S e r i t i k i     vzw      alternatief   &   anders

startpagina           Oorkaarsen          forum

.

    

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. 

Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. Zij hebben geschiedkundige wortels, zowel bij de steppenvolkeren van Siberie en Mongolie als in Azie en bij de Zuid- en Noord Amerikaanse Indianen. 

Door de Hopi's, de oudste Pueblostam, die een grote geneeskundige kennis en een hoge spiritualiteit bezitten, kwam dit gebruik weer naar Europa.

Traditioneel wordt de oorkaars (gemaakt van Yucavezels) gebruikt ter zuivering van de geest en het verdrijven van de negatieve energieŽn bij de voorbereiding van ceremonies, zoals bij de overgang van jongeling naar krijger of wanneer er belangrijke beslissingen moesten genomen worden. 

 

Toen deze traditie weer in het westen bekend werd, ontdekten de onderzoekers de weldadige neveneffecten van de oorkaars: namelijk het verlichten van hoofdpijn, sinusproblemen, keelpijn, m.a.w. alle klachten boven bet sleutelbeen. Ook bij stress, angst, zenuwachtigheid hebben de oorkaarsen een goede invloed door de inwerking van de kruiden. 

Nu worden oorkaarsen nog steeds gemaakt volgens een geheim en origineel oud recept. Er worden uitsluitend fijne honingextracten, 100% zuivere bijenwas, fijngestampte traditionele indiaanse kruiden alsmede salie, johanneskruid en hoog geconcentreerde etherische salie essences gebruikt. Als basismateriaal gebruikt men enkel bestrijdingsmiddelenvrije en niet chemisch behandeld katoen. 

.

Ook heeft men nu een zeer efficiŽnte filter ontwikkeld, die de vorm heeft van het Indiaanse Moeder-Aarde teken en gemaakt van ecologisch P.E. Dit houdt houd een evt. waslek of een te hoge condensatie volledig tegen. 

Belangrijk : 
Kijk steeds bij het kopen van oorkaarsen dat het CE-label en de EG-richtlijn erop staan, want er zijn nog steeds oorkaarsen met paraffine op de markt, zelfs met aluminiumfolie!! Anderen hebben dan weer geen filtertje in de koker zitten, waardoor as in het oor kan vallen.  

Nog een heel belangrijk punt is dat het nog steeds de sterke wens is van Biosun (producent van oorkaarsen) om daadwerkelijk de Hopi-indianen te steunen. Hun onwaardige behandeling door derden wordt naar buiten gebracht via brieven aan de instanties (UNO, Mensenrechtenorganisaties, Internationale Rechtbank in Den Haag, enz.). Biosun geeft jaarlijks een geldelijke steun, een deel van de winst van de verkoop, aan de Hopi's. Wij gebruiken immers hun kennis om ons beter te voelen. 

Werking van de oorkaars : 

Fysische werking
Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor. Gebruikers van oorkaarsen beschrijven dit als een gevoel van welzijn, bevrijding en verlichting van oor- en neuszone. Hoe verder de oorkaars opbrandt, hoe intenser (maar niet bedreigend) het  warmtegevoel zich manifesteert. Deze lokale aanvoer van warrnte stimuleert de bloedsomloop, verstevigt het immuniteitssysteem en de zuiverende werking van het lymfesysteem. Ook de energetische punten en de reflexzones worden gestimuleerd. 

Esoterische werking
Op esoterisch niveau verwijdert het reinigende vuur de negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert de energetische status . Door Aura- en Kirlianfotografie is bewezen dat na een oorkaarsensessie de energievelden opmerkelijk verbeteren. 

Oormassage 
Met een oorreflexzonemassage, vooraf het plaatsen van de oorkaars, maakt men het gebied rondom de oren ontvankelijker en bevordert men de werking van de oorkaars. 

Behandeling bij o.a.:

algeme oorhygiŽne en gehoorstimulatie

het verwijderen van oorstoppen en losmaken van oorsmeer 
irritatie van het oor en bijholten
sinusitis 
hoofdpijn en migraine 
neus- en keelirritaties bij verkoudheid 

beginnende verkoudheid en griep

keelpijn

oorpijn en oordruk
oorsuizing en tintelingen 
bloedcirculatie in het oor 
lymfeproblemen 
problemen met vliegreizen (oorpijn). Zowel preventief als nadien 
hyperactiviteit 

overmatig prikkelbaarheid
zenuwachtigheid en stres 

 

Tot op heden kent men vrijwel geen contra-indicaties. Nochtans is het niet aangeraden bij doorboord trommelvlies, acute oorontsteking op de dag van de behandeling en epilepsiepatiŽnten.

.

Je kan bij ons ook terecht voor een

oorkaarsen- workshop en -behandeling.

.

-cursussen/workshops/samenkomsten- -behandelingen/consulten- -agenda- -Lid worden- -Therapeuten/Consulenten-

-Reiki- -Oorkaarsen-  -Metamorfosemassage- -Natuurlijke facelift- -Bachbloesems- -Pendelen- -Aromatherapie- -Edelstenen- -Groene.klei- -Voedingssupplementen

-forum- -Reikiforum- -forumregels- -noodforum- -links- -banners- -FFA- -mail-

Van en voor onze forummers : -wie- -verjaardagskalender- -fotos- -boeken- -reizen- -tips- -recepten- -veiligheid- -lijntips- -teksten- -plaatjes.vogelnest- -plaatjes.seritiki-

.