schapendoes header met Hasse en Etosha | Nederlandse schapendoes

Op vakantie met de schapendoes

Schapendoes met vakantie op het strand van Terschelling

Het strand van Terschelling: Een paradijs voor de schapendoes

De activiteiten van onze schapendoezen veranderen enigszins wanneer we ze loslaten op het strand van Terschelling. De jacht op de meeuwen is open en de zanderige vlakte verandert elke schapendoes tot een zandhondje.

Liefst ga je eerst vooraan door het water rennen . Zijn er echter meeuwen op een zandbankje dan ga je rechtdoor de zee in, je kan wel eens kopje onder gaan maar ach, je bent een schapendoes of je bent het niet he.

Als al die meeuwen dan verjaagd zijn dan kan je je vol overgave op het strand storten. Je gaat rollen en rennen en snuffelen en vooral heel erg gek doen en je probeert vooral zo veel mogelijk zand mee naar huis te nemen zodat het baasje later ook nog wat te doen heeft.

Schapendoes met vakantie in het bos

Ook een schapendoes speelt verstoppertje in het bos

In het bos kunnen de schapendoezen heerlijk rondspurten en spelen met elkaar. De frisse lucht maakt elke does helemaal gek en zelfs Eyka, die al een jaartje ouder was, genoot er ten volle van. Neem gerust een kijkje in het album van onze hondjes die spelen in het bos. Ze rollen zich door de bladeren en naalden van de bomen en vinden alles even leuk. Ook verstoppertje spelen tussen de takken en struiken is één groot feest!

Ain't no mountain high enough

Ook in de bergen kunnen onze schapendoesjes zich uitleven. Ze kunnen uren doorgaan. Klimmen of dalen, het maakt hen niets uit. Zolang ze maar mee kunnen met de baasjes.