Californië Rudy & Lucia
donderdag, november 18, 2004
 
Gentbrugge

Via Washington D.C. zijn we gisteren geland te Zaventem.
In de luchthaven van Washington D.C. waren nog altijd T-Shirts te koop met de tekst: "BUSH.....AGAIN?"De "Kerry Edwards" spullen waren te koop met een korting van 75%!


maandag, november 15, 2004
 
San Diego 2

Gisteren hebben we de oude stad bezocht. Snuif de sfeer:Bloemen en pompoenen, nu ook in San Diego:In ons hotel kunnen we 's morgens onze eigen "Belgische" wafels bakken:Vandaag bezochten we de zoo van San Diego. Een neushoorn, van achteren genomen:


zaterdag, november 13, 2004
 
San Diego

We zijn nu in San Diego, onze eindbestemming. San Diego ligt aan de Mexicaanse grens. En dat is er aan te horen; er wordt hier al veel Spaans gesproken.

Deze foto, genomen in onze vorige bestemming Palm Springs, toont een klein deel van het enorme windmolenpark op de San Gorgonio-pas:Volgende foto, genomen in ons buitenhuisje te "29-Palms", toont wat de Amerikanen van een Frans brood bakken; een slappe smakeloze spons zonder korst, verpakt in een plastiekzak:New York of Las Vegas?Las Vegas of Venetie?Sneeuw in de woestijn? Nee, natuurlijk niet. Dit is ZOUT!


vrijdag, november 12, 2004
 
Palm Springs

We zijn in Palm Springs aangeland, een luxe-oase in de woestijn. Vroeger voor de "rich and the famous", maar nu voor Jan en ook Alleman.

Hier nog wat foto's:

Badwaters in Death Valley, ongeveer 90m onder de zeespiegel:Ons hotel in Las Vegas:
Luxor in Las Vegas:
Cold beer and Dirty girls in Las Vegas:
Joshua Tree Park; zwemmen in de woestijn?
Zo ziet een "Joshua Tree" er uit.


woensdag, november 10, 2004
 
Needles

Gisterenavond zijn we aangekomen in Needles, gelegen aan de oude "Route 66".Gisteren bezochten we de "Hoover Dam", een waterkrachtcentrale op de Colorado-rivier. Ze werd voltooid in 1935 en was voor die tijd een technisch hoogstandje.De twee dagen daarvoor bezochten we Las Vegas.
In Las Vegas vind je o.a. de Eifeltoren, Venetie, New York, Luxor en Rome, allemaal in een straat. Je kunt zelfs souvenirs kopen van al deze namaak.
Langs de straat kwamen we een paar "Elvis Presley's" tegen en je kan optredens meemaken van een nep-Bruce Springsteen, Prince, Abba,...
Hier kan je "in een wip" trouwen via een "drive-trough" wedding chapel. Door het raam "Yes, I do" zeggen volstaat.

Op onze weg naar Las Vegas reden we door de "Death Valley". Dit mag dan wel de droogste plek van de USA zijn maar wij hadden REGEN en nog geen klein beetje!

De dag daarvoor, op onze weg van Visalia naar Ridgecrest door de Mojave-woestijn, passeerden we een windmolenpark met honderden molens.

Nu trekken we naar het Joshua-tree-park.

zaterdag, november 06, 2004
 
Visalia 2

Gisteren zijn we de reuze-sequoia's gaan bekijken in de "Sequoia's National Parks".
De grootste is +/- 2000 jaar oud, 27 verdiepingen hoog en de basis is breder dan een drievaksweg.
Dit is hem:Met mensen erbij zie je pas echt hoe groot ze zijn:Zoals je ziet zijn deze parken nu al ondergesneeuwd, vroeg voor de tijd van het jaar.

Het weer valt mee. Tot nu toe hebben we nog maar 1 dag regen gehad.
Op TV kan je hier continu het weer op de voet volgen via "The Weather Channel". Er wordt verslag uitgebracht over het weer in duopresentatie en zelfs een reporter ter plaatse. Er is hier ook een FOOD-channel, een GOLF-channel, een COURT-channel (rechtszaken)...

Ah ja, de verkiezingen. Je merkt er hier nauwelijks wat van; geen affiches op straat, geen folders. Alle propaganda wordt via de media gevoerd.
Wij hebben voor KERRY gestemd, maar het heeft niet mogen baten.

Vandaag vertrekken we naar 'Death Valley'.

vrijdag, november 05, 2004
 
Visalia

Hoera, hoera! Snelle PC met USB. Dus foto's a volonte!

The King in zijn Kingsize bed in Sacramento:The Queen in haar Chevrolet Cavalier in Sacramento:Een Americansize goudzoeker in het goudstadje Auburn:Indian summer in Yosemite:Een bedscene in Yosemite Gateway Motel in Oakhurst:


donderdag, november 04, 2004
 
Oakhurst

Na enkele dagen zonder hebben we terug internet. Maar wel met een ouwe supertrage PC zonder USB. M.a.w. voorlopig geen foto's, alhoewel we er een paar leuke in petto hebben.

Wat hebben we zoal uitgespookt de laatste dagen?
Sacramento mag dan wel de hoofdstad van Californie zijn, het is vrij klein en rustig. We bezochten er het indianenmuseum.
De volgende stop was Jackson. Een van de "goudstadjes" uit de goldrush-tijd langs "route 49". De meeste FarWest-stadjes zijn goed bewaard gebleven.
Nu zitten we in Oakhurst. Vanhieruit bezochten we Yosemite. Dit natuurpark is bekend om zijn spectaculaire watervallen. De dieren zijn er toeristen gewend en niet erg schuw.
Morgen gaan we de reuzensequoia's bekijken.

zaterdag, oktober 30, 2004
 
San Francisco 3

Vandaag was onze laatste dag in San Francisco met op ons programma oa. de steilste helling en de langste hangbrug.

Deze beroemde haarspeldbochtenafdaling in Lombard Street heeft een helling van 40 graden.Deze nog beroemder brug heeft een lengte van +/- 2 km. Bij voltooiing in 1937 was zij de langste hangbrug ter wereld.Toen we vanavond met de bus terugkeerden vroeg Lucia twee kaartjes naar Times Square...
"I beg your pardon?' was de verbaasde reactie van de buschauffeur.
Het moest natuurlijk Union Square zijn, Times Square ligt in New York!

Morgen vertrekken we met een huurwagen naar Sacramento.

vrijdag, oktober 29, 2004
 
San Francisco 2

Gisteren en vandaag hebben we de stad te voet verkend. In de ouwe vissershaven liggen hier zeeleeuwen te zonnen, stinken en brullen. Ieder jaar komen ze terug rond deze tijd.

Aangezien de hellingen te steil zijn gebruiken ze hier een tram met een trekkabel in het midden van de rails.
Dit is er zo eentje terwijl ze hem manueel draaien aan het einde van het traject.De skyline in de zon. Jammer van die opdringerige fotografe rechts in beeld.


donderdag, oktober 28, 2004
 
San Francisco

Na een dagje reizen, trein-trein-trein-vliegtuig-vliegtuig-hotelbus gisteravond gearriveerd in San Francisco.
Er zaten nogal wat BV's (bekende Vlamingen) op onze vlucht: Els Callens (de tennisster) en ook enkele VLD-politici waaronder Hugo Coveliers en Bart Tommelein en wij natuurlijk.
Gisteravond hebben we vanuit het vliegtuig de maansverduistering gezien. Deze moet ook in Belgie te zien geweest zijn (als het niet bewolkt was tenminste).
We hebben overnacht in een motel in de buurt van de luchthaven, waar Rudy onmiddellijk zijn favoriete boek ter hand nam.Nu zitten we al in downtown San Francisco. Morgen meer nieuws.

woensdag, oktober 20, 2004
 
Dit is een kaart van Californië:
Na een tussenlanding in Washington (oostkust) komen aan in San Francisco.zondag, oktober 17, 2004
 
De voorbereiding!


zaterdag, oktober 16, 2004
 

Blader door je pc om een foto te selecteren (gif of jpg)

Dit is een portretformaat en ik wil het wijzigen in:

[480 x 360]
[600 x 450]
[720 x 540]


Dit is een landschapformaat en ik wil het wijzigen in:

[360 x 480]
[450 x 600]
[540 x 720]

Een online webtool voor het aanpassen van beelden - Verander digitale fotos online!


Powered by Blogger

Rudy Demuynck Californië Lucia Decuyper Californië Rudy Lucia Californië Rudy Californië Lucia Californië reis reisverslag Californië foto foto's Californië California photos