SEABREEZE MOTORHOME SITE

 
Hoofdpagina
Wie zijn wij
 
Gastenboek
Invullen
Lezen
 

Allerlei

Te koop
Diversen
 
Reisverhalen
Duitsland 2003
 
Parkingen
België
Duitsland
Frankrijk
Nederland
Spanje
 
LPG stations
Spanje
 
Viaduct Millau
Tarief
 

 

 

welkom op onze website.

 

Parkeer & overnachtingsplaatsen in België

Deze pagina is bijgewerkt op : dinsdag 20 oktober 2009

 
Stad
Omschrijving
Aalst In Aalst is nu ook een standplaats voor motorhomes. Er zijn ongeveer drie plaatsen in het centrum van de stad (Werfplein, naast de ingang van het bedrijf Amylum). Dit is op loopafstand van de Grote Markt (ongeveer 500 meter). Er zijn geen voorzieningen.
Aalter Service station, Venecolaan 9 (industriezone Lakeland) Alle diensten
Antwerpen Aan de Schelde kun je gratis staan op een grote parkeerplaats, naast de betaalde parkeerplaats. Je staat op de kade, met uitzicht op de Schelde en op loopafstand van de Grote Markt. Er staan altijd wel motorhomes.
Arendonk In de gemeente Arendonk aan het zwembad mag met de motorhome overnacht worden tijdens de kantooruren kan men water bekomen in het zwembad. en dit alles met toelating van het gemeentebestuur.
Baraque de Fraiture Er is een staan-overnachtingsplaats in de Baraque de Fraiture. Het is een openbare parking van de gemeente zelf, je hoeft niets te betalen en er is gelegenheid tot douchen. Deze parking is gelegen afrit 50 van de E-25,dan rijdt u naar links (een 500 tal meter) en dan op uw rechterzijde aan taverne brasserie Baraque de Fraiture is het. Ze wordt eveneens gebruikt door auto's maar 's avonds vind je er enkel motorhomes.Wat ook zeer goed is,is dat ze maar een 300 m van de ski-langlaufpistes verwijderd ligt.Men kan er vers water verkrijgen, wel even vragen aan de uitbater van de taverne.
Barvaux Komende van Durbuy links af en over de brug van de Ourthe. Rechts ziet men het zwembad,links komt men aan met de kano's vanuit Durbuy. De parking ligt achter het zwembad en is vrij groot en rustig. Er zijn geen voorzieningen maar er is wel een winkel naast de oprit van de parking. Deze is eveneens open op zondagvoormiddag tijdens de zomer.
Blankenberge
 
Plaats voorzien tegenover het aquarium Sealife bij het vakantiecentrum Duinse Polders. Koning Albertlaan (N 34 ) even voorbij het stadscentrum richting Zeebrugge, aan de recherkant van de kustbaan. Dicht bij strand en duinen, zwemcomplex De Noordzee, Sealife, kinderattracties, op wandelafstand van de stad. Plaats voor ongeveer 20 motorhomes. Wat betreft de parking in Blankenberge gelegen aan Hotel Floreal wil ik even melden dat die wel betalend is in het week-end. Je moet zaterdag, zondag en op feestdagen een ticket nemen. (van 09:00 tot 19:00 uur). Gedurende de vakantiemaanden juli en augustus moet je dagelijks een ticket nemen. geen voor zieningen.
Bocholt In Bocholt is er een speciale plaats voorzien voor enkele mobilhomes aan de zuid-willemsvaart. (24u) Je kan water bijtanken en afval achterlaten aan de jachthaven. Je kan er ook mooie fietstochten maken.
Bohan Bohan, omgeving Bouillon in de Ardennen. Leuk plaatsje met wandelmogelijkheden. Overnachten toegestaan aan de rivier bij de kerk. Mooi plekje. Water kun je krijgen even verderop aan de rivier achter het nieuwe gemeentehuis.
Bouillon Bouillon in de Ardennen is een aanrader, je kan en mag er aan de muziekschool parkeren, naast de rivier. In Bouillon aan de golf  zijn er nog eens +/- 25 plaatsen. Er zijn 2 motorhomeplaatsen bij het parkeerterein van de bibliotheek en 100m vanaf dit terein bij het stadspoortje ook een parkeerplaats. Bij het sportpark niet ver hier vandaan zijn er sanitaire voorzieningen.
Bredene Standplaats voorzien op de parking aan de achterzijde van het gemeentelijk sportcentrum-zwembad. Spuikomlaan tegenover de Toekomststraat niet duidelijk aangegeven (bord met het bekende pictogram komt maar één maal voor en wel op de parkeerplaats zelf); links, aan de voorzijde (ingang) van het zwembad is er een grotere parking voor zwembadbezoekers; rechts, aan de andere zijde van het zwembad is de parking voor motorhomes. Er zijn 8plaatsen voorzien max 24 uur. Geen voorzieningen voor drinkwater en afvalwater
omgeving: sportterreinen, kinderspeeltuigen, zwembad, spuikom (in de volksmond "de pit" (grote wateroppervakte voor watersurfing en zeilen (bloso). Te ver van strand en duinen, maar wel geschikt om er in alle rust na een dag van strandgenoegens te overnachten.
Brugge Ruim plaats voorzien onder de Buiten Katelijnevest. Op de ring (R 30) aan het station + busstation richting Assebroek, juist voor de brug afslaan naar rechts en meedraaiend met de weg kom je op de parking voor autobussen en motorhomes. Zeer dicht bij de jachthaven en onmiddellijk bij het historische centrum.
De Panne Hier is nu ook een vaste motorhomeplaats op het Koningsplein, het is er vlak en voorzien van een loozingput vuil water.
Dendermonde Volg richting tijsluis. Steeds door blijven rijden. Erg open, wel rustig.
Durbuy Een nieuwe motorhomeplaats, aan de kade van camping "Le Vendeur". De motorhomeplaats ligt tegen het stadje aan  langs het water. Prijs €. 7,00 maar de moeite waard. Je vindt deze nieuwe plek aan de andere kant van de rivier, richting Luik. Uitgerust met alle voorzieningen die een kampeerder zich maar kan wensen!" Douchen kost €. 0,50. Wat nog ontbreekt is een stortput voor de afvalwatertank.
Eernegem Vanuit Oudenburg voor de kerk links aan Kasseileggersplein. Goed beschut.
Erpion Gelegen aan het stuuwmeer van L'eau d'heuer nabij La Plate Taille, de parking staat aangegeven met borden het is een ideale plaats voor watersport, fietsen en wandelen. 
Eupen De grote parking is gelegen aan de stuwdam van de Vesder. Er zijn geen voorzieningen. Ideaal voor wandelingen en fietstochten.
Gent Afslag Gentbrugge, onderaan meteen rechtsaf, volg bordjes sporthal-zwembad, pal naast tramlijn 22. Officieel plek. Staat aangegeven.
Geraardsbergen Deze bevindt zich aan het recreatiedomein De Gavers en er is plaats voor ± 10 mobilhomes tevens kan men gebruik maken van de lozingplaats op de kamping via de weg ongeveer 2km verder (overkant van de waterplas)om de WC en vuilwater te lozen eveneens vers water te verkrijgen. 
Gistel Aan de weg van Oostende-Torhout. Bij verkeerslichten linksaf, tot aanwijzing sportcentrum. Faar weer linksaf; even verder groot sportcentrum. Veel plaats. Redelijk open.
Hamoir Ook in Hamoir, langs de rivier, is een mooi en rustig plekje om te overnachten. Er is ruimte voor 4 of 5 motorhomes. De plek is niet moeilijk te vinden: ze wordt met bordjes aangegeven. Aan de rechterkant van de brug bevindt zich nog een tweede camperplaats.
Han-sur-Lesse Je kunt in Han overnachten op de parking van de grotten. Het achterste gedeelte is voor motorhomes, wordt met bord aangegeven. Overdag staan ook hier personenauto's van de bezoekers in de zomer is het vol maar later op de dag gaan ze naar huis en is er plaats. Kom in het hoogseizoen na 17.00 uur. Kosten ca. €. 2,00. Toiletten en chemische toilettenleging aanwezig. Geen verblijfslimiet. Prachtige omgeving om te wandelen! Ook bij de uitgang van de grotten mocht altijd worden overnacht. Als je de dorpsstraat met de vele terrassen inrijdt, ga je aan het eind van het dorp rechts. Een rustig plekje!
Harelbeke Ligt in west-Vlaanderen, niet ver van de snelweg van Gent naar Lille én de Vlaamse Ardennnen! Het stadje beschikt sinds januari 2001 over een nieuw aangelegde motorhomeplaats bij Sporthal De Dageraad, ter hoogte van de kruidentuin en op 300 meter van het provinciaal domein.
Voorziening van water en lozing van afvalwater is aanwezig. 
Hasselt
 
Op de parking aan de haven van Hasselt staan regelmatig campers alsook aan de dijk van het Albertkanaal rechtover de parking van het golfterrein in Godsheide-omgeving windturbines.
Haut-le-Wastia Rustplaats aan kerk Alle diensten
Helchteren Aan de kerk van Helchteren kan je met de  motorhome overnachten.
Herbeumont Aan het oude station. Alle diensten gratis
Heusden-Zolder Te Heusden-Zolder zijn twee motorhomeparkings aangelegd op de grote parking van domein Bovy te Bolderberg. Er zijn geen voorzieningen.
Hotton In Hotton kun je vrij op de parkeerplaats van de sporthal staan, vlakbij de rivier. Midden in de Ardennen en een zeer mooie omgeving om te wandelen, kanoën enz. Geen voorzienigen. Sporthal heeft toiletten.
Huy Gemeentelijk servicepunt 1.23 euro Centre de Rencontres ou Centre Pierre Pire, dichtbij kerncentrale van Tihange rue de la Paix 6. Ook tegenover het zwembad langs de maas aan de voet van de citadel rechtover Hotel du Fort. 2 x 2 plaatsen (geen service)
Ieper Tegenover het treinstation ligt een groot parkeerterrein met bomen, maar iets verder ligt een ander parkeerterrein en daar is plek zat. Je slaapt pal onder de stadswal, naast het verenigingsgebouw van de schietvereniging.
Koksijde Op de markt zeer mooi en rustig staan op 300 meter van de zee, opgelet de vrijdag is marktdag maar dan kan u op het kerkplein staan op 100 meter van de markt. In de buurt mooi wandelen of fietsen.
Koningshooikt In Koningshooikt aan "Het Fort". Is gelegen aan de baan Duffel-Koningshooikt. Er is fiets en wandelgelegenheid. Er zijn geen voorzieningen en er moet niet betaald worden.
La Roche-en-Ardenne La Roche-en-Ardenne is een middelgrote plaats met gezellige winkels en terrasjes, op vrijdagmorgen is er markt. Volop mogelijkheden om waterfietsen en kayaks te huren. We hebben hier overnacht op een royaal parkeerterrein, op loopafstand, ongeveer 500 meter van het gezellige centrum. Je kan er staan op de parkeerplaats vlak voor het centrum naast de rivier.
Leopoldsburg
 
Een nieuwe motorhome parking in Leopoldsburg, prov. Belgisch Limburg. Aan de Rode Kruisstraat, wijk Strooiendorp (aan de weg Lommel - Leopoldsburg). Plaats voor 2 á 3 motorhomes. Het is er mooi om met de  fiets de omgeving te verkennen.
 
Lier Wordt met borden aangegeven, het is een rustige plek, vlak terein en goed verlicht. De stad is zeker een bezoekje waard en het parkeren is gratis.
Malmedy Parking aan de oude abdij naast de Kathedraal. Alle diensten gratis.
Malmedy Parking naast de Abdij. Wel druk met parkeren 's avonds van gewone auto's. Leuk in het centrum, maar het toiletgebouw was erg smerig. 
Nieuwmunster Aan de weg Wenduine-Brugge. Voor de kerk links kleine parkeerplaats. Erg beschut, rustig
Peer In de gemeente Peer is het mogelijk op verschillende parkeerplaatsen te overnachten. Er zijn echter geen speciale voorzieningen.
Poperinge Poperinge heeft een parkeerplaats in het centrum die gebruikt mag worden door campers om te overnachten. Echt geweldig is het niet; ondanks dat het in het centrum is, sta je er nogal eenzaam.
Puurs Een nieuwe motorhome parking in Puurs gelegen naast het kerkhof, recht over de kruising met de kerkhofstraat en de eeuwfeeststraat. Plaats voor 2 á 3 motorhomes. Het is gratis en men kan lozen en vers water nemen.  
Signal de Botrange Op 12 km. van Malmédy richting Hoge Venen vind je een rustige overnachtingsplaats. Het is een lichttoren, een baken, midden in een beschermd natuurgebied. Overdag druk, 's nachts alleen een aantal campers.
Je komt er via de E42, afrit 11 - Malmédy naar N68, in Mont Rigi links afslaan naar Botrange N676, 500m. verder op de rechterzijde staat de toren met de parking.
Sint-Amands a/d schelde Een nieuwe motorhome parking in Sint-Amands aan de schelde gelegen in de Emiel Verhaerenstraat.  Plaats voor 2 á 3 motorhomes. Het is gratis en men kan lozen en vers water nemen.  
Temse  Een motorhomeplaats gelegen vlak aan de scheldeoever, het is er gezellig en er zijn cafeetjes en restaurants. Op ongeveer 3km er vandaan op de N16 hebt ge Alpha motorhomes  daar staat een service zuil die is 24h beschikbaar.
Tongeren Tongeren is de oudste stad van België en heeft vrij toegankelijke Romeinse ruïnes in het centrum. Bovendien is er elke zondagmorgen de bekende antiekmarkt. Vrij overnachten mag je op de parkeerplaats bij sporthal De Motten. Komende uit de richting Maastricht (E313/N79) rijd je door tot op een driesprong. Hier ga je linksaf, voorbij de middeleeuwse poort rechts, volgende weer rechts.
Verviers De parking ligt aan de stuwdam van de Gileppe. Rustig gelegen, ideaal voor wandelingen. Er zijn geen voorzieningen.
Veurne Tussen de Panne en Ieper. Rustig, authentiek, geen voorzieningen. De motorhomeplek van Veurne is niet meer aan de kaai, maar schuin er tegenover aan de straat plaats voor 5 motorhomes. Nog geen 10 minuten lopen vanaf het centrum  
Vielsalm Als je uit de richting komt van Baraque de fraiture bij het binnenkomen van Vielsalm aan de linkerkant, een parking met fontein. Geen voorzieningen, maar wel op loopafstand van het centrum.
Willebroek Gemeentelijke parking afrit A12 richting centrum 50 M direct links achter het zwembad de Schalk (dijlestraat)parking voor 50 motorhomes Voorzieningen: Water - losen van afvalwater
Zeebrugge Vanuit Knokke komend richting Blankenberge. Dan net voorbij Esso-tankstation rechtsaf, richting zee. Bovenaan direct links. Tegen de duinen aan kun je staan. Geen voorzieningen. Bij de heraanleg van de Baron de Maerelaan in Zeebrugge-bad is een parking voor motorhomes aangelegd, deze parking bied plaats voor 10 motorhomes en is op 300 meter van de zeedijk gelegen, recht tegenover het chinees resraurant en friture. Deze plaats is nog niet aangeduid vanaf de weg.
 
Top