schapendoes header met Hasse en Etosha | Nederlandse schapendoes

Ons laatste nestje schapendoespups van Hasse en Jannes op 02/10/2014. Alle pups hebben een nieuw baasje gevonden!

Schapendoes kennel Van Dolle Doezenpret

De geschiedenis van onze schapendoes kennel

Bruine schapendoes Hasse in het bos

In 1994 kwam ons éérste, lang verwachte, zwarte doesje Eyka van het Haskerhûs. Zij was een droom van een hond. Met haar hebben we ons éérste nestje gefokt en ze is bijna 15 jaar bij ons geweest.

Drie jaar later kwam dan onze Phienne Dibah van het Haskerhûs, een blauwe schapendoes. Een heel ander karaktertje, maar even lief en ook een perfect maatje voor ons. Uit haar éérste nest, in 2000, hebben we een bont pupje gehouden, Zoya van Dolle Doezenpret. Zij was een zeer speelse hond en zo was ons roedeltje compleet.

Schapendoes Etosha met schapendoes puppies

Etosha veroverde ons hart

Tot we in september 2007 onverwacht een herplaatsingshondje te logeren kregen. Etosha les Ours Gentils. Zij veroverde stormenderhand ons hart en hoort nu ook helemaal bij ons.

Op 5 april 2008 is Hasse of the Gentle Bears ook bij ons komen wonen. We hadden nog geen bruine schapendoes weet je. Ondertussen heeft onze bruine schapendoes Hasse drie nestjes gehad en het vierde is waarschijnlijk onderweg.

Uit haar derde nestje (11 mei 2012) hebben we Luna, ook een bruin-wit doesje, aangehouden. Zij is een super vrolijk doesje. Altijd klaar om te spelen en gek te doen. Op 20 maart 2009 hebben we Eyka haar rust gegund, ze was op. En helaas is onze Zoya op 19 oktober 2009 ook ingeslapen. Na een ongeval met een paard is ze nooit meer de oude geworden en bleef ze veel pijn hebben. Samen hebben we besloten dat dit de beste oplossing was maar we missen hen allebei nog heel erg.

Op 28 mei 2011 is ook onze Phienne ingeslapen. Ze was 14 en het was goed zo.


Luna Van Dolle Doezenpret

Bruine schapendoes Hasse in het bos

Luna, hier rechts op de foto is onze jongste aanwinst bij ons thuis. Zij had in oktober 2014 haar eerste nestje schapendoespuppies.