Advocatenkantoor Sigrid Volders

 

INVORDERINGEN.

4. De berekening van erelonen bij invorderingen

De Nationale Orde van Advocaten verbiedt de toepassing van het ďno cure no payĒ principe, maar voorziet wel de mogelijkheid om te werken met percentages, overeenkomstig de waarde van de zaak.  

Sinds de komst van de nieuwe rechtsplegingsvergoedingen ( K.B. van 26 oktober 2007) is het voor de cliŽnt echter veel aantrekkelijker om te werken aan de hand van deze rechtplegingsvergoedingen, die eveneens schijfsgewijs verhogen overeenkomstig met de waarde van de vordering.

Hierdoor kan men immers bekomen dat de cliŽnt - zo deze in het gelijk wordt gesteld- de kosten die hij voor zijn advocaat maakte, kan verhalen bij de tegenpartij.

De hieronder weergegeven ereloontarieven zijn geldend per 01/01/2014 (en zijn exclusief BTW) en worden ondergedeeld in 3 categoriŽn van invorderingen.

a. Complete betaling door de tegenpartij na eerste aanmaningsbrief  

100,00 Ä (inhoudende dossieropening, contactname met client, aangetekend schrijven aan tegenpartij, doorstorting van de gelden). Er worden geen bijkomende kosten aangerekend. De aanmaningskosten kunnen (gedeeltelijk) worden teruggevorderd van de tegenpartij zo U werkt met algemene voorwaarden en deze hierin voorzien.

Deze eerste ingebrekestelling heeft een succesratio van om en bij de 50 %  

 

Voorstelling
Materies
Consultatie
Advies
Invorderingen
Erelonen
Links

Ligging

Juridische kennisgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honsemsestraat 31, 3370 Boutersem - tel : 016/89.48.50 - fax : 016/89.33.39 - BTW BE 0812.628.386 - e-mail : sigrid.volders@telenet.be 

 

webdesign Sigrid Volders- all content copyright 2005-2014