Sequoia's

in BelgiŽ, Nederland en Luxemburg

Overzichtskaart mammoetbomen in Nederland

Op onderstaande kaart zijn de locaties van alle hier gekende mammoetbomen in Nederland weergegeven.

Legende

Omtrek van de mammoetboom
gemeten op 1,3 meter hoogte:

meer dan 7 m
tussen 6 en 7 m
tussen 5 en 6 m
tussen 4 en 5 m
tussen 3 en 4 m
minder dan 3 m

nog niet opgemeten
Omtrek_van_de_mammoetboom

Toon enkel grote bomen
(omtrek groter dan 6 m)

De locaties op de kaart zijn aanklikbaar.

Klik hier voor een grotere versie van deze kaart.

Hoe zit het met de nauwkeurigheid?
De coŲrdinaten van alle mammoetbomen zijn in eerste instantie gelijkgenomen aan de coŲrdinaten van het dorp of de gemeente waarin ze staan. De getoonde locaties komen dus niet noodzakelijk overeen met de werkelijke positie. De fout kan niet groter zijn dan de grootste afstand tussen 2 willekeurige punten binnen ťťnzelfde gemeente en bedraagt doorgaans veel minder dan 1 km. Hou er rekening mee dat op die manier verschillende locaties in hetzelfde dorp op dezelfde plaats op de kaart zijn weergegeven zodat slechts ťťn daarvan aanklikbaar is. In dergelijk geval wordt enkel de dikste boom getoond.

Van een aantal bomen is de positie extreem nauwkeurig gekend, doorgaans tot op minder dan 1 meter. Op die manier kunnen deze bomen ondubbelzinnig teruggevonden worden en is het ook mogelijk voor elke provincie tot zelfs veel kleinere gebieden zinvolle kaartjes aan te maken zonder dat verschillende bomen in dezelfde gemeente op dezelfde plaats worden afgebeeld.
Voor elke nauwkeurig bepaalde boom kan de locatie bovendien ook weergegeven worden op een grootschalige wegenkaart via bijvoorbeeld Google Maps. Een voorbeeld van een dergelijke boom is een mammoetboom in Gemert-Bakel: de locatie op een wegenkaart of op een satellietbeeld via Google Maps (hiervoor moet JavaScript wel ingeschakeld zijn).

Status: positie van al 385 van 692 gekende mammoetbomen op 376 posities in Nederland extreem nauwkeurig bepaald.

Op de grote kaart en de provinciekaartjes worden de mammoetbomen waarvan de positie heel nauwkeurig is bepaald, weergegeven door een rond symbool, de andere door een vierkant symbool.

Overzichtskaart mammoetbomen in BelgiŽ
Terug naar mammoetbomen in de Benelux.

[top van pagina]
© Tim Bekaert