Finale Beker van Deurne 2009

 
              Wordt gespeeld op zondag 28 juni om 11 uur
 
Nr Naam Elo Tijd Naam Elo Tijd Rapid Blitz
1 Ronny Weemaes  2308 30' DaniŽl Sadkowski 2328 30' 1 - 1 2 - 0
 
 

VERSLAG BEKER  2009

 

Na Nick Bes,Robert Schuermans en Marcel Van Herck te hebben uitgeschakeld,moest ik in de finale tegen DaniŽl Sadkowski, misschien wel de meest soliede speler in onze club.
Niettegenstaande we beiden de hoogste elo hebben,was het al van 2003 geleden dat we de finale speelden waarin ik vrij kansloos verloor met 2 Ė 0.
Ik was dit nog niet vergeten, ook niet de wijze waarop.

Ik had de eerste partij wit,dit was al heel deze campagne het geval en kreeg verrassend Aljechin tegen.
Na enig nadenken besloot ik een variant te spelen die ik wel vaker speel,maar nooit in officiŽle wedstrijden en kwam vrij relaxed uit de opening, het loperpaar en druk op de stelling gaven me een prettig gevoel.
Enkele zetten later gaf ik mijn loperpaar op om de koningsstelling te verzwakken en er ontstond een kort gevecht om veld c5,cruciaal om eventueel een koningsaanval op te zetten.

Een venijnige kruispenning noopte DaniŽl tot een pionoffer,maar het daarna geforceerde toreneindspel was vrij kansloos voor hem,niettegenstaande hij even een pionnetje terugwon.

Eťn minuutje op mijn klok was voldoende om,met vrijpionnen all over the place,het laken naar mij toe te trekken.
 

In de tweede partij stond ik lange tijd iets minder,mede door mijn passieve openingskeuze,ik moest tenslotte niet winnen,
maar nadat mijn paard de Grand National had gesprongen en op d5 belandde,was de ergste druk weg.
Jammer genoeg had dit aardig wat tijd gekost en in het daarna ontstane dameneindspel trachtte ik remise te forceren door eeuwig schaak. Had ik mijn dame eenvoudig op e8 laten staan,was het potremise.
Nu speelde hij a4 en weg was het eeuwig schaak. Enkele zetten later konden wij ons opmaken om te gaan blitzen.
 

De Ďblitskesí won ik beide maar hierover kan ik kort zijn : DaniŽl stond beter in beide partijen,hoewel ik zeker in de eerste aanvankelijk beter stond, maar ik speelde sneller en kon in de tijdnoodfase al mijn investeringen met een in deze crisis ongeziene rente terugvorderen, het blijft toch een beetje loterij,net zoals een re-spotted black in het snooker.

Een jaartje langer bekerhouder,een leuk gevoel om de zomer door te komen !
 

Prettig verlof iedereen en gezond terug in augustus !!

Ronny