Ilvy, Rudi en Fien © 2008
 

Nieuws

 

• geboortedatum »

23 maart 2009

• statistieken update »


50,00 cm geboortelengte
56,00 cm huidige lengte
3,670 kg geboortegewicht
5,450 kg huidig gewicht
 

• Geboortelijst/gastenboek »

babycenter.geboortelijst.be
(naam : Bruyneel)

 

 

 

Op 23 maart 2009 werd ons leventje helemaal veranderd, want toen werd ons Fien geboren. Wil je weten hoe alles in zijn werk is gegaan voor en tijdens de bevalling en hoe het nu met onze dochter gaat lees dan gerust verder op deze pagina


 

 

22 mei 2009 - Fien 2 maand

 

Fien wordt morgen al 2 maand.

 

Alles loopt voorlopig op wieltjes. Onze kleine dochter doet het zeer goed, om niet te zeggen schitterend.

 

Ondertussen is ze de 5kg gepasseerd (5,450kg om exact te zijn) en nu ongeveer een 56cm groot.

 

Wanneer we haar het 's morgens dag komen zeggen of in de dag tegen ons Fien bezig zijn en van haar een spontaan lachje krijgen, gaat er een gevoel van zaligheid door ons heen. Haar eerste ratelspartelingen zijn ook een feit. Elke dag veranderd er wel iets, voor we het echt beseffen zal ze al kunnen stappen.23 mei 2009
 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita

 

 

 

27 april 2009 - Fien 1 maand

 

Fien is ondertussen 1 maand oud geworden en al een heel andere baby geworden.

 

Na een moeilijke start, begint alles zo een beetje in de plooi te vallen. Er zullen nog wel moeilijke momenten volgen, maar we zijn goed omringd door onze familie.

 

Fientje is al hard veranderd, ze reageert nu ook al met een prachtige glimlach wanneer mama en papa onnozel doen tegen haar, maar laat het eveneens merken als het haar niet zint.

Het eten gaat goed en ze komt goed bij. Tijdens de nacht slaapt ze blokken van 4 à 6 uur, het laatste vinden mama en papa natuurlijk het leukste. Deze week wordt ze nog eens gemeten en vanaf volgende week moeten we zelf naar kind en gezin gaan.


 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita


 

 

31 maart 2009 - Welkom thuis Fien

 

Mama, papa, Fien en Evita zijn nu een paar dagen samen thuis.

 

We moeten toch toegeven dat het een beetje zoeken is en dat het een echte aanpassing is. Ons Fientje heeft regelmatig last van krampjes en dit vooral tijdens de nacht. 's Nachts vraagt ze ook meer voedingen, die twee samen maken de nachten toch wel zwaar. Maar dat hebben we er uiteraard wel voor over.

 

Sinds gisteren is ons Fien officieel onze dochter, We zijn ze gisteren dus gaan aangeven op het "stadhuis", toch ook een speciaal moment.

Evitake is supperlief tegen ons Fien, de eerste momenten wist ze niet goed hoe ze hiermee moest omgaan, maar nu waauuwwwww    

 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita


 

 

28 maart 2009 - Welkom thuis Fien

 

Vandaag mochten mama en dochter het ziekenhuis verlaten.

 

Mama en Fien hebben weer een betere nacht achter de rug.

 

Om 10u30 hebben mama en Fien na lang wachten het ziekenhuis mogen verlaten. Ons Fien verkeert in goede gezondheid en nu mama's draadjes verwijderd zijn van de inscheuring voelt deze zich op slag ook veel beter.

 

Voor het eerst mocht Fien in haar Creatis Fix (zelfde als de welgekende Maxi Cosi, maar dan een ander merk). Deze viel wel in de smaak vermoeden we, want ze sliep netjes door. Nog eventjes langs onze collega's "vaarwel" gaan zeggen en dan de auto in om huiswaarts te keren.

Thuis hing er dan een welkomstboodschap aan de deur. Haar eerste voeding, pis en kakpamper thuis waren een feit. Nadien is ze voorbeeldig in slaap gevallen in haar eigen park. Vanavond zullen we de wieg eens testen.

 

Hopelijk blijft alles op deze vlotte manier verlopen.

 

Nog enkele fotootjes.

 

      

 

 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita


 

 

27 maart 2009 - slapeloze nacht

 

Ondertussen zijn we nu vier daagjes verder.

 

Mama heeft een korte nacht achter de rug, Fien had krampjes doordat de moedermelk begint te veranderen. De eerste dagen komt er colostrum vrij, een calorierijke borstvoeding waar het kindje niet zo veel van nodig heeft.

 

Ondertussen is de melkstuwing goed op gang gekomen en moet ons Fien zich aanpassen aan het nieuwe soort moedermelk dat ze krijgt. Hierdoor heeft ze wat meer last van darmkrampjes. Ze zeggen ons dat dit normaal is en dat het enkele dagen kan duren vooraleer ze is aangepast, met als gevolg dat mama bijna geen oog heeft dicht gedaan.

Nu gaat het weer wat beter en kan mama weer wat bijslapen. Buiten de krampjes gaat alles goed met ons Fien. Ze is weer een beetje bijgekomen, heeft al meer plas- en poepluiers en kan goed smoelen trekken, iets dat ze van papa heeft zeker.

Vandaag is ook onze gynaecoloog langs geweest, om te horen hoe alles gaat. Later is de pediater ons Fien nog eens komen onderzoeken. Alles was goed in orde. Ook hebben we nog een beetje uitleg gekregen over een aantal zaken en medicatie zoals vitaminepreparaten enz.

We mogen fier zijn op onze dochter. Morgen mogen we dan naar huis en dan kan Fien in haar eigen wiegje slapen.

 

 

     

 

      

 

 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita

 


 

26 maart 2009 - ons Fien doet het goed

 

Ondertussen zijn we nu drie daagjes verder en alles loopt op wieltjes.

 

Zowel mama als Fien slapen nu beter tijdens de nacht. Ook komt de borstvoeding op gang. Ons Fien was de eerste 2 dagen ongeveer 300gr afgevallen, maar vandaag is er dan weer 80gr bijgekomen.

 

Ook de ruis op het hartje is volledig verdwenen. Vandaag heeft de pediater ook de hielprik uitgevoerd, nu wordt deze in het handje gedaan. Ze hebben in de twee handjes moeten prikken, omdat het eerste handje niet goed lukte - rollende adertjes net als mama.


De postnatale kine is ook al gestart. Het personeel is hier ook zeer vriendelijk (op 1 of 2 uitzonderingen na). Rustig begint mama naar thuis te snakken, de ziekenhuisomgeving is toch niet hetzelfde he.

 

      

 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita

 

 

 

24 maart 2009 - The day after

 

Ondertussen zijn we nu een dagje verder. Alles loopt vlotjes op enkele uitzonderingen na.

 

Gisteren is in de late namiddag de pediater nog langs geweest. Zij heeft ons nog een beetje uitleg gegeven over hoe en wanneer een aantal onderzoeken voor ons Fien moeten gedaan worden. Ze heeft ook onmiddellijk de gezondheidstoestand van onze dochter gecontroleerd. Er zat een klein beetje ruis op het hartje, binnen drie dagen komen ze opnieuw eens luisteren. Dit komt zeer vaak voor bij pasgeborene, dit zou gaan over een bloedvat dat nog niet volledig is toegegroeid of zoiets in die aard. Na een drietal dagen zou dit in orde moeten zijn.

 

Mama heeft een iets moeilijkere nacht achter de rug. Fien wou niet in haar bedje slapen en hunkerde naar mama's lichaamswarmte en dit met haar eerste weenstem. Als je dat hoort dan smelt je hart, dus conclusie mama heeft op en al 2 uurtjes geslapen.

 

Door de oververmoeidheid had de mama het zelf wat moeilijker, vooral emotioneel dan. De hormonenwisselingen kan je natuurlijk niet tegenhouden. De borstvoeding begint ook stilletjes aan te wennen, we weten alleen nog niet hoe het verder gaat. De stuwing moet nog op gang komen.

 

Ook willen wij iedereen bedanken voor de vele berichtjes die wij van jullie mochten ontvangen met felicitaties.

 

Iedereen is welkom om ons een bezoekje te brengen, maar dan liefst na een telefoontje
Rudi - 0485 42 81 10 of Ilvy - 0497 81 77 32

 

UZ Leuven Gasthuisberg - E441 (gele pijl volgen 4e  verd) kamer 4112 - voorlopig tot Zaterdag.
 

Groetjes en dikke kussen,
Rudi, Ilvy, Fien en Evita


 

 

23 maart 2009 - de bevalling

 

Ons dochter is geboren en haar naam is FIEN.
vandaag om 6u25 met een gewicht van 3,670 kg en een lengte van 50cm.

 

Rond 2 uur 's nachts werd mama wakker met lichte krampen. Maar ze viel nadien terug in slaap. Toen mama en papa samen om 5u wakker werden hoorde papa de woorden kreunen, auww dat doe zeer. Al snel hadden we door dat alles op gang was gekomen.

Tot onze grote verbazing volgde de weeën elkaar in razendsnel tempo op. In normale omstandigheden moet je naar het ziekenhuis vertrekken als er weeën optreden om de 5 minuten. Bij ons was dit dus om de 45 seconden.

Voordat we eindelijk in de wagen zaten, waren we al ongeveer 45 min verder. In razend tempo zijn we over de ring van Leuven gereden (wel afgeremd aan de gekende flitspalen). Ondertussen moest papa de weg in het oog houden, maar ook mama helpen om de weeën op te vangen.

Om 6u00 zijn we dan op het bevallingskwartier binnengekomen. Onmiddellijk moesten we naar een arbeidskamer. Hier mochten we horen dat we al volledige ontsluiting hadden (10cm). Ze hebben nog gauw onze gynaecoloog uit bed gebeld, terwijl deze niet van wacht was. Prof. Hannsens is binnen gekomen rond 6u15 en 10 min later is ons Fien ter wereld gekomen.

 

De volgende woorden van Prof. hanssens waren : "zorg dat je de volgende vroeger binnenkomt, want anders kan het wel eens te laat zijn en zal je het zelf moeten doen."

Wat een avontuur en de mama heeft dit op voortreffelijke wijze doorstaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 maart 2009 - monitor + onderzoek

 

Nog ongeveer 3 dagen te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Nog steeds niets dus maar naar de controle vandaag.

 

Er werd gestart met een monitoring, om zo de stand van zaken op te volgen. Hier werd gedurende 30 minuten de hartslag en weeën activiteit gevolgd. Het hartje klopte gemiddeld tegen 125bpm met hier en daar pieken tot 160bpm. Over de weeën is voorlopig nog geen sprake

 

Daarna moesten we dan langs gaan bij onze gynaecoloog. Zij heeft de ligging van ons kindje gecontroleerd en nog eens naar de vordering van de opening gaan voelen. Nu heeft mama een dikke 4 cm opening en de baarmoederhals is volledig verstreken.

 

Voor ons is het wachten tot de weeën op gang geraken. Mama hoopt dat dit niet meer zolang is, want ze begint het buikje en het wachten moe te geraken.

 

Dinsdag moeten we een functiemeting laten uitvoeren. Prof. Hannssens stelde ook voor om eventueel dinsdag het op gang geraken van de weeën te bevorderen, we zullen moeten afwachten ...

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......


 

 

16 maart 2009 - De laatste week (39wkn)

 

Nog ongeveer 1 week te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Onze laatste week is ingegaan. Op het einde van deze week zou het zo ver moeten zijn. Alé theoretisch gezien dan toch. Voor ons moet het echt zo lang niet meer duren.

We willen ons kindje kunnen vasthouden, vertroetelen, ... . Niet abnormaal na 9 maanden wachten.

Mama en papa wachten op hun kleine spruit, het kan er niet snel genoeg zijn. Mama vertikt het nog steeds thuis in haar luie zetel te wachten, de weg richting stad is volledig ontgonnen gebied.

 

Ons Evitake voelt dat er iets gaat veranderen. Ze zorgt dat er voor dat ze nog alle aandacht krijgt en komt volop knuffelen. Hoe zal ze reageren op haar nieuwe broertje/zusje.

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

13 maart 2009 - controle onderzoek (38,6wkn)

 

Nog ongeveer 1,4 weken te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Ons kindje laat op zich wachten. Vandaag mochten we opnieuw op controle.

De gynaecoloog had het moeilijk om de hartslag van ons kindje te vinden. Maar na wat zoeken konden we het dan toch horen. We hoorden de hartslag de hoogte in gaan, vanaf het moment dat ons kindje bewoog en dat hoort natuurlijk zo te zijn.

Als ons kindje er volgende week vrijdag nog niet is, moeten we opnieuw op controle. Dan gaan ze de mama ook eens aan de monitor leggen, om op te volgen wat er allemaal gebeurt. Ook sprak onze gynae al over het inleiden van de bevalling, maar daar staan we niet op te springen. Het bevallen via inleiding zou veel pijnlijker zijn, alsof gewoon bevallen geen pijn doet??

Ook nog even dit: Maandag 9 maart ben ik peter geworden van Mika. Een van de tweelingbroertjes van mijn broer en schoonzus (Bart en Ilona). Twee schone ventjes die de namen Mika (witte muts - de oudste) en Noah (blauwe muts - de "op 1 minuut na" jongste) kregen.

 

Alé, misschien is het deze week aan ons om mama en papa te worden, alleszins wij duimen ervoor.

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

6 maart 2009 - controle onderzoek (37,6wkn)

 

Nog ongeveer 2,4 weken te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Pfff nog altijd niks, dus moesten we vandaag op consultatie bij onze gynaecoloog. Ons kindje is nog iets meer ingedaald, om zich zo volop voor te bereiden op zijn/haar komst.

 

De fundushoogte van de baarmoeder is terug kleiner geworden, dit komt door het indalen. De harttoontjes waren dik in orde.

 

De mama blijft zo veel mogelijk in beweging, om zo het proces hopelijk een beetje te vergemakkelijken en de zwaartekracht zijn werk te laten doen.

We houden het nu nog vol, maar toch beginnen we alle twee serieus ongeduldig te worden. Wanneer gaat dat nu eindelijk in gang schieten?. Met in het achterhoofd dat ons kindje nog alle recht heeft om twee weken in de veiligste plekje van de hele wereld te zitten, mama's buikje.

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

3 maart 2009 - tussendoor (37wkn)

 

Nog ongeveer 3 weken te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Gisteren kwamen we weer een beetje korter bij onze grote dag. Gisterenmorgen is mama de slijmprop die de baarmoederhals afsluit kwijt geraakt. Dit komt door het "verstrijken" van de baarmoeder. Weer een aanwijzing, het verlies van de slijmprop wil niet zeggen dat we morgen gaan bevallen.

 

Ook de laatste kine is voorbij, er werden persoefeningen gedaan en hoe de papa hierbij kan van dienst zijn. We zijn nu volop aan het aftellen. Ons kindje mag komen, we zijn er klaar voor!!!

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

27 februari 2009 - controle onderzoek (36wkn)

 

Nog ongeveer 3,2 weken te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Vandaag moesten we op controle onderzoek bij onze gynaecoloog. Er werden proteïne teruggevonden in de urine. niet onmiddellijk iets waar we ons zorgen moeten over maken, maar dient wel goed opgevolgd te worden.

Dat het een dikkerdje gaat worden weten we ondertussen al. Bij de controle van de baarmoederhals werd vastgesteld dat deze al goed is "vertreken" en dat mama al 3cm opening heeft, waarop de woorden "het zou me niet verbazen dat je deze week al zou bevallen" volgden. euhh... . volgende week (indien het er dan ondertussen nog niet is) moeten we opnieuw op controle. He zullen moeten afwachten.

Jullie zullen het wel snel vernemen als we beiden trotse ouders zijn geworden.

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

24 februari 2009 - tussendoortje (36wkn)

 

Nog ongeveer 4 weken te gaan vooraleer we onze ... in onze armen kunnen sluiten.

 

Het is weeral eventjes geleden dat we nog iets hebben laten horen op onze site. Op vrijdag moet de mama opnieuw een controleonderzoek ondergaan.

Vandaag was het de voorlaatste keer dat mama prenatale kiné moet gaan volgen. Hier worden verschillende oefeningen gegeven om de bevalling in betere banen te kunnen leiden en ook nadien minder last te hebben dankzij de bekkenbodemspieren te trainen. Hierin wordt ook benadrukt dat de papa een zeer belangrijke rol speelt tijdens de arbeid (meer dan alleen afgesnauwd worden, indien er voor geen epidurale wordt gekozen ;) ). Vorige week mocht ik al eens mee gaan en volgende week ben ik ook terug paraat tijdens de laatste sessie.

De uitspraak "de laatste loodjes wegen het zwaarst" is hier volledig van toepassing. De mama begint het buikje stillekes aan moe te geraken. Het zit voor van alles en nog wat in de weg. Ook de vermoeidheid bij lichte arbeid begint door te wegen. Vrijdag nog een tupperware-avond (nog zo een schitterend idee van de mama ...) en dan volledige rust voor de mama, tot de dag van bevalling.

Overal lezen we dat de bewegelijkheid van het kindje begint af te nemen, doordat het kindje heel krap komt te zitten. Ons kindje heeft deze zinnen verkeert begrepen, want ons kindje beweegt meer dan ooit. Echt wel leuk als je het handje of het voetje zo in je hand voelt rollen. Het spelletje tikkertje is ook een van de eerste spelletjes dat ons kindje onder de knie heeft, papa/mama jij bent nu de tikker hehe.

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

9 februari 2009 - controle onderzoek (34wkn)

 

Nu moeten we regelmatiger een bezoekje brengen aan onze gynaecoloog. Nu binnen drie weken en dan binnen twee weken.

 

Vanaf nu dienen de controles vooral om op te volgen of het kindje verder goed groeit en de ligging van ons kindje goed in het oog te houden.

De eerste woorden van onze gynae waren, amaai dat is al een flinke buik, mmm ja (de ja wordt zeer kort uitgesproken met een oosters europees accent). Het zou het kunnen zijn dat onze kleine toch iets vroeger zou komen dan 23 maart. Dit komt omdat het al zo "groot" gebouwd is. Voor de rest blijkt alles tip top in orde te zijn. Onze .... ligt wel al klaar om te komen, dus met het hoofdje naar beneden, maar is nog niet ingedaald. Dat zal voor een van deze weken zijn.

De mama begint steeds meer last te krijgen en de mobiliteit komt ook in gedrang. Vorige week heeft ze ook voor de eerste keer het zuur gehand, omdat ons kleintje met momenten mama's maagje interessant vind om tegen te gaan liggen en een trap te verkopen.

 

Rond deze periode zou het kindje beginnen in te dalen, een van de laatste stappen naar onze grote dag. De longetjes zijn bijna rijp, de niertjes werken en de nageltjes zijn nu al zo lang als de vingertopjes. Het kindje zal nu trager groeien dan voorheen.

Wanneer we tussen de statistieken snuffelen zou ons kindje nu 43cm zijn wanneer de geboortelengte 50cm (gemiddelde) zou zijn. Gezien we bij de vorige echo al uitkwamen op een gewicht van 2kg en 50gr zou het geboortegewicht ongeveer 3kg65 worden en nu ongeveer 2kg630 wegen. Maar ja, statistieken zijn statistieken hé.

De kinderkamer is zo goed als volledig af. Mooi al zeggen we het zelf :). De suikerbonen zijn al ingepakt in dozen. Met andere woorden we zijn er klaar voor.

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

21 januari 2009 - controle onderzoek + echo(31wkn)

 

Vandaag was er een controle echo gepland en een bezoek aan onze gynaecoloog.

 

Het was eindelijk weer zo ver, we mochten ons kindje (met ongeveer 2 uur vertraging) eens bewonderen op de 32 weken echo. Hier wordt vooral de plaatsing en de groei van het kindje gecontroleerd. Alles was dik OK. De assistente en de supervisie konden merken hoe bewegelijk onze .... wel is.

Ook werd ons gemeld dat we een flinke baby mogen verwachten. Het gemeten gewicht is nu 2kg en 50 gram, zo een 400g boven het gemiddelde :s.

Voor de echo waren we al eens bij Prof. Dr. Hanssens langs geweest. Ook zij had ons verwittigd dat het dus een flinke baby gaat worden. Maar niet te min is dit OK.

Op de rechter zijde vindt je de twee echo's terug. Op de tweede kan je al een deel van het gezichtje zien

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

 

3 januari 2009 - controle onderzoek (28wkn)

Op oudjaardag moesten we opnieuw op controle bij onze gynaecoloog.


Op 31 december mochten we nog eens langs gaan bij de gynaecoloog, om nogmaals te horen dat alles in orde was met ons kleintje. Oefffff, het leukste is dat we het kindje nog eens hebben kunnen horen zo de laatste dag van het jaar. Zoefff zoeffff zoeffff ... :-).

De rest van de avond hebben we doorgebracht met enkele van onze vrienden (Liesbeth en Niels), dank voor het lekkere eten!!!

Graag wensen wij iedereen een zeer aangenaam 2009 (babyjaar). Onze wens komt dit jaar uit, wij hopen dat dit voor ieder van jullie ook zo is.

Ook willen wij een collega van ons een dikke proficiat wensen met de komst van Lotte. Van harte gefeliciteerd en probeer er maar zoveel mogelijk van te genieten

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ...... 

23 december 2008 - bezoek kraamafdeling en bevallingskwartier + uitleg over borstvoeding

 

Vorige week hebben we via het ziekenhuis uitleg gehad over hoe een bevalling in zijn werking gaat en wat we moeten doen als het zover is. Zaterdag hebben we dan uitleg gekregen over borstvoeding.

 

Dinsdag moesten we om 20u in het ziekenhuis zijn voor een beetje uitleg over wanneer je moet binnen komen, hoe de bevalling in zijn werk gaat, wat na de bevalling, gevolgd door een filmpje en een bezoek aan het bevallingskwartier en de kraamafdeling. Na al deze uitleg is het bijna schrik krijgen om te bevallen. Gemiddeld 16u arbeid leveren voordat het kindje er zal zijn pffff, ma ja er is geen weg terug he.

Zaterdagvoormiddag hebben we dan uitleg gekregen over borstvoeding. De voordelen van borstvoeding wegen niet op tegen de slapeloze nachten die dan vooral de mama zal tegemoet gaan. We zijn nu nog meer dan ooit overtuigd dat borstvoeding geven een serieuze meerwaarde is voor de ontwikkeling van ons kindje. Ons besluit staat hierin dus vast, oefening baart kunst.

Vanaf nu is ons kindje levensvatbaar, dus als er problemen zouden opduiken (waar we absoluut niet vanuit gaan) kunnen ze het kindje laten komen. uiteraard zal het dan nog enorm veel hulp nodig hebben. Het kraakbeen wordt vanaf nu omgezet in echt bot, ook de smaakpapillen worden nu aangelegd.

Tot slot zijn we de verf gaan halen die onze kinderkamer in kleur zal zetten! Alé papa kan eraan beginnen.

Wij wensen ook iedereen een zallige kerst

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 


10 december 2008 - Controle onderzoek (25wkn)

 

Vandaag mochten we weer op bezoek bij de gynaecoloog voor een controle onderzoek en een test op zwangerschapsdiabetici.

 

Gisteren moest de mama voor de laatste keer naar het UZ Leuven afzakken om te gaan werken. We mogen gerust zeggen dat ze hier niet kwaad voor is. Vanaf nu zal ze dus hopelijk volledig kunnen genieten van de zwangerschap.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hadden we dus een afspraak met de gynaecoloog om te kijken of alles in orde is met het kindje en te zien of de mama geen zwangerschapsdiabetici heeft.

Hiervoor moest ze een of ander vies suikerdrankje with a slice of lemon nuttigen en dan een uurtje wachten om bloedstalen te nemen. Wanneer de waarden verhogen zal de mama op dieet moeten (vooral geen suikers nemen) en anders gewoon verder doen zoals we bezig zijn.

 

Voor de resultaten van de bloedwaarden moeten we nog eventjes wachten. De regel geen nieuws goed nieuws is nu van toepassing, als we niets horen is alles in orde. Het hartje van ons kindje ging mooi zoef zoef zoef zoef zoef zoef ..... . Mooi toch. De baarmoederhoogte (fundus-hoogte) is nu 26,5cm, wat perfect normaal is.

Vanaf nu zou ons kindje blijkbaar de oogjes al kunnen openen. We zouden rond deze periode zelf het hartje moeten kunnen horen met behulp van een wc-rolletje, maar dit is ons nog niet gelukt :( . Ons kindje is al goed gegroeid in deze 25 weken tijd van niets naar ongeveer 33cm en zo een 752gram.

We zijn met de eerste stappen gestart voor de kinderkamer. Het zal niet evident zijn om van onze berging een kinderkamer te maken, maar voor onze toekomstige spruit hebben we uiteraard alles over. Het mama en papagevoel begint toch te kittellen, maar toch zijn we soms ook angstig : zullen we goed voor ons kindje kunnen zorgen, gaan we een goede mama en papa zijn, zal het gezond zijn, ... . We zullen wel zien zeker, we krijgen goede raad van her en der, het moet lukken!!!


Het volgende onderzoek zal plaats vinden op 31 december 2008, we zullen ons kleintje dus nog eens horen op oudjaar. YES YES YES

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......
29 november 2008 - tussendoortje.

 

Gewoon om even te melden dat alles goed gaat met de zwangerschap. We zijn nu 23,7 weken ver en dus een stukje over halfweg.

 

Het kindje begint de weg in de buik goed te kennen. De bewegelijkheid van onze kleine spruit wordt steeds beter voelbaar, zowel voor de mama als voor de papa. We zien het buikje steeds meer bewegen. Ik hoop dat we binnenkort eens een filmpje kunnen maken, zodat jullie het ook eens kunnen zien. Ook begint het steeds meer en meer op onze stemmen te reageren. De zachte stompjes die we dan mogen voelen stellen ons op dat moment volledig gerust. Voor Ilvy is het nu nog maar 5 dagen werken en dan moet ze verplicht thuis blijven, omdat het risico te groot wordt om ergens een infectie op te doen op de werkvloer. Ze zal het kunnen gebruiken en er is thuis nog zoveel werk aan de winkel.

 

Allemaal dikke kussen,
Rudi, Ilvy & ......

 

 

12 november 2008 - Echo en controle onderzoek.

 

Vandaag hadden we een afspraak voor een 21 weken echo. Tijdens deze echo wordt het kindje van kop tot teen onder de loop genomen. We kunnen dus starten met te vertellen dat het een zeer geruststellend resultaat was en dat alles pico bello in orden is. Je kan de echo's hiernaast terug vinden. Het enige wat de papa jammer vond, is dat het kindje niet meer volledig op echo kon worden gezet wegens te groot. Dus vanaf nu kunnen we ons kindje alleen maar met stukjes bewonderen

 

Het onderzoek verliep als volgt.

Ze starten bij het hoofde, waarbij eerst de hersentjes worden gecontroleerd (2 hersenhelften, of ze synchroon zijn verdeeld en dat de hersentjes voldoende doorbloed zijn). Daarna gaan ze kijken naar de oogjes, oortjes, neusje, enz (Het was even lachen bij de start van de echo, toen konden we met onze eigen ogen zien, hoe ons kindje de sliktechniek aan het trainen was :))

Vervolgens gaan ze een beetje lager kijken. De longen, het hartje (de 4 kamers), de maag, de nieren, de armpjes en handjes worden uitgebreid gecontroleerd. Ook hier werden geen problemen waargenomen

Nog een beetje lager zakken en dan komen we aan het geslacht, RA RA RA wie zal het zeggen????????, daarna volgen de beentjes, de voetjes en de teentjes.

De eerste maanden van de zwangerschap dienen vooral voor de bouw van het kindje, dit zorgt ervoor dat het kindje nu nog een "lang" smal kindje is. In het tweede deel van de zwangerschap zal het kindje vooral nog groeien en aan gewicht bijwinnen. Van 20cm en 470g naar 53cm en +/-3kg.

Het buikje van de mama ziet er mooi rond en gezond uit. We (vooral de mama) kunnen ons kleintje al goed voelen bewegen en met momenten beweegt haar buik op en neer. Zelfs Evita heeft reeds een aanval van onderuit mogen meemaken, was die effe verschoten zeg.

Het is altijd leuk om goed nieuws neer te typen.

Groetjes, Rudi & Ilvy

 

 

 

14 oktober 2008 - controle onderzoek.

 

Gisteren hadden we dan een routineonderzoek bij onze gynaecoloog in het UZ Leuven. De resultaten van de 12 weken echo werd besproken, er werd naar de harttoontjes geluisterd, een urineonderzoek en de bolling van de baarmoeder werd gemeten.

 

Weeral geruststellende woorden van onze gynaecoloog. Het hartje is goed hoorbaar via de doptone en het ritme is normaal. De bolling van de baarmoeder is ongeveer 18 cm, wat normaal zou zijn en de resultaten van de 12 weken echo zijn voor ons positief. De kans op een chromosoomafwijking was zeer klein. We gaan weer een goede nacht tegemoet :)

Nu iets meer over de baby: Het kan ondertussen donker en licht onderscheiden, het kan ook geluiden waarnemen van bv de organen van de mama. Ons kleintje zal nu ongeveer 18 cm klein zijn.

Groetjes, Rudi & Ilvy

 

 

 

4 oktober 2008 - tussendoortje.

 

Deze week mogen we bellen voor de resultaten van onze nekplooimeting. We zijn zeer benieuwd naar ons resultaat. Is alles in orde? Moeten we ons ergens zorgen om maken?

 

Eerst het telefonisch resultaat dus:  de kans op een afwijking is zeer klein, oefff.

Nu iets meer over de baby: Ons kindje is al heel wat gegroeid en zou nu al een 15cm klein zijn. Er staan nu kleine haartjes op het kindje, om het zo te beschermen tegen het vruchtwater en later voor infecties. Het kan ondertussen ook al aan de duim zuigen. Met de mama gaat het nu allemaal een beetje beter. Geen misselijkheid meer, met de constipatie gaat het ook al een stuk beter en ze heeft op dit moment minder last van bloeddrukvallen, waardoor ze nu niet meer flauw valt. In het eerste trimester is de mama zo een 6 kg afgevallen, we vermoeden dat deze er nu wel stilletjes aan terug bij zullen komen.

En ja hoor, het buikje van de mama begint met kleine beetjes groter te worden. Het zal voor de "buitenstaanders" nog niet direct opvallen, maar de mama en papa kunnen wel degelijk een "verdikking" waarnemen.


Groetjes, Rudi & Ilvy
 

 

 

11 september 2008 - Echo (12wkn en 4 dagen).

 

Vandaag vind de nekplooimeting plaats, deze moet gebeuren tussen de 11e en 13e week van de zwangerschap. Gedurende deze periode ontstaat er vocht tussen de nek en de huid van de foetus. Afhankelijk van deze vochtophoping kunnen ze zien of je kindje een chromosoomafwijking (bv syndroom van down) heeft. Ook worden er een aantal andere zaken gecontroleerd zoals het maagje, niertjes, hartje, longen, blaas.

 

Ons kindje wan niet van plan om onmiddellijk mee te werken. Daarom had het dan ook de minst comfortabele positie ingenomen voor de meting. Hoofd naar beneden, rug naar voren en tegen de baarmoederwand, ik ben er zeker van dat het een meisje wordt, alleen vrouwen slagen erin alles tegengesteld te doen. Na 30 minuten heeft het dan mijn kant laten zien en is het beginnen mee te werken. Het leukste was dat het niet van plan was stil te liggen, verschietachtig als je ziet hoe bewegelijk dat kleine ding wel is.

Nu even de resultaten van het onderzoek.

De nekplooi werd op 1,4 a 1,5 mm vastgelegd, wat zich binnen de normen bevindt. De maag, nieren en de blaas werden goed aangelegd en waren mooi doorstroomd. De totale lengte van kruin tot stuit is nu 6,05 cm (dus zo'n 4cm groter dan bij de vorige echo), dit komt dus overeen met 12 weken en 4 dagen. Ook de harttoontjes werden beluistert en deze waren ook OK.


Groetjes, Rudi & Ilvy

 

 

 

27 augustus 2008 - Echo 8wkn + raadpleging 10wkn.

 

Op 8 weken werd er een echo genomen en deze week moesten we op consultatie bij onze gynaecoloog.

 

De echo's van de 8e week zagen er geweldig uit. Op dit moment loopt er een studie met een nieuw echo-toestel waarmee zeer mooie 3D-echo's kunnen genomen worden. De 3D-echo is in dit geval bijzaak, want de studie die wordt gevoerd dient om in een zeer vroeg stadium in de zwangerschap genetische afwijking te kunnen waarnemen, zoals een genetisch hartafwijking enz. Voor ons dus wel mooi meegenomen.

Op de raadpleging 10 weken werd naar de harttoontjes geluisterd en deze gingen mooi tekeer. Zo nu we terug een beetje zijn gerust gesteld kunnen we aftellen tot de tweede week van september. Dan zal de 12 weken echo worden genomen met de nodige onderzoeken (nekplooimeting). Ook dan zullen we de echo's weer op onze site laten verschijnen.

Groetjes, Rudi & Ilvy
 

 

 

31 juli 2008 - de start - echo 6wkn

 

Wij weten het al een tijdje en de familie is ook reeds op de hoogte. We zijn terug in blijde verwachting en zijn overtuigd dat deze zwangerschap een positief einde zal kennen.

 

Wij weten het al van half juli, na een (zeer lichte) positieve zwangerschapstest en de dag nadien een positieve bloedstaal zijn we officieel terug zwanger. Volgens onze eigen berekeningen zullen we rond 6 a 8 weken zitten. Bij de eerste bereking van de huisarts werd de bevallingdatum vastgelegd op 10 maart 2009. Ondertussen is deze reeds aangepast naar 20 maart 2009.

 

De eerste echo die werd afgenomen door de vroedvrouw en we blijken nu 6 wkn ver te zijn. Het hartje ging mooi tekeer met 115bpm. Het vruchtje is nu amper een speldenkop groot (5mm).

Het komt erop neer dat we weer onderweg zijn en nu wel alles goed zal verlopen, de angst op een nieuwe miskraam is er wel, maar POSITIEF denken is de boodschap al is dit niet echt makkelijk.

 

Groetjes, Rudi & Ilvy

 

 

 

Op de echo-afbeelding klikken om te vergroten

 

Echo's 31 weken

 
Buikje 28 weken

 

 

Buikje 25 weken

 

 

Buikje 23 weken

 Echo's 21 weken

 


 

Echo's 12 weken

 


 

Echo's 8 weken

 
 
 

Echo's 6 weken