home page

INTERESSE

introductie artikelen links gallerij interesse duiker technisch duiken gereedschap nieuws milieu fout

Zelfs na 600 duiken of meer blijft het moeilijk om het gevoel van duiken te omschrijven. Praktisch alle superlatieven schieten te kort om dit te omschrijven. Dit is iets wat je zelf moet beleven om te begrijpen. Ervaar het zalig gevoel van micrograviteit (super relaxatie !) en aanschouw het mooiste wat deze aarde te bieden heeft.

Je staat versteld van de varieteiten en bonte kleurenpracht onderwater. Het water mag dan wel het licht absorberen zodat alles blauw lijkt onder water maar eens je je lamp licht op het onderwaterleven dan gaan de kleuren levendig schitteren.

Wie snorkelt zal al een glimp van deze wereld gezien hebben maar dat is nog maar een zeer kleine fractie van de grote wereld van neptunus. Wie duikt kan autonoom ademen onder water en een heuse ontdekkingstocht maken in deze wondere wereld.

Als je weet dat de aarde voor 70% uit water bestaat dan is er nog een zeer groot gebied dat we niet goed kennen op onze eigenste planeet.

Waarop wacht je om met duiken te beginnen ? Wanneer je ergens op reis gaat kan je dan ook die andere wereld gaan ontdekken. En geloof mij het loont zeker de moeite.

Tip: een man die het duiken ontdekte en er zoals velen van ons duikers zijn passie van maakte heeft een goed boek geschreven over zijn passie.

Tim Ecott - ONDER WATER - Avonturen in een vloeibare wereld - ISBN 90 446 01490

Tim Ecott - Neutral Buoyancy: Adventures In A Liquid World - ISBN 0802139078