Copyright Science Press vzw - Gent - 2011  contact met ons

media-opdrachten: foto's, tekst, video

Beeldbank van Science Press vzw en Jean-Pierre Dubois: fotografie voor eigen artikels en projecten.

Science Press  zorgt voor goede persfoto's en journalistieke dvd-documentaires voor verkoop en voorstellingen. Naast eigen publicaties en artikels voor periodieke pers.


Een en ander steunt op de journalistieke beroepservaring van Jean-Pierre Dubois. Als wetenschapsjournalist (1959) is hij sinds 1979 actief in de periodieke journalistiek voor tijdschriften,  audiovisuele media en projecten. Van 1987 tot 1990 was hij daardoor ook journalist en programmamaker voor de BRT, De Europese Commissie, en eigen producties. Van 1990 tot 1997 heeft hij verscheidene eigen documentaire video's verwezenlijkt met coproductie of cofinanciering. Hij is schrijvend journalist en maker van journalistieke tv- en dvd-documentaires.

Sinds eind 1997 staat zijn ervaring ten dienste van Science Press vzw. Die ervaring is heel breed: journalistiek over wetenschapsbeoefening, sociale en culturele onderwerpen, naast fotografie voor zijn eigen artikels en projecten. Sinds 1990 maakt hij diverse journalistieke  videodocumentaires.

Veel foto's voor eigen artikels en projecten

We zijn beschikbaar voor verschillende media-opdrachten: foto's, artikels, het voorbereiden en verwezenlijken van documentaires voor dvd's en voorstellingen. 

 

 

 

 

 

Door zijn werk voor omroepen en videoproducties, bouwde hij ook ervaring op met allerlei taken voor tv-onderwerpen en documentaires: dit omvat het hele productieproces zoals research, regie, montagevoorbereiding. Voor 30/12/2011 staat hier een gloednieuwe webstek!

Alvast een documentaire 'De museumbouwers', een jeugdverhaal van 1994 over archeologie in Vlaanderen. >