Greencraft Magische Kring Selkit

Het Greencraft Wicca Webteam

Het Webteam van de Greencraft Wicca is belast met de ontwikkeling en het onderhoud van de Greencraft Site. Elk heeft hierin een taak. Willow houdt zich bezig met de server, Lupus en Arghuicha gaan over Moodle, Lupus beheert de e-mail, Toran programeert de website. Al deze mensen zijn amateurs terzake. Wij hebben het dus moeten leren al doende. Gelukkig zijn de meesten onder ons zeer goed opgeleid, waarbij Toran waarschijnlijk de laagst opgeleide is. Het heeft dan ook 3 maanden studiewerk gekost, en 3 maanden ontwikkeling voor de website kon herbouwd worden. Want wat we heden zien is versie 3 sinds 2004.

De Greencraft site op technisch niveau.

De site werd ontwikkeld met Bluefish Editor. Bluefish is niet alleen een uitmuntende webeditor, maar tevens een professionele teksteditor. Alleen, de leercurve is nogal stijl. Het is geen WYSIWYG-editor, dus moet men eigenlijk het beeld "zien" in de code.Ten minste als men vlot wil werken, want een browser kan wel steeds opgestart worden om het resultaat te bekijken. De site is opgebouwd met HTML5 en CSS3. Met HTML5 is reeds veel mogelijk (is nog in ontwikkeling), maar het is wel reeds de taal van de nabije toekomst. Om die reden is het gebruik van een recente browser aangewezen. De site voorziet ondersteuning voor oudere browsers, maar gezien de code niet meer wordt onderhouden gaan we deze ondersteuning om veiligheidsredenen binnenkort stop zetten. De Selkit-Site waar u nu op zit bevat geen ondersteuning voor oudere browsers.

Selkit: Dark Magick never felt so good.

Selkit is de Egyptische Godin van Geneeskunde en de Magische Kunst.De Groep Selkit richt zich specifiek naar de Magische Kunst en is niet toegankelijk onder Tweede Graad Greencraft. De Groep Selkit richt zich via deze site echter naar alle Greencraft Wiccans die gebruik maken van Linux, met in het bijzonder de afgeleide distributies van Arch Linux. Het ecoststeem van Arch is uniek. Hier wordt Linux geboren en verder ontwikkeld. Arch beschikt dan ook over een enorm aanbod aan software. Via zichzelf, dus officieel, gaat het om ongeveer 10.000 pakketten, maar wel aangevuld via de Arch User Repository AUR die echt alles bevat wat op Linux maar mogelijk is. Bovendien hoeft men Arch maar 1 keer op de PC te zetten. De distro update zichzelf steeds naar laatste versie. Gezien Linux op Arch ontwikkeld wordt heeft men dan ook steeds de nieuwste software. Probleem is wel dat Arch installeren nogal wat tijd en studiewerk kost. De Arch Gemeenschap kwam daarop met Arch Derivaten die wel eenvoudig te installeren zijn. Manjaro, Antergos,en OBRevenge, de Arch distro met een sterk aangepaste Openbox desktop. Zeer geschikt voor oudere computers.