S e r i t i k i          alternatief   &   anders

 

startpagina          Reiki          forum

 

 

.

.

REIKI the art of natural healing

.

De naam Reiki ontstaat op het einde van de 19de eeuw. Het is de Japanner Dr Mikao Usui die de naam 'Reiki' geeft na het her-ontdekken van de helende kracht van kosmische levensenergie. Reeds in Chinese geschriften van 2500 jaar geleden zijn teksten gevonden die te maken hebben met helende kosmische energie.

.

Het woord Reiki bestaat uit twee delen : REI en KI

REI staat voor goddelijk, kosmisch, allesomvattend

KI staat voor kracht, energie

REIKI is de vitale levenskracht die alle leven doorstroomt.

REIKI is de universele levensenergie.

REIKI wordt door velen ervaren als universele, onvoorwaardelijke liefde.

 

De Reiki leefregels :  
Maak je vandaag geen zorgen. 
Roep vandaag geen woede of boosheid op. 
Eer je vader, moeder, je leermeesters en ouderen. 
Leef oprecht.
Toon dankbaarheid aan elk levend wezen. 


Reiki werkt bij alles wat leeft, zorgt voor een diepe ontspanning, maakt je bewust, werkt zowel op het fysieke- als op het emotionele vlak, het mentale en spirituele, voert genezende levensenergie aan, stimuleert of activeert het zelfgenezend vermogen, heft energieblokkades op en ontgift. 

 

Reiki neemt pijn weg en ondersteunt het genezingsproces. Reiki kan worden toegepast zowel bij chronische ziektes als bij acute ziektes zoals griep, ontstekingen, ed., en als 'eerste hulp' bij verwondingen en breuken.

 

Reiki is dus ook geschikt voor iedereen die wat extra energie kan gebruiken, of juist wat rust nodig heeft. Reiki ontspant, waardoor je beter slaapt, het geeft je energie zodat je niet al op woensdag de uren zit te tellen tot het weekend. Reiki laat je door de bomen het bos weer zien.

 

Reiki mag gerust toegepast worden bij baby's en kinderen.

Ook dieren en planten varen wel bij Reiki.

 

Reiki past ook bij alle gangbare medische behandelingen en alternatieve geneeswijzen.

 

Heel eenvoudig : Reiki is de universele levenskracht, heft blokkades op, brengt harmonie in lichaam en geest, vult je lichaam met levensenergie en werkt op alle niveaus, zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk.

 

"Reiki once a day keeps de docter away"

 

Reiki beoefenen is een vorm van bewust omgaan met kosmische energie. Langs de chakra's, en vooral je kruinchakra stroomt de energie binnen en verspreid zich via een kanaal dat alle andere chakra's in je lichaam verbind. Zo kun je via de chakra's van je handen de energie ook terug naar buiten laten stromen. Door je handen te leggen op een ontvanger of jezelf, kan je zo een helende behandeling geven. Je bent dus eigenlijk een kanaal dat in staat is om deze energie door te geven. 

Iedereen kan en mag Reiki beoefenen. Het is een geboorterecht. Er is geen enkele verplichte filosofie of religie die men aanhangig moet zijn. Maar omgekeerd kan men wel stellen dat Reiki perfekt past bij elke religie of geloof, omdat de essentie tot hetzelfde Goddelijke princiepe behoort.
Wie eenmaal ingewijd is in Reiki, blijft zijn of haar hele leven een Reiki-kanaal, zelfs als er niet mee gewerkt wordt. Uiteraard wordt het kanaal zuiverder, het begrip bewuster en de kracht groter als men er dagelijks mee bezig is.  

Reiki telt 3 graden, iedere stap is een stap verder op de weg van je persoonlijke ontwikkeling.

Reiki 1 : tijdens de cursus ontvang je 4 inwijdingen waardoor je wordt afgestemd op de Reiki-energie, die dan voor altijd door je heen kan stromen. Je leert energie doorgeven door je handen te leggen op personen, planten, dieren, maar vooral ook op jezelf, voor je eigen heling en persoonlijke groei.

Reiki 2 : tijdens de cursus ontvang je een inwijding en 3 Reiki-symbolen, waardoor je Reiki op afstand kunt sturen. Je genezende en zuiverende capaciteiten worden groter en de Reiki-energie in je wordt versterkt en verdiept.

Reiki 3 : is de Master-graad, de graad van Reiki-leraar, je bent dan in staat anderen in te wijden. Hiermee kun je voor ieder mens een blijvend kontakt met de bron van de Universele Levensenergie tot stand brengen.


"Je bent niet geliefd om wat je doet. Je bent geliefd om wie je bent" 
.

.

.