schapendoes header met Hasse en Etosha | Nederlandse schapendoes

Schapendoezen bij Van Dolle Doezenpret

Bruine schapendoes Hasse en Etosha in beweging

Het luizenleventje van een schapendoes

Op deze foto's kan u zien welk een luizenleventje onze schapendoezen hier wel leiden. Onze Eyka hebben we op 14 jarige leeftijd geschoren, zoals je op de fotoís kan zien. Dan hoefde ze niet meer zo lang op tafel te liggen voor die kambeurten.

De schapendoes: een deel van onze familie

Onze schapendoezen leven steeds met en tussen ons. Ze horen bij ons gezin en gaan ook mee op vakantie enz.

Nu lijkt het wel alsof ze hier alleen maar liggen te pitten maar op de wandelingen zie je heel andere schapendoezen. Dan gaan ze er voor en genieten met volle teugen.

Schapendoes Phienne in het bos

Met de schapendoes naar de hondenschool

We gaan ook regelmatig naar de hondenschool met onze schapendoezen. Hasse is vanaf de leeftijd van 12 weken begonnen bij de puppies en ze is een zeer leergierige does. Ondertussen heeft ze al serieuze vorderingen gemaakt.

Met onze schapendoes Etosha plannen we om agility te gaan volgen. Zij is ook steeds heel erg enthousiast wanneer je wat leuks met haar gaat doen. En schapendoezen zijn erg behendig en rennen en springen graag. Nu alleen nog leren waar te rennen en waar te springen.

Schapendoes Zoya in het bos

Onze Phienne is ondertussen al 12 en half jaar oud en vindt de wandelingen al meer dan genoeg beweging. Zij vindt de hondenschool maar niks en ligt ondertussen eigenlijk liever thuis op de bank.

Van Dolle doezenpret op de foto

De foto's op deze pagina zijn foto's van elk van onze schapendoezen die hier ooit een goede thuis kenden of nog steeds kennen. Op de foto bovenaan zie je onze bruine schapendoes Hasse en Etosha rennen tijdens een wandeling. Een does heeft veel beweging nodig. Hasse en Etosha hebben veel plezier aan elkaar omdat het beiden nog jonge honden zijn.

Schapendoes Eyka aan de Moldau

De tweede foto is onze Phienne in het bos van Terschelling. Op de foto hierboven poseert Zoya in het bos van Terschelling. Zoya is spijtig genoeg moeten inslapen vanwege een ongeluk met een paard waarna ze nooit meer dezelfde werd. De foto hiernaast is een foto van Eyka aan de Moldau. Ook Eyka is inmiddels ingeslapen wegens ouderdom. Op 28 mei 2011 hebben we Phienne ook haar rust gegunt. Ze was 14 en het ging niet meer.