Weggeefwinkel!   delen   english version

...zoveel méér dan gratis


Comment Form is loading comments...


Wie kent dat niet? Van die spulletjes die al jaren onaangeroerd in of op de kast staan, zaken waaraan je gehecht bent maar die je nooit gebruikt of cadeautjes waar je niets mee bent. Er is goed nieuws: je kan er iemand anders blij mee maken!!


HOE WERKT HET?
In het Huisje van Overvloed kan je een voorwerp (of enkele) uitkiezen voor jezelf, voor een geliefde of zelfs -waarom niet- voor een wildvreemde. Je kan -maar dat moet niet!- ook zelf spulletjes achterlaten waarmee je er iemand anders een plezier kan doen (kringloopprincipe). Zo draait ons winkeltje, en het is er voor iedereen en zo vaak je wil. Wij werken zonder geld of ruilhandel.

WAAROM?
Onze hoofdbedoeling is vreugde te brengen door het delen van overvloed, zo versterken we ineens ook de samenhorigheid en de sociale contacten, en sparen we het milieu!

WANNEER?
Wij werken enkel met vrijwilligers, dus de openingen zijn beperkt. We stemmen die af op onze agenda's. Spulletjes kan je afgegeven of komen uitkiezen op wisselende tijdstippen. Vaak beslissen we dit slechts enkele dagen op voorhand in functie van het weer. We scheiden soms de binnenbrengmomenten van de weggeefmomenten.. Als je geen recente datum terugvindt op deze site bij 'agenda', hebben we nog geen moment gepland. We raden je aan je in te schrijven op de mailinglijst (zie rechterkolom). Je bent tussendoor ook welkom op afspraak!


TIP: je hoeft niet te wachten op een opening, misschien kan je je buren, familieleden, vrienden... al plezieren met iets dat jij wegdoet. Al eens gedacht aan een weggeeftafel of -kast op je werk, op je feestje of tijdens een activiteit die je organiseert? Of zet eens een weggeefdoos voor je deur als dat veilig kan!WAT KAN JE AFGEVEN?
Wij stapelen in bananendozen, dus alleen kleine spulletjes die in een gesloten bananendoos passen (tenzij op voorhand anders overeengekomen). Enkel zaken in werkende, volledige en propere staat (vb huisraad, kledij, kleine electronica,...). Grote spullen kan je weggeven of vinden via onze zoekertjes hieronder. Als je twijfelt of iets in aanmerking komt, vraag het steeds eerst: info@leuvendorp.be

Dank je om geen spullen achter te laten aan de gevel (reden: ze kunnen nat worden als het plots gaat regenen, ze kunnen op het voetpad terecht komen, stuk gaan en voor een onprettig zicht zorgen, ze kunnen niet voldoen aan onze criteria. Wij hebben immers geen herstelatelier, wassalon of afvalcontainer, en de plaats is beperkt)