MEDISCHE BEGELEIDING > I.S.M. THOMAS D'HAVÉ
       

De medische begeleiding wordt verzorgd i.s.m. sportkinesist Thomas D'Havé.

Thomas D'Havé met Cisse Severeyns tijdens metingen voor de thesisThomas D’Havé (17/08/1979) is licenciaat kinesitherapie en haalde het diploma sportkinesitherapie. Momenteel volgt hij full-time dagonderwijs osteopathie en in de weekends de opleiding Sportgerichte Manuele Therapie in Antwerpen. Dit combineert hij met een 30-tal uren werken in een groepspraktijk in St-Amandsberg (6 therapeuten!). In zijn vrije tijd geeft hij revalidatietraining aan voetballers.
Vorig jaar was Thomas werkzaam in het Centrum voor Sportgeneeskunde UZ Gent. Hij was eveneens 1 van de 3 kinesitherapeuten van de eerste ploeg van KAA Gent.

Momenteel is hij aangesloten bij de nationale ploeg volleybal als kiné. Zijn passie is echter nog steeds het revalideren van voetballers vanaf het oplopen van een letsel tot aan het opnieuw 100% kunnen spelen van wedstrijden.

  • Eerste fase: de traditionele behandeling op tafel met dat verschil dat ze uitsluitend met de handen werken.

  • Tweede fase: overschakelen naar oefeningen in de zaal. Hier ligt de klemtoon op functionele training. Dit wil zeggen oefening die zo nauw mogelijk aansluiten bij de sport die gerevalideerd wordt, voetbal dus. M.a.w. bij hem zal je geen minutenlang je evenwicht moeten zoeken op een plankje want dat gebeurt tijdens een wedstrijd ook niet.

  • Laatste fase: ze gaan met de voetballers (max 3) naar het terrein om de oefentherapie uit de zaal verder te zetten en de bal in te schakelen. Sommige niet gekwetste spelers komen uitsluitend om te trainen op snelheid en hun eerste meters.

 

Zijn filosofie is gestoeld op 2 principes:

  • hoe specifieker je traint, hoe sneller je revalideert

  • een speler die na een lange inactiviteit de laatste keer van tafel komt van de kiné kan niet klaar zijn om met de groep aan te sluiten, laat staan wedstrijden te spelen.

     

 

 

 

 

 

   i.s.m. Thomas D'Havé
  revalidatietraining
  artikels

 

 

 

 

 

Terug naar het begin van het  veldvoetbal
naar vorige pagina
100%