC? Vraag het hier aan: www.mijnepc.be.

Interessante renovatie links: