Met mijn website probeer ik mijn passies, zijnde het reizen en het duiken, naar buiten te brengen. Tijdens de reizen waren vooral fotografie en filmen mijn favoriete activiteiten. Sinds de duikmicrobe mij te pakken heeft, probeer ik nu ook de fotografie, en later ook nog het filmen, van de onderwater wereld te verwezenlijken.

Op deze website zul je dan ook vooral foto's terugvinden van mijn reizen van zowel boven- als onderwater.

Reizen doen we vooral in familie verband samen met onze kinderen. De reizen gaan van Azië, de Caraïben, ... tot dichter bij huis Spanje, Griekenland, enz... Maar ook wintervakanties zijn een passie voor ons, met name gaan skiën in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

 


2 April 2013
Na een weekje haaiencruise op de Bahamas zijn hier de foto's. Het was een ontstuimige reis met wilde zee en hoge golven. En een bijzondere ervaring om te duiken met haaien, vooral de vier tijgerhaaien waren een top ervaring.

==> Bahamas 2013

2 April 2013
Twee weken Filippijnen met een paar pijnlijke momenten zoals het tenonder gaan van mijn laptop tijdens een tropische storm... Prachtige ervaring met 14 voshaaien en 7 walvishaaien, en niet te vergeten één van de gevaarlijkste diertjes in de oceaan, de blauwring octopus.

==> Filippijnen 2012

11 Oktober 2012
De laatste Zeeland onderwaterfoto's toegevoegd aan de album
Zeeland 2012.
Vanaf 19 oktober t.e.m. 5 november zitten we in de Filippijnen, één week Malapascua en één week Magic Island.

10 Oktober 2012
Wat zotte investeringen gedaan. Vier nieuwe lenzen bijgekocht waaronder de nieuwe
fisheye van Canon en de zeer speciale MP-E 65 macro lens met een vergroting tot 5 maal (5:1). Binnenkort de eerste foto's met deze lens...

13 Juni 2012
Nog maar eens wat foto's van de Zeeland toegevoegd in een nieuwe album Zeeland 2012. Het is en blijft een leuke duiklokatie.

==> Zeeland 2012

10 Juni 2012
Nieuw speelgoed voor op de camera ... 2 diopters van Subsee, +5 en +10. Goed om supper macro te trekken.

24 September - 9 Oktober 2011
Zeven dagen duikcruise met Princess Rani en vervolgens nog zeven dagen Sun Island op Zuid Ari Atol... Manta's, Haaien, Walvishaaien, Schildpadden, Napoleonvissen, enz... teveel om op te sommen....
Fotoalbum te bekijken onder Foto Galerij (en commentaar kan onderaan de fotoalbum gegeven worden ...)

==> Malediven 2011

12 Augustusi 2011
De album Zeeland 2011 nog maar eens een deftige update gegeven. Vooral naakslakjes, sepiaatjes en snotolfkes zijn van de partij.

19 Juli 2011
Burghsluis, het wrattig mosdiertje is er alom aanwezig. Een prachtig slakje van 1-2 cm groot, wit met gele stippen op de uitsteeksels. Ook de sepia's beginnen uit te komen. Amper anderhalve cm groot en al inkt spuitend...

16 Juli 2011
Goede vriend en clubgenoot Thierry Wellekens werd vandaag gecremeerd na een plotseling overlijden tijdens een duik op Wemeldinge.

30 Mei 2011
Eerste noordzeeduik zit erop voor dit jaar. Platte zee, 0-1Bft, een zeer goed zicht.

==> Noordzee 2011

29 Mei 2011
Slakkenweelde allom... Brede Ringsprietslak, Gorgelpijp Knotsslakje, Noordelijk Knuppelslakje, Boompjesslakjes... vooral in Den Osse, Grevelinge.

10 April 2011
Het water wordt warmer, meer dan 10 graden... De snotolven zitten allen met een nest vol met eieren... Naaktslakken zoals de rosse sterslak, grote vlokslak, zilverblauwe knotsslak, slanke waaierslak, zijn massaal aanwezig
...

27 Februari 2011
De donderpad gekte is over... nu begint de
snotolf gekte...

14 Februari 2011
Het duik
seizoen begint langzaam op gang te komen... en zo ook het onderwaterleven. Zeedonderpadden met hun nesten... en snotolven zijn ook al van de partij.
De fotoalbum van Zeeland 2011 is al opgestart...

==> Zeeland 2011

12 November 2010
Niveau II van Nelos Onderwaterfotograaf behaald. Eindelijk eens werk van gemaakt om de nodige foto's binnen te steken. Volgende stap is Niveau III...

2 November 2010
De temperatuur begint te zakken. Met moeite halen we nog 10 graden... Natpak hangt al een paar weken aan de haak en is reeds vervangen door het droogpak.

Ook het fotoseizoen begint op zijn einde te lopen. De fotoalbum van Zeeland 2010 begint ver uit zijn voegen te barsten. Deze bevat reeds 150 foto's... Na de zeepaardjes van de afgelopen maanden doen nu de blauwtipjes hun intreden.

27 Augustus 2010
De reis naar Bali, Indonesië, zit erop
. Prachtige duikvakantie gehad waarvan 7 dagen in het NW in Pondok Sari en 7 dagen in het NO in Alam Anda resort. Duiken werd verzorgd door Werner Lau. Duiken waren in orde, zeer goede service, maar wel wat duur. Prachtige foto's kunnen trekken van pygmee zeepaardjes, duizende makrelen, manta's en veel meer...

Zeer aangenaam warm en zonnig weer, luxe resorts (vooral Alam Anda), lekker eten (bier wat aan de dure kant... pijnlijk voor een Belg natuurlijk) en zalige Balinesische massage...

De onderwaterfoto's kun je bekijken onder de FOTOGALERIJ of via onderstaande link:

==> Indonesia 2010 Bali

10 Augustus 2010
De laatste dag voor ons vertrek naar BALI nog even de fotoalbum van Zeeland 2010 ge-update met de laatste foto's...waaronder de zeepaardjes, de roodgevlekte kroonslak, de ringsprietslak en ongeboren sepia's
.

5 Augustus 2010
Zeepaardjes in Zeeland... ze zijn terug te zien met heel wat geluk...want je zwemt ze zo voorbij. Een paar mooi foto's van een geeltje en een bruintje kunnen trekken.

1 Juni 2010
Schotland 2010 Eyemouth & St Abbs. Onze duikreis naar Schotland zit erop. Een ongelooflijke ervaring zowel met de zeehonden als met de duikbuddy's. Het onderwaterleven was verrassend... massa's kelp, dodemansdui
m, zeedahlia's, zonnesterren, zeewolven, snotolven, zeehonden en natuurlijk niet te missen de talrijke naaktslakken.

De onderwaterfoto's kun je bekijken onder de FOTOGALERIJ of via onderstaande link:

==> Schotland 2010 Eyemouth

2 Mei 2010
De fotogalerij van Zeeland 2010 wordt bijna wekelijks ge-update
met nieuwe foto's.

23 Maart 2010
Duik Nr 500 zit erop ... op naar de 1.000 ste duik nu....

18 Maart 2010
Er komt geen einde aan al die snotolven. Ze zitten gewoon overal in de Oosterschelde. Vandaag het geluk gehad om er eentje met een nest vol eitjes te spotten en te fotograferen.

13-14 Maart 2010
Prachtige duiken gedaan in de Oosterschelde. Zicht was excelent en de snotolf was van de partij. 't Was wel wat vroeg uit mijne nest, om 5 uur 's morgens... Foto's te bekijken in de FOTOGALERIJ.

6 Maart 2010
Fotobewerking bij onderwaterfotografie is een noodzaak. Onder de rubriek FOTOBEWERKING vind je een omschrijving hoe je onderwaterfoto's kunt bewerken met Photoshop CS3 en CS4.
Er is tevens een PDF versie van het document beschikbaar.

1 Maart 2010
De foto's van 2009 in Zeeland, en ook al een paar van 2010, zijn toegevoegd aan de Foto Galerij. Eveneens de IJsduik in het begin van dit jaar in de Blaarmeersen staat on-line.
Tenslotte ook een fotoalbum over de Noordzee.

28 Februari 2010
Onze volgende duikreizen zijn reeds gepland. De laatste week van mei
gaan we naar St Abbs in Schotland en eind augustus gaan we voor 17 dagen naar Bali, Indonesië.

27 Februari 2010
De onderwaterfoto's van Mexico juli 2009
zijn eindelijk online geraakt. Ze zijn te bezichtigen in de Fotogalerij. Deze van Estartit staan eveneens on-line... Het zijn de eerste foto's die met de Canon EOS 500D getrokken werden.

17 Januari 2010
Onze eerste duik in de Oosterschelde gedaan van 2010 op Sas van Goes. Een klein 50 min bij een "aangename" temperatuur van 1°C.
Zicht was echter slecht, amper 1m...

16 Januari 2010
Zowel op 10 als 17 januari een ijsduik gedaan in de Blaarmeersen. De eerste maal lag er nog sneeuw op maar de laatste keer was het enkel ijs en dus ideaal om prachtige foto's te trekken.

27 September 2009
De duikktrip naar l'Estartit (Spanje) zit erop. Samen met de duikclub Ocean Divers een week lang op de Medes eilanden gedoken. Prachtige gorgonen, reuze tandbaarsen, murenen en tal van naaktslakjes...
Foto's zullen binnenkort on-line staan.

30 Juli 2009
Onze reis naar Mexico zit erop
... Eerst een vierdaagse rondreis gedaan doorheen Yucatan, het Maya gebied met Uxmal en Chitzen Itsa. Prachtige tempels en een hoop stenen en trappen.
Na 4 dagen hadden we het gezien en konden we het water opzoeken om te duiken en dit zowel in de Caraïbische zee als in de Cenotes (grotten).
Zeer veel vis, schildpadden, manta's en walvishaai...
Een eerste indruk van onderwater kun je hier bekijken:

==> MEXICO SLIDESHOW

==> WALVISHAAI
==> CENOTES

4 Januari 2009
De eerste duik van 2009 was tegelijkertijd een ijsduikje in de Blaarmeersen. Een bijzondere ervaring. Wel spijtig dat de zon niet van de partij was en dat het zicht onderwater wat tegen viel... Voor de rest water & ijs fun bij 3 graden watertemperatuur...
De ijsduik zelf was tussen 2 in het ijs gemaakte openingen (met kettingzaag) van de loper naar de overkant en terug. Goed voor 2 x 50m langs twee voorgespannen touwen.

7 November 2008
Eindelijk de stap gedaan naar digitale SRL camera's.
Hiervoor heb ik mij 2 nieuwe Canon EOS 450D camera's aangeschaft met de nodige objectieven en een behuizing van Hugyfot. De volgende duikreis is naar Mexico en hopelijk kan ik daar eveneens prachtige foto's trekken. Het zal in ieder geval weer een hele aanpassing zijn.

31 Augustus 2008
De CLubreis naar Egypte, El Gouna, is voorbij
. Duiken waren in orde, zeker na de ontmoeting met 2 manta's op de Rosalie Moller. Daarnaast nog een schildpad en tal van Spaanse danseressen...

9 Augustus 2008
De
reis in juli naar de Filippijnen, Visaya's, zit erop. We hebben echt genoten van de 17 dagen dat we weg geweest zijn met een plezante bende van 34 koppen (en 26 duikers). Prachtige eilanden met een zeer goede duikorganisatie de Sea Explorers. Hiervan volgt zeker nog een reisverslag van Rudi Schollaert.

Van de 3.250 foto's hebben er 200 het overleefd. Prachtige koralen, grote verscheidenheid aan fauna en flora, koraalduivels alom, hengelaarsvissen in alle kleuren... van de Mandarijn visjes in Malapascua, de vele naaktslakken in Dauin en de piep kleine pygmée zeepaardjes in Cabilao...

Zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

19 Juni 2008
Het begint een gewoonte te worden om alle weken 3 tot 4 keer te gaan duiken, vooral in de Oosterschelde en in de Grevelinge. De fotoalbums worden dan ook regelmatig aangepast. Minder goede foto's verdwijnen en betere komen in de plaats.
Kijk ook eens naar de Preekhil in de Grevelinge. Een zeer mooie duikplaats aan de andere kant. Wel 500m te voet gaan om de waterkant te bereiken...

16 Mei 2008
Sepia's, sepia's en nog eens sepia's... het is vollop paringstijd en je kunt er niet genoeg van krijgen om ze te bewonderen. Zelf zijn ze soms zo druk bezig met elkander dat ze geen oog meer hebben voor de duikers...
Zowel aan de Zeelandbrug als aan het Sas van Goes 10 tallen sepia paartje
s die druk bezig zijn om hun eitjes af te zetten op de wilgentakken.

25 April 2008
Het Veerse Meer...klaar en helder water zonder stroming. Sinds 2004 wordt er weer zoutwater uit de Oosterschelde binnen gelaten. Hierdoor komt het leven weer stillaan terug. Hier zie je zeker meer dan 10m ver en kom je krabben, kreeften, zeedonderpadden, zeenaalden, paling, oesters en mosselen tegen...en niet te vergeten veel kwallen.

6 April 2008
Een nieuwe macro lens aangeschaft van Inon en een Sea & Sea YS-110 flitser. Met deze voorzet lens al een paar mooie foto's kunnen trekken in de Grevelinge en de Oosterschelde. Het zicht was trouwens zeer goed in beide gevallen... tot 7m bij een temperatuur van 7 graden.

4 Maart 2008
Foto's van onze ski vakantie in Zwitserland staan on-line onder de rubriek REIZEN.

24 Februari 2008
Eerste duik van 2008 in de Oosterschelde gedaan op Anna Jacobapolder. Het zicht was zeer goed, 3 tot 5m.
Vandaag ook de snotolf gezien en gefotografeerd (zie Foto Galerij - Jacobapolder 2). Daarnaast tal van vlokkige naakslakken en hun eitjes.

28 Novemberr 2007
De meeste rubrieken zijn ingevuld. Onder REIZEN zul je al wat foto's kunnen bekijken van verre reizen. Er moeten nog heel wat toegevoegd worden als ook de reisverslagen. Dit is iets voor de komende winterdagen.

Daarnaast zal ik ook een rubriek openen over onderwaterfotografie met zoveel mogelijk uitleg en tips. Ook photoshop zal hier aan bod komen.

23 Oktober 2007
Het goede zicht in de Oosterschelde kan maar niet op...
Alle weekends van september en oktober al mooie foto's kunnen trekken aan de Zeelandbrug, Sas van Goes en Wemeldinge.

2 September 2007
Eerste duikske gedaan in de Oosterschelde sinds Kreta ... een mens zou bijna vergeten hoe schoon dat het hier is in Zeeland ...

Lokatie: Anna Jacobapolder (Oosterschelde).
Zicht: 4 tot 5m.
Stroming: nihil...

Prachtige foto's kunnen trekken van zeenaalden, hooiwagenkrabben, kokerwormen, enz ...

1 September 2007
Terug van clubreis naar Kreta... Niet te vergelijken met de Rode Zee natuurlijk maar toch nog mooie onderwaterfoto's kunnen maken. Deze zijn te bezichtigen in de FOTO GALERIJ.

19 Augustus 2007
Foto's van Wemeldinge toegevoegd aan Oosterschelde.

12 Augustus 2007
Foto's van het Zilvermeer zijn te bezichtigen onder de FOTO GALERIJ...

10 Augustus 2007
De reis naar Thailand 2006 Phuket is on-line. Reisverslag volgt nog ... klik op REIZEN ...

30 Juli 2007
De foto's van Thailand - Phuket zijn te bezichtigen in de foto galerij. Deze foto's werden hoofdzakelijk genomen door Erasmus, een instructuur ter plaatste van de See Fun Divers - http://www.seafundivers.com

28 Juli 2007
Oosterschelde on-line met foto's uit Zoetersbout.

26 Juli 2007
Foto's van Muysbroeck, alias Put van Ekeren, zijn te bekijken onder Foto Galerij.

25 Juli 2007
De website komt online. Wel nog zeer beperkt, maar de bedoeling is om al zo snel mogelijk te kunnen beginnen.

20 July 2007
De Foto Album is beschikbaar. In eerste fase zijn de foto's van de Grevelinge (Zeeland) te bewonderen. Deze foto's werden begin juli 2007 getrokken in Het Gemaal en Den Osse.


Voor mijn Facebook pagina klik op het logo:

NELOS Open Vlaams Kampioenschap 2013: Op zondag 28 april en zaterdag 22 juni 2013 in Zeeland, en op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september in Ekeren - Muysbroek.
Bijna jaarlijks worden er zeepaardjes waargenomen in de Oosterschelde. Ook 2010 is geen uitzondering. Vooral in de maanden juli en augustus zijn ze met veel geluk te vinden...want het blijft zoeken naar een naald in een hooiberg...Serge Ego

Na de invasie van de snotolven en het uitbroeden van hun eitjes deze winter, zijn in het voorjaar de baby snotolfkes te bewonderen. Ze zitten vooral op het bruinwier en zijn 5-6 mm groot.Serge Ego

In de wintermaanden komt de snotolf zijn eieren leggen in de Oosterschelde. Het mannetje maakt een nest en blijft de eitjes bewaken...© Serge Ego

IJsduik in de Blaarmeersen in januari 2010. Het zicht was goed, dus ideaal om foto's te trekken...© Serge Ego


Sepia's in de Oosterschelde. In mei is het vollop paringstijd en zetten ze hun eitjes af op de stokken.Serge Ego

 


Bezoeker statistieken:© 2007 Serge Ego. Alle rechten voorbehouden