SEABREEZE MOTORHOME SITE

 
Hoofdpagina
Wie zijn wij
 
Gastenboek
Invullen
Lezen
 

Allerlei

Te koop
Diversen
 
Reisverhalen
Duitsland 2003
 
Parkingen
België
Duitsland
Frankrijk
Nederland
Spanje
 
LPG stations
Spanje
 
Viaduct Millau
Tarief
 

 

 

Welkom op onze website.

 
duitsland 2003
 

Het is einde juni maandag morgen 8h30 dat we besluiten om te vertrekken richting Brussel ring en via E411 naar Namen om daar vervolgens de N4 naar Bastongne te nemen. In Bastonge aangekomen pik ik mijn vrienden op die hier reeds staan te wachten zij rijden met een motorhome mobilvetta. Van hieruit vertrekken we naar Luxemburg waar we nog stoppen voor onze dieseltank te vullen en daarna op de parking iets te eten. Na het eten vertrekken we via Frankrijk  naar het zwarte woud in Duitsland.  

 

FREUDENSTADT

Een mooie stad met pitoreske straatjes en verschillende bezienswaardigheden de moeite om eens te bezichtigen en zoals je kan zien hadden we een mooie plaats in het midden van de stad en zelfs gratis.

 

 

 

Na deze stad te hebben bezocht vervolgen we onze weg om verder het zwarte woud te ontdekken. Het is een zeer mooie streek met veel groen en bossen met de nodige bergen en zeer pitoreske dorpjes.

 

TRIBERG

Dit is het dorp bekend om zijn koekoeks klokken overal waar men hier komt ziet men uurwerken in allerhande vormen en beeldjes ingebouwd. Hier in dit dorp zijn ze ook fier omdat ze de hoogste waterval van het zwarte woud hebben. Ook kan men hier het uurwerken museum gaan bezichtigen

 

 

Vanaf hier gaat onze reis verder naar de Titesee ook een mooi dorp gelegen aan een groot meer waar je van alle aktiviteiten kan doen, men kan ook met een boot een rondvaart doen. Hier is ook een plaats voorzien voor een overnachting met de motorhome voor een prijs van 10€ maar spijtig genoeg geen voorzieningen.Deze plaats vind men achter het treinstation. Spijtig maar van deze locatie heb ik geen foto’s wegens mislukt. Nu van hieruit vertrekken we verder richting Sluchsee ook een heel mooi dorp met ook een meer. Dit is een zeer druk bezocht dorp. Nu van hier vertrekken we richting Bodensee.

 

UBERLINGEN

Dit is een prachtig dorp ook gelegen aan de bodensee waar men ook prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. Ook een rondvaart met een boot is hier iets moois. Als men hier over het meer heen kijkt ligt recht voor ons Zwitserland en een weinig naar links hebben we Oosterijk. Er is een speciale parking voor motorhomes met alle nuts voorzieningen voor een prijs van 10€ dit is te betalen via een automaat en met het tiket kan men gratis mee met de bus naar het centrum.

 

 

Vanaf hier vertrekken we een stuk in de richting van Oostenrijk om onderweg nog enkele kastelen te bezoeken en er waren en enkele bij prachtstukken gewoon. Onze weg gaat verser via Baeyeren naar de stad Rothenberg aan de tauber.

 

De parking voor de motorhomes in niet ver, net buiten de muur van de stad over de weg en betalen gaat via een automaat. Per overnachting betaal je 6€ en er zijn toiletten en ook douches.

ROTHENBURG A/D TAUBER

Een prachtige stad helemaal met een muur er rond gebouwd en waar men kan op wandelen rond de stad. Hier vind men nog veel oude gebouwen en smale weggetjes in het oude stadsgedeelte, en daar kan men een tocht maken met paard en kar met de nodige uitleg door een gits.

 

Van hieruit gaat de reis verder naar de stad Speyer

 

Men kan er van alles zien van de fiets tot een vliegtuig 747 en nog zeker niet te vergeten een u boot. Er is zeker een zeer ruime parking waar men overdag mag blijven staan voor 2€ overnachten mag niet, dit kan wel als men in het hotel zich aanmeld dan kan men op de bewaakte parking speciaal voor caravan en motorhome overnachten voor de prijs van 18€ 

SPEYER

Een stad zeker het bezichtigen waard met een pracht van een kathedraal met veel goed bewaarde beelden en graftombes van het verleden. Langs de andere kant hebben ze ook het museum van techniek dat zeker de moeite loont en het bezichtigen waard.

 

Nu van hieruit vertrekken we richting huiswaarts, maar ter hoogte van Bad Neuenar stoppen we nog, om te overnachten op een parking speciaal voor motorhomes ook met een automaat en de prijs is 5€ . De volgende morgen nog even met de fiets naar Altenhar en in de namiddag de motorhome in en dan maar huiswaarts. Ziezo onze reis zit er op en kunnen weer beginnen nadenken waar het de volgende keer zal naartoe gaan. Reactie

 
Top