Lees eerst de tekst helemaal. Dan kan je het kruiswoordraadsel maken. Klik op een cijfer om het woord in te vullen. Weet je het woord niet? Klik op "hint" voor een extra letter.

Soorten vogels

havikRoofvogels jagen op andere dieren. Ze hebben scherpe klauwen waarmee ze hun prooi vangen. Met hun scherpe, kromme snavel scheuren ze het vlees van het bot en eten het op. Er zijn roofvogels die overdag jagen. Andere jagen 's nachts. De havik is een roofvogel. Hij leeft in het bos en jaagt op andere vogels. Hij kan heel vlug tussen de bomen door vliegen. Op die manier kan hij makkelijk zijn prooi vangen. De kerkuil jaagt 's nachts, zoals de meeste uilen. Soms jaagt hij overdag. Dat doet hij alleen als hij extra eten wil zoeken voor zijn jongen.

albatrosZeevogels: Sommige zeevogels, zoals de jan-van-gent, duiken van grote hoogte in het water om vis te vangen. Andere zeevogels duiken van dichtbij. Meeuwen, sternen en noordse stormvogels blijven altijd in de buurt van de kust. De albatros vliegt altijd boven zee. Als hij erg moe is landt hij wel eens op een schip.

struisvogelLoopvogels leven altijd op de grond. Ze vinden daar dus hun voedsel. We noemen ze loopvogels omdat ze bijna nooit vliegen. De kalkoen is een loopvogel. Hij kan bijna niet vliegen maar slaapt 's nachts wel in een boom. Hij eet insecten en bessen. De struisvogel heeft kleine vleugels waar hij helemaal niet mee kan vliegen. Hij heeft wel heel lange poten waardoor hij heel hard kan lopen.

spechtBoomvogels leven in de bomen. Sommige vogels, zoals de duif, bouwen hun nest op de takken. De specht maakt met zijn snavel holletjes in de bomen. Vogels vinden heel wat voedsel in de bomen. Ze vinden er fruit, bloemen en blaadjes. Ook kunnen ze er insecten vinden die op de blaadjes en de schors zitten.
 1            2      3       
4                      
           5           
                    
   6     7                
8                      
       9               
                    
      10                
                    
          11