RAAD VOOR INTERNATIONALE SAMENWERKING - AALST

Tentoonstelling ‘Samenwerken loont! Over de grenzen heen’

Van 1 tot 15 september loopt in c.c. De Werf de tentoonstelling ‘Samenwerken loont! Over de grenzen heen.’ De bezoekers maken er kennis met de mondiale initiatieven van de Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Aalst en de leden van de Raad voor Internationale Samenwerking. Persoonlijke verhalen van mensen in Rwanda, Ecuador en de Filipijnen vormen de leidraad.

Persoonlijke verhalen

Tijdens de tentoonstelling maken de bezoekers kennis met Beatriz en Francisco uit Ecuador, met Hildrine en Salome uit de Filipijnen en met Claudine en GĂ©rard uit Rwanda. Zij tonen aan de hand van beeldmateriaal en interactieve spelletjes hoe samenwerking tussen organisaties uit Oost-Vlaanderen en organisaties uit hun land, vorm krijgt. Het zijn positieve verhalen over hoe zij zelf de samenwerking hebben ervaren en hoe zij zelf naar de toekomst kijken.

‘Mijn grote droom is dat de cacao van Esmeraldas wereldwijd bekend wordt en dat we er een eerlijke prijs voor krijgen. Niet alleen voor ons inkomen, maar ook voor de erkenning voor ons werk.’, zegt Francisco uit Ecuador.

Naast deze persoonlijke verhalen uit 3 landen waar de provincie actief is, maak je kennis met Aalstersen initiatieven rond internationale solidariteit. De leden van de RIS tonen met hun projecten dat solidariteit zich ook heel dichtbij afspeelt en dat ook wij de keuze kunnen maken om mee te werken aan een positieve toekomst. Zelfs kleine samenwerkingsprojecten kunnen soms een wereld van verschil betekenen.

Deze tijdelijke tentoonstelling georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen is een initiatief van de Raad Internationale Samenwerking (RIS) Aalst en Stad Aalst en kadert binnen het Casa del Mundo wereldfeest op 2 september en Aalst FairTrade gemeente.

Waar moet je zijn?
Je kan de tentoonstelling bezoeken van zaterdag 1 tot en met zaterdag 15 september in c.c. De Werf, Molenstraat 51 te Aalst

Openingsuren