Het versturen van e-mail.


Gewone post, door de Internetgemeenschap wel eens smalend 'snail mail' genoemd doet er tot twee dagen over om ter bestemming te geraken. Elektronische post of e-mail flits in enkele seconden naar de andere kant van de wereld.

E-mail is een van de meest gebruikte toepassingen van het Internet, niet enkel vanwege zijn snelheid maar ook vanwege de vele extra's dat het biedt ten opzichte van de gewone post. Je kan niet alleen brieven, maar ook foto's, geluidjes tot zelfs complete softwarepakketten over het net versturen.

Fig. : e-mail


e-mail


Hierboven zie je een een venster van een e-mail programma, in dit geval outlook express van Microsoft. Links vind je een kolom met de mailboxen waarin je je e-mails kan sorteren, ze vormen een soort postvakjes binnen je grote brievenbus. Rechtsboven zie je de lijst van berichten in de geselecteerde mailbox en onderaan zie je er het gewenste bericht.

Als je e-mail wil ontvangen moet je vanzelfsprekend een eigen adres hebben. Dit wordt opgebouwd uit twee delen gescheiden door @ . Het eerste deel is de naam of een aanduiding van het individu. Na de @ vind je de aanduiding van het systeem waar de desbetreffende Internet-gebruiker te vinden is. Als je e-mail stuurt naar het adres william.schokkele@advalvas.be dan weet je dat de geadresseeerde William Schokkele heet en dat de post zal toekomen bij de Belgische (be) server van advalvas.
Terug naar de homepage


Wat is het Internet ?
Basismogelijkheden : Surfen op het Internet

E-mail versturen en ontvangen

Nieuwsgroepen

Internet Relay Chat

File Transfer Protocol

Hoe ontstond het Internet ?
Wat is er nodig ?
Waarom het Internet gebruiken ?
Waarschuwing