Savannahkat Nederland.....

Savannah Kat Nederland is opgericht in samenwerking met enkele fokkers die zich op dit moment bezig houden met het fokken van kwaliteits Savannah katten

Wij zien de noodzaak om goede en eerlijke informatie aan aspirant kopers te bieden. Wij willen de aspirant koper dan ook via deze website zo uitgebreid en eerlijk mogelijk informeren over dingen als het karakter, rassenstandaard, generaties, kleuren en socialisatie.


Doordat de Savannah ontstaat uit een kruising tussen een Afrikaanse Serval en een ander soortige kat en deze combinatie bij doorvoering met ander soortige katten verder wegkomt van de Serval ontstaan de generaties beginnende bij F1 (F staat voor Filial wat generatie van betekend ...het begin de cijfers 1 t/m +/- 7 voor de generatie afstand tot de Serval).


Gebruik makend van de juiste kruisingen vinden we het spectaculaire uiterlijk en het formaat hoofdzakelijk terug in de SAVANNAH KAT.  Dit hopen wij te bereiken door steeds met de grootste katten uit de nesten door te blijven fokken. Door de nauwe samenwerking met de meerdere fokkers beschikken wij hier in Nederland over voldoende vers bloed om goede kwaliteits Savannah x Savannah te fokken.

In het korte verleden van het ontstaan van dit ras (omstreeks 1980) zijn er diverse andere rassen gebruikt om mee te kruisen (Bengaal voor kleur behoud). Egyptische Mau, Serengeti’s, Maine Coon( voor formaat) Orientaalse katten zo als Oosterse kortharen ocicats etc.

TICA erkent momenteel de Oosterse Korthaar, de Egyptische Mau, de Ocicat en de gewone huiskat als toegestane kruisingen met de Serval en de Savannah

TICA is de overkoepelende internationale katten (fokkers) organisatie                (The International Cat Assosiation).