Rony Rumes
Omhoog REIZEN STRIPS KOKEN KOFFIE

Sinds ik vanaf het jaar 2000 meer tijd ter beschikking heb voor wat meer huiselijk leven, en mede door een toevallig ongeluk, ben ik mij geleidelijk aan gaan bezighouden met koken. 
Aanvankelijk was dat wat noodgedwongen, achteraf werd dit meer een hobby tot een ware passie. 
Vooral de mogelijke combinaties van kruiden, condimenten en specerijen wordt mijn absolute topper. 
Ook een meer dan gewone aandacht voor sausen... ook al is dit niet altijd de oplossing, - maar wel meestal de lekkerste... -, voor een gezonde maaltijd. 

Sindsdien ben ik een regelmatig lezer van kookboeken, niet zozeer om de traditionele gerechten te kennen maar juist nieuwe smaakcombinaties uit te proberen.  Uiteraard bestaat mijn favoriete lectuur uit de kookboeken van de Boerinnenbond tot "the Naked Chef (Jaimie Oliver)" en zelfs " Koken met Steve".
Niet altijd gemakkelijk te "verteren" als lectuur.
Goede tips staan meestal ook in Weekend Knack of de reclameblaadjes van supermarkten.

Ook proberen wij het kookproces te doorgronden. (Typisch voor mannen, die willen weten wat ze doen en grensverleggend werk willen verrichten).

Hiervoor zijn onlangs wat interessante werken op de markt gekomen:

"Kookgeheimen - Wat er gebeurt met ons eten voor, tijdens en na het koken" (A. Coenders & FM de Jong)

"het product" en " de basis"   (Homarus Culinaire Uitgeverij)

"Over eten en drinken " - Wetenschap en cultuur in de keuken (Harold McGee), de bijbel!

Alleszins hebben we weeral wat om handen. 
En wat leuk is...., we krijgen heel wat bezoek van proevers van nieuwe gerechten.....

Hiernavolgend probeer ik een aantal gerechten van eigen makelij of van een bijzondere interesse weer te geven.

 

 

 

    e-mail: rony.rumes@pandora.be